Кирил Йорданов казва за оставката утре в 12 часа

Няма да има извънредна сесия на Общинския съвет във Варна
5 мар 2013 12:05,
167
Кирил Йорданов казва за оставката утре в 12 часа
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

Кметът на Варна ще обяви утре в 12 часа дали ще подаде оставка. Това ще се случи на втория етаж на сградата на Общината, тъй като няма да бъде свиквана извънредна сесия на местния парламент. Решението на председателския съвет беше оповестено днес от шефа на Общинския съвет Николай Апостолов на извънредна пресконференция.

„Всички бяхме единодушни. По закон, когато има искане за свикване на извънредно заседание, този, който го прави, трябва да предложи и проект за дневен ред. Такъв обаче не е приложен от кмета Кирил Йорданов”, обясни Апостолов.

Той каза още, че подаването на оставка не се гласува от Общинския съвет, а се препраща от неговия председател до ОИК.

Местният парламент пък е този, който трябва да избере заместник на оттеглилия се от поста. В отговор на въпрос какво ще се случи ако и Общинският съвет подаде оставка, както искат протестиращите варненци, Апостолов заяви, че е отправил въпроса до компетентните органи.

Още по темата
По същото време готовност да направят това изразиха местните парламентаристи от ГЕРБ и „Нашият град”, а няколко дни по-рано и от БСП.

Минути след като стана ясно, че няма да има извънредна сесия на Общинския съвет, от пресцентъра на Общината разпратено съобщение, което гласи: „Както кметът на община Варна Кирил Йорданов вече обяви, утре (сряда, 6 март) в 12.00 часа той ще обяви решението си за оставка във фоайето на ІІ етаж в общината”.

Припомняме, че кметът Кирил Йорданов поиска свикване на извънредна сесия на варненския парламент, след като навръх националния празник на страната ГЕРБ свалиха подкрепата си от него. Тогава той каза, че ще съобщи "страшни истини" за града и че вече е взел решение дали ще подаде оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo izkate ot *** ,nestiga che vi kypyva mliakoto ot kravite zarnoto vi iznacia s korabi za ujna amerika kontabandata varvi xotelite vi izkypi .myltigryp -sik =na *** .kato xameleoni.meniat si cveta .
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алкохолик!!! лъжец!!!! крадец!!!!
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди да се сдружи с ***, Неделчо Михайлов не знаеше кка да си върже връзките на обувките
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управниците на Варна разрушиха девствения плаж при местността "Липите" до х."Черноморец" Там има/ше редки растителни видове, а сега - някакви тръби ще минават върху самия плаж.
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има сесия, за да си спестят компроматите
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лицемерието на варненци е просто невероятно!Избират го за сетен път, ГеРБ го подкрепят, за да си понапълнят и те джобовете и сега когато един от Добрич по погешка се пали, стават и революционери - ама само 100-200 на брой и то вечер за 1-2 часа преди лягане.Е няма такива подлизурковци.
138
0
 
5
 
! Отговори
Прометей преди 11 години
Как не ви е срам да си гоните кмета!? Има ли по-достоен от него? Супер-професионален градоначалник трети дан. С идеи, визия и воля да си направи живота по-добър. А вие да му прецакате работата. Сега на борсата ще трябва да се впише заради вас. А три вили и два хотела недостроени го чакат... Кой ще му уреди внуците и правнуците? Тц-тц-тц.....
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде Кирчо, не остана..има няма само тази вечер ви остава да прикривате следите...утре който от където е, инъче те камъните се трупат:)
136
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Бе, то голямо мислене падна, да бъдем или да не бъдем още кмет!
135
0
 
4
 
! Отговори
Пумияр преди 11 години
не можа да окраде и *** всичко, не му стигна времето на Калигула
134
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
това нагло кметче ..нека е обица на ухото не само на Варненци..а и на цяла България..един мандат е достатъчен на всеки..бил той ..депутат,кмет или партия управляваща държавата...един мандат е достатъчен на всеки във властта..за създаване на схеми за източване на държавата и то от името на властта..така че 4 години са достатъчни на всеки власт имащ..след него..да заповяда следващият който го изберат..
133
0
 
