Кирил Йорданов казва за оставката утре в 12 часа

Няма да има извънредна сесия на Общинския съвет във Варна
5 мар 2013 12:05,
167
Кирил Йорданов казва за оставката утре в 12 часа
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

Кметът на Варна ще обяви утре в 12 часа дали ще подаде оставка. Това ще се случи на втория етаж на сградата на Общината, тъй като няма да бъде свиквана извънредна сесия на местния парламент. Решението на председателския съвет беше оповестено днес от шефа на Общинския съвет Николай Апостолов на извънредна пресконференция.

„Всички бяхме единодушни. По закон, когато има искане за свикване на извънредно заседание, този, който го прави, трябва да предложи и проект за дневен ред. Такъв обаче не е приложен от кмета Кирил Йорданов”, обясни Апостолов.

Той каза още, че подаването на оставка не се гласува от Общинския съвет, а се препраща от неговия председател до ОИК.

Местният парламент пък е този, който трябва да избере заместник на оттеглилия се от поста. В отговор на въпрос какво ще се случи ако и Общинският съвет подаде оставка, както искат протестиращите варненци, Апостолов заяви, че е отправил въпроса до компетентните органи.

Още по темата
По същото време готовност да направят това изразиха местните парламентаристи от ГЕРБ и „Нашият град”, а няколко дни по-рано и от БСП.

Минути след като стана ясно, че няма да има извънредна сесия на Общинския съвет, от пресцентъра на Общината разпратено съобщение, което гласи: „Както кметът на община Варна Кирил Йорданов вече обяви, утре (сряда, 6 март) в 12.00 часа той ще обяви решението си за оставка във фоайето на ІІ етаж в общината”.

Припомняме, че кметът Кирил Йорданов поиска свикване на извънредна сесия на варненския парламент, след като навръх националния празник на страната ГЕРБ свалиха подкрепата си от него. Тогава той каза, че ще съобщи "страшни истини" за града и че вече е взел решение дали ще подаде оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
varna преди 11 години
prez drugite mandati be6e gladen no sega mnogo se oqde ta 4ak se polq ujas s dvete r1ce grabi blagna mu qko
123
0
 
3
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Батка, ти нали също си гласувал предполагам много години подред? Предполагам ТИ СИ ДОСТА ПО-ДОБРЕ от Варненци и даваш акъл от тая висина, където се намираш? И понеже ти си МНОГО УМЕН за разлика от тъпанарите от Варна си гласувал все за правилния кандидат, който е направил живота ти щастлив. А не все за едни и същи ***, които съсипаха държавата. Това е, защото си умен и нетъп като варненци. А всъщност за фалшифициране на изборите да си чувал?
122
0
 
8
 
! Отговори
Арабин преди 11 години
Бой със камъни
121
12
 
2
 
! Отговори
ГРЕЗДЕЙ преди 11 години
Може варненци да ме напсуват, ама ще попитам: кметът бил такъв, онакъв ... добре, а вие къде бяхте на изборите и защо го избрахте? Той едва ли е станал "кофти" през последните две-три години, при положение че това му е ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ, АЛОООО! И защо чак сега се опълчихте на ***? Те да не са завзели плажната ивица преди година-две, та чак сега реагирате? Хайде, псувайте!
120
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Този излезе най-нахален, хората го плюят в лицето а той все още натяква, че вали... Сраснал се е с властта. Много нагъл *** излезе. Варненци, където го видите му плюйте в лицето! Мръсен лицемер долен.
119
1
 
