Дете почина заради кучешка тения

5-годишно момче издъхнало в детска градина в хасковско село
Обновена: 22 мар 2013 15:45 | 22 мар 2013 15:20, Веселина Йорданова
82
Дете почина заради кучешка тения
Снимка: Impact Press Group - архив

Петгодишно дете е починало вчера в детската градина в хасковското село Криво поле, съобщи bTV.  Според направената аутопсия причината е кучешка тения.

В черния дроб на детето са открити 4 кисти, една от които се е спукала и това довело до фаталния край. Момчето е било в детската градина, когато му прилошало. Персоналът е оказал първа помощ, но то издъхнало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МенTGOZI KOMENTAR BUDI SAJELENIE V NORMALNITE HORA.................................
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човека е междинен гостоприемник на кучешката тения.Кучета,лисици,чакали носят паразита който е в стомашния тракт на животното.С изпражненията изхвърлят и яйца на тенията.От там те се полепват по козината,тревата и т.н.Детето си е играло със заразено куче или на трева заразена с фекалий, приносители на яйца.От там са попаднали в устата му и най-често паразита се локализира в белите дробове като започва да се развиват развиват мехури пълни с ларви.Като се спукат причиняват смърт.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реално погледнато кучето е продукт от селекция, извършена от човека. Подобен вид в природата не се среща. А що се отнася до уличните кучета, те са плод на безхаберие, мързел и невъзможност на стопани, пуснали ги на улицата някога. И така до ден днешен.
22
11
 
7
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Че то от алкохол и цигари умират стотици хиляди ама нещо не виждам да хленчите срещy тях. Или...?
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имах леля която беше манячка на чистотата, никога не е имала куче нито коте в къщи и се помина от кучешка тения в белия дроб и беше обгърнала и стегнала сърцето, Месеци наред докторите я лекуваха от рак без да разберат от какво се влошава състоянието. й. След аотосията стана ясно, Диагностиците в българия са слаби защото не се правят необходими и достатъчно изследвания.Коварна работа, Бог да прости детенцето
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
UJAS.SABOLEZNOVANIQ NA RODITELITE.NAMA NISHTO PO LOSHO OT TOVA DA ZAGUBISH DETE.
19
12
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Ето ме БЕ ***. Какво общо имат кучетата сус смърттта на детето. Ако искаш да избием всички йивотни по света, заради един трагичен инцидент. Занеш ли колко човека биват спасени от кучета. Не. Как ще знаеш като ти мислиш със за..ка си. Аман от неграмотни злобари дето си го изкарват на по-слабите. А природозащитниците защитават природата - както се разбира от самата дума. Хора с нисък интелект като твоя не трябва да имат право на глас.
18
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали Фандъчката ще изчака това да се случи и в София за да реши да махне гнусните улични ***?!
17
12
 
33
 
! Отговори
TGY преди 11 години
Нека се заловят и приспят всичките 10 000 песа в София и още 90 000 в страната
16
0
 
7
 
! Отговори
ВВ преди 11 години
Кучешка тения (Ехинококоза) - Симптоми и ЛечениеБиологичен цикъл на паразита в природатаЧовек се заразява с кучешка тения при консумация на замърсени плодове и зеленчуци, както и при пряк контакт с болно куче. Попаднали в стомаха, яйцата на кучешката тения освобождават личинки (онкосфери), които имат кукички по повърхността си. Онкосферите пробиват стената на тънкото черво, попадат в кръвния ток и се отнасят до черния дроб. В него се развива ехинококова киста, която представлява ларвната форма на кучешката тения. За половин година кистата достига размери колкото просено зърно.
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пукната киста в черния дроб едва ли ще доведе до смърт. Кистите може да са и от изкарана жълтеница, Те се появяват пукат се понякога кръвта преминава в стомаха и изпражненията потъмняват.В българия липсват профилактични прегледи и изследвания заради окрадената бедна здравна касаЖалко за детенцето
14
21
 
17
 
! Отговори
вв преди 11 години
абе много мразещи злобари тука. кучешка тения не се хваща само от болно куче ами от това че не се къпеш,миеш ръцете,храната, хигиена в дома нулева и т.н. сигурно детето е ромче ,но няма значение,страшно е в 21 век да умират деца като през средновековието а тук някакви злобари искат масова смърт на кучета..МНОГО БОЛЕН НАРОД ИМА В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОБА А не от кучешка тения
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виновен е вожда на ПЕСовете!
12
3
 
25
 
! Отговори
Neven преди 11 години
Жалко за детето и неговите родители. До предишния природозащитник, само да ти кажа, че в София виждам много хора (включайше и известни личности) кучетата им акат, където им падне, а те не им чистят ...
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас. Бог да го прости!
10
7
 
26
 
! Отговори
Боб Марли преди 11 години
Чудно ми е кога ли вресливите *** пишещи в интернет ще зацепят, че именно хората, които обичат кучетата (а и животните по принцип) най-много от всички искат да няма бездомни кучета по улиците. А и те са единствените, които правят нещо по въпроса.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До fsbМНОГО ЧЕСТО В БЪЛГАРИЯ ПИСАНЕТО НА СТАТИИ Е БОЛЕСТА НА МРЪСНИТЕ РЪЦЕ.
8
1
 
25
 
! Отговори
fsb преди 11 години
ужасна новина... принципно болестта на мръсните ръце не е тения, а хепатит А за информация на днес бг.
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ;КУЧЕШКАТА ТЕНИЯ НЕ Е БОЛЕСТ НА МРЪСНИТЕ РЪЦЕ, ЗАЩОТО ЧЕСТО СЕ ПРЕДАВА ПО ВЪЗДУХА, КОГАТО НАОКОЛО Е ЗАМЪРСЕНО С КУЧЕШКИ ***.
6
8
 
15
 
! Отговори
Една преди 11 години
До АнонименТи добре ли си???Много жалко за детенцето, съболезнования на близките му, но как реши, че то е заразено от някое улично? А ако е от съседското дворно куче, или пък си е тяхното? . Това не променя фактите, но такива първосигнални и крайни изказвания са необосновани и жалки.