6
 
! Отговори
ВИК преди 11 години
Кире,като подадеш оставка прибери и крадливото си аверче от ГК на ДКМС което направи първо шеф на Пазари и 2 пъти на ВИК,че водата на Варна стана вече златна. Хотел "Аква" нали е ваш ?
132
0
 
2
 
! Отговори
ама хадали? преди 11 години
Давй Кире, цяла България чака да разкриешш страшните тайни
131
0
 
2
 
! Отговори
ГРЕЗДЕЙ преди 11 години
До 137Ето, схващаш проблема, но не го казваш докрай! Мафиотският модел на управление е от години и така, както народа се вдигна сега, трябваше да го направи още преди 10-12 г. В цялата страна, не само във Варна, защото положението е такова навсякъде. Ако не са ***, са СПИМ/ДЖИН/ГРИМ... Но има проблем - нов кмет във Варна /а и другади/ нищо не решава, докато не се "цивилизоват" икономическите групировки. Там е проблемът! И да не чакмеа положението да стане нетърпимо, а да реагираме принципно.
130
0
 
4
 
! Отговори
До 143 преди 11 години
Първо това не е вярно, лятото цяла Варна излезе срещу застрояването на Морската градина, което беше спряно. Второ не разбирам логиката ти? Естествено, че човек ще протестира, когато е зле? То нали протестираш срещу това, което ти пречи? Иначе другото е някакъв тип хейтърство и женско мрънкане като твоето. Щото ти явно протестираш без да ти е зле?
129
0
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
След смърта на Пламен, и масовите протести на варненци срущу кмета на града, тази жалка марионетка в ръцете на ***, вече няма нравственното и морално право да заема този пост.псБраво Варна, браво градски! Привет от Сиатъл!
128
0
 
14
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Изборът във Варна за кмет беше между К. Йорданов (ГЕРБ, ***), Марешки (сив селянин, свързван с руската мафия) и Гуцанов (БСП, ***), който малко преди изборите беше разследван за контрабанда на цигари и който срути пътя към Галата с някакви огромни строежи почти на плажа.Ти лично за кой би гласувал като знаеш тая информация? Какъв би бил твоя избор между ***, *** и руската мафия? И това при условие, че се знаеше, че изборите ще са фалшифицирани.
127
7
 
1
 
! Отговори
ГРЕЗДЕЙ втора част преди 11 години
Ще го кажа по друг начин, пък нека боли. *** и кметът са отдавна в играта и предишните мандати по време на "златния дъжд" бяха ОООКЕЕЙ, нали? Градът просперираше, куче влачи рейс, ***! Сега обаче е криза. СВЕТОВНА. НЕМА КИНТИ. ПОЧТИ НИКЪДЕ. Какво е Варна? Морето, ама то е два месеца. Останалото бяха руски врътки. Тогава, га ядъйти кифтеата, не ривайти, а? И ***, и кметът са били същите мутри и тогава. Не протестирате принципно, а защото немате кинти, ама това не е демокрация, а АНДРЕШКОКРАЦИЯ.
126
0
 
2
 
! Отговори
es ujas преди 11 години
ot koq ludnica e izvadihte taq snimka ?
125
0
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Миналите кметски избори Неделчо Михайлов от "Движение Нашият град", което е партия на *** стана кмет на Владиславово + общински съветници. При направена проверка става ясно, че има фалшификация. Провежда се нов тур и пак Н. МИхайлов печели. Пак има проверка и пак е установена фалшификация като са изполвани данни на хора, регистрирани в пенс. фонд на *** "Съгласие" и "Сила". Направено е п-во с/у неизвестен извършител???, което изтича ноември?? без да е потърсена вина от никого.Това е от Биволъ