13
 
! Отговори
ШОПИИИИ преди 11 години
ХЕЙ ШОПИ СОФИАНЦИ *** СА ВЕЧЕ У ВАС В ШОПЛЪКА ПРЕВЗЕМАТ ВИИИИИ КО ПРАЙТЕ ЗАЩО СПИТЕ- ЗАЛА АРМЕЕЦ НА *** ХОТЕЛ ШИПКА НА *** ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО АРМЕЕЦ НА *** ЩЕ ВИ ИЗКУПЯТ! НС НА *** МС НА *** - БОИКО ИМ Е СЛУГА!
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КИРЛЬО-ДУПКАТА ВЪН ОТ ВАРНА!!!НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ Е,ЧЕ Е ГЕЙ.ЛОШОТО Е ЧЕ СЛУГА НА МУТРИТЕ И Е ГОЛЯМ КРАДЕЦ
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го мислете, чичо ви Кирчо. Човекът е залебил, боли го фара че не му се радвате.Утре сдава поста, вдругиден е на слънчево и спокойно местенце.Хората с морал и съвест, често си представят на тях какво би им било да ги компрометират и разжалват и им се струва достатъчно възмездие един крадлив човек да го махнат. Затова и в БГ толкова бързо забравяме и прощаваме. Но, Пламен, няма да забравим
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на варненци кмета е най-малкия проблем
115
0
 
7
 
! Отговори
тиквун преди 11 години
КИРЕ , КИРЕ , давай оставка ,че как е тръгвало ......и твойто кръвно ще тръгне нагоре ,като на БУДА, да не те хване и теб МУТРЕНСКАТА БОЛЕСТ
114
0
 
7
 
! Отговори
ЧАПАЙ преди 11 години
АБЕ КАРТЕЧНИЦА МИ ДАЙТЕ И КАТО ЗАПУКАМ С НЕЯ ТОЯ КМЕТ И ТАЯ ИЗМАТ ТАМ! КАТЕЧНИЦА МИ ДАЙТЕ И ЛИМОНКИ! НА НЯКОЙ ДА МУ СЕ НАМИРА?
113
0
 
1
 
! Отговори
кк преди 11 години
до 128Е кметовете са мажоритарни нали това искат хората, и аз мисля че всичко си е ок. Дане би кандидатите за кмет да са били двама
112
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от Варна кво реват, кой си го избра за кмет тоя, а на балотажа и с магарешки. да не би да са го избираи пловдичани, бургазлии, русенци....така че кмета си е законно избран. А като гледам пак за герб ще си гласуват....
111
0
 
5
 
! Отговори
ехей преди 11 години
За това най-много ме е яд,че всички и най-вече обикновенният човек са наясно с всички мутренски групировки и кой им е покровител и продължават да ни хвърлят прах в очите!Едва ли не политиците се явяват кото месии и след като се докопат до властта всичко си остава по старому!А те перат ли перат нашите пари!
110
0
 
6
 
! Отговори
Мислтеля преди 11 години
Мислителя , се е замислил...доста време му трябва , нали е от друга по "чиста"планета.....не му се вярва че хората ми казват "Махни се нагъл корумпиран нахалник , не те харесваме.."......Чуди се....
109
2
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
ВАРНЕНЦИ, ако не съборите *** значи сте слаба ракия, а аз имам съвсем добро мнение за Вас, щом и жена съм си си взел от Вашия град. Ако е нужно протести още едно година, но *** ДА БЪДЕ СЪБОРЕН на земята, да му се конфискува, каквото има за конфискация и да се спрат схемите за източване на МОРСКАТА НИ СТОЛИЦА.
108
1
 
1
 
! Отговори
МЕЙ-МЕЙ преди 11 години
До замислензАЩОТО НЯМАШЕ КОГО ДРУГ ДА ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ.рЕЖИСИРАНИЯ ИЗБОР ВИНАГИ Е БИЛ ТОЙ ИЛИ КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ТОЙ И НЯКОЯ МУТРА
107
0
 
3
 
! Отговори
132 преди 11 години
На този само като му видиш мицуната и ти става ясен......*** от класа!!!!
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРАТА С НЕЯСЕН ПОЛ СА ГИБЕЛНИ ЗА ПОЛИТИКАТА. И ЗА ОБЩЕСТВОТО СЪЩО.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe kvo go bavite toq be, edna djanta na krakata i da plyva