Наказват полицай заради бития протестиращ от Варна

Той не се намесил, въпреки че му сигнализирали
27 фев 2013 17:58,
133
Наказват полицай заради бития протестиращ от Варна
Снимка: YouTube

Вътрешна проверка за изясняване обстоятелствата около инцидента, възникнал между участници в протестно шествие вчера на бул. “Мария Луиза”, е започната в ОДМВР - Варна, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след инцидента. Той се опитал да защити възрастен човек, чийто плакат срещу кмета Кирил Йорданов е бил скъсан.

Установен е служителят на ОДМВР-Варна, който е присъствал в близост до мястото на спречкване между протестиращи, при което е нанесен удар в лицето на участника в протестите. Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящия наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги.

Още по темата
“Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа пострадалият мъж по-рано.  

Заради данните, че полицейският служител не е използвал правомощията, дадени му от Закона за МВР, за да установи извършителя на деянието, спрямо него ще бъдат приложени съответните дисциплинарни мерки.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
9
 
! Отговори
африканец преди 11 години
за конкретния случай полицаят добре че не се месил иначе грозеше обвинение към цялото МВРза полицейско насилие спрямо протестиращите и самите протестиращи да се оправят помежду си
68
7
 
29
 
! Отговори
ЦЕЦО И БОРЕЦО преди 11 години
ТОВА НЕ Е ПОЛИЦАЙ, ТОВА Е НАЙ-ОБИКНОВЕН *** НА ХРАНИЛКА В МОЯТА ПАРТИЯ ГЕЙрб
67
4
 
11
 
! Отговори
!!! преди 11 години
До 70, първо, в България полиция няма, така че е по-уместно да се изказвате като милиционер. Полицията служи на народа, а милицията служи на властта. Полицаи не казват "добре" с повдигане на раменете, преди да пребият жена, момиче или старец като компенсация. Второ, не е добре да се говори непочтително на работодател, а пишещите тук се явяват работодатели на милиционерите чрез своите данъци. Ако милиционерите отричат това, значи съзнателно признават, че работодател им е мафията.
66
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
полицията във Варна се контролира и е на хранилката на ***.знае се от 20 години,.и бойко го знае.ама си трае,
65
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо полицая казва само "Добре" да изясним на тези, които не е ясно - защото хората пребили младежа са от ***. И разбира се това не е за първи път..
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и на културната мафия, начело с *** Няголова, ѝ треперят гащите. Замине ли си кмета, няма да може да харчи общински пари да награждава измислени руски светила, които после да ѝ връщат жеста
63
29
 
7
 
! Отговори
полицай преди 11 години
Благодаря за минусите.Нали се сещате,че не ми дреме за мнението ви.Вие сте тези които се правите на палячовци по улиците и се залъгвате,че ще промените нещо,вие сте тези които се биете по между си като ***.Аз отдавна спрях да се залъгвам,че нещо ще се промени.Скоро и вие ще го осъзнаете и разберете,че сте били използвани да грачите по улиците като гарги за интереса на *** и пульо.Мислите си,че правите нещо?Имам новина за вас,нищо не правите.Разбира се после полицията ви е виновна.
62
1
 
24
 
! Отговори
stalker33 преди 11 години
Потресен съм от всичко което видях ние сме битер и от африканска държава (племена) ,Дони преди години беше казал всеки да изгася лампите в знак на протест срещу мутрите , е сега е време не чрез лампи а с масови протести да се обединим срещу тях , един бивш капитан от нсбоп наскоро каза че мутрите управляват и стоят зад банките кожодери и gsm операторите,а едно време се занимаваха с рекет и застраховане ,не на мръсните мутри!!
61
0
 
5
 
! Отговори
681 преди 11 години
65 sushtia puzlyo si.Podai si dokumentite za barman,a ne za polecai
60
0
 
25
 
! Отговори
. преди 11 години
Това "наказват полицай" сме го чували много пъти , ако си спомняте двама полицаи , бяха изнасилвали няколко дни ученичка , която потърсила помощ при тях , знаете ли как ги наказаха ? Наказаха ги да работят в СОТ , тия хора разполагат с оръжие и се занимават с охранителна дейност.
59
2
 
14
 
! Отговори
. преди 11 години
Това показва редовната неадекватност на полицията , когато има намесени мутри или техни хора , аз съм виждал с очите си как *** с черен джип минава преди мач на Левски ,където е пълно с хора през полицай , на червено с бясна скорост , направи се че няма очи , напомням и случая когато десетки *** пребиха до смърт български младеж пред очите на полицаи. Наказали са го заради сложната ситуация напоследък , нямаше да го накажат ако нямаше протести и камери. А и не се знае дали ще го накажат.
58
33
 
7
 
! Отговори
полицай преди 11 години
И аз да бях и аз щях да ги отсвиркам.За какво са отишли там?Да протестират или да се бият по между си?Като искат да се налагат да си се налагат техен си проблем.То човек хубаво да протестира ама тез май не знаят за кво протестират.И разбира се после полицията им виновна.Ужасяваща пасмина,нека се видят кви са и да не се чудят за кво всеки ги будалка.
57
0
 
16
 
! Отговори
do49 преди 11 години
как действат в турция ли ...ами в кипър грък се качи на пилона да свали турското знаме и полицай веднага го разстреля......полицая получи награда и куп грамоти..
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aма той не каза добреа казадоообре
55
4
 
5
 
! Отговори
681 преди 11 години
Policaya e strahopuzlyo!!!Vun ot sistemata na MVR!Za tova li plashtame danuci da nyama na koi da se oplachem v takiva situacii???!!Dokato kadrite za policai sa s vruzki,a ne s kachestva,shte produljavat sushtite sluchai I oshte neshto,za da stanesh policai v KAT Varna trebe da platish 2000leva!!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 11 години
До Анонимен Благодаря
53
2
 
60
 
! Отговори
Не на мафията преди 11 години
Мафиотският картел *** е национален проблем! Всички трябва да подкрепим Варна, в борбата им срещу тези, чието име нито една медия не се осмелява да изрече на глас!
52
0
 
3
 
! Отговори
sos преди 11 години
удрящият "cherno more" sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/487251_10151346681373823_1530952664_n.jpg
51
3
 
36
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
ПОЛИЦАЯТ ВЪН ОТ МВР!
50
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯТА ВЛАДЕЕ ВАРНА, САМО ТОВА МОГА ДА КАЖА!