Дете почина заради кучешка тения

5-годишно момче издъхнало в детска градина в хасковско село
Обновена: 22 мар 2013 15:45 | 22 мар 2013 15:20, Веселина Йорданова
82
Дете почина заради кучешка тения
Снимка: Impact Press Group - архив

Петгодишно дете е починало вчера в детската градина в хасковското село Криво поле, съобщи bTV.  Според направената аутопсия причината е кучешка тения.

В черния дроб на детето са открити 4 кисти, една от които се е спукала и това довело до фаталния край. Момчето е било в детската градина, когато му прилошало. Персоналът е оказал първа помощ, но то издъхнало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Както казва шефа ми : Glauben ist gut, Kontrolle ist besser !
44
6
 
10
 
! Отговори
upsurt преди 11 години
До АнонименНе мисля, че животните или техните стопани са виновни за нещо. Факт е,че по - голямата част от ромите са мизерни хора. Аз като съм била на 5 също съм играла в градинките зад блока. Няма как да спреш едно дете, но може преди да яде ръцете да му измиеш или да го къпеш от време на време. Не знам дали сте виждали ромчетата на какво приличат и те е гнус даже да ги гледаш.
43
0
 
21
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
До 51 - Не съм видял приятелю, защото регистрацията на кучета е задължителна, има контрол и гражданско общество. Всяко куче е с чип, плащаш 96 евро в общината за куче до 25 кг. и 250 ако не се лъжа за над 25 кг. Извеждане без каишка - 80 евро глоба. Не събрано - 10 евро. Ако изхвърлиш кучето на улицата само мога да гадая каква е глобата, не ми се е случвало да ми каже някои за такъв случай. Обаче има контрол и прилагане на законите, което е най-важното.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тодор, не си видял, защото ако се появи веднага се прибира и ако не бъде осиновено до 2 седмици, се унищожава
41
0
 
1
 
! Отговори
Боб Марли до 46 преди 11 години
Ами щом не искати направити нещо по въпроса.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 37"Безумно ниска хигиена" - как точно ще спреш едно 5 годишно дете играещо на тревата пълна с *** на тези "мили" скитащи се животинки с техните стопани дето ги водят по детските площадки да не си лапне ръцете!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
trovete gospoda..malko nemski iantifriz i hlebec i...rezultata e polojitelen!!!
38
6
 
32
 
! Отговори
Даниела преди 11 години
А в софийските паркове между блоковете е кошмар, на всеки 30 см. кучешки ***, гадните им собственици хич ни им пука къде им *** "домашните любимци", аз детето до детската градина не мога да заведа без да отцелим нещо, въпрос на време да стане някоя друга беля... И къде са инспекторите от общините, няма ли наредба някаква за това? Трябва явно аз да взема сутринта бухалката и да им очистя *** любимци, да им почистват бе мама му стара, толко ли е трудно?
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колкото добра хигиена да имаш, малко прахоляк да ти скръцне между зъбите, докато си ходиш по отдавна немитите улици е достатъчно да се заразиш! Просто безстопанствени кучета и кучешки *** не трябва да има.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТи да ли ще видиш детето си като си лапне ръцете докато играе в пясъчника до блока пълен с *** от ***-бездомни или на безотговорни стопани, дето кучето им е по-важно от детето в градинката, защото 90% от кучкарите в София са такива. Вдигат скандал като им направиш забележка, че минават през градинка с деца. А относно отговорността на родителите на това детенце ти най-малко имаш право да съдиш и коментираш, просто се моли да не ти се налага да знаеш какво им е.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой зададе ли си въпроса за кокво е задължителната детска г.Адина за 4 годишните?Да не му пука на никой за тях - затова. Милото детенце - едва ли симптома му е внезапен, състоянието му би трябвало да показва че е зле.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГРЕШКА - ДЕ СЕ ЧЕТИРИТЕ !
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо *** е ходил на детска градина?Сигурно Айшето е правила другото?
32
0
 
21
 
! Отговори
dnes mangal bg преди 11 години
Стотина *** от хасковското село Криво поле се вдигнаха на спонтанен бунт и окупираха местната забавачка заради смърт на пет и половина годишно момченце от етноса.Не се развиват клинични симптоми, свързани с болка и неразположение", коментираха специалисти. Настръхналата махала обаче заплашва да линчува персонала. Още миналата вечер възпитателките са били откарани с полицейски коли до Хасково, за да бъдат избегнати ексцесии.
31
1
 
35
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Уличното куче не е виновно, че някой ***, ограничен, комплексиран Бай *** го е изхвърлил на улицата. Въпрос на елементарна култура и възпитание е. За 5 години в Германия все още не съм виждал улично куче, 2 пъти видях котки, но си личеше, че са избягали. Който не може да се грижи за домашен любимец, да не си взима! Хората, които истински обичат животните не само се грижат за тях, но и носят отговорност да почистват след тях по време на разходка. За жалост такива хора са рядкост в България.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детето е ромче, има подробности по другите сайтове. *** от селото се вдигнали на спонтанен протест, искали да линчуват служителките в яслата, наложило се е да приберат с патрулки жените по домовете им.
29
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много *** с--ерат пред всички хипермаркети "Кауфланд" и "Пикадили " във Варна.Хората стъпват по акото и влизат в хранителен магазин.Въпрос на време е кога ще се разбере за някой заразен от тения.А има Агенция по храните...А има и *** закон за защита на ***,приет от банда ***,за да могат да доят държавата за фиктивни грижи за животните. еколог коко
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предполагам,че детето е било с влошено здраве дълго време преди фаталния край.Кучешката тения е опасна болест,но все пак е лечима.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадно, но реалност.Контрол на популацията на бездомните кучета, а защо просто не се ликвидират. Както те страдат така и населението.Малко съм краен но предпочитам да не хапят и гонят децата ми по улиците и градинките. Контрол-кучкарници-обезпаразитяване на кучета-осиновяване/ликвидация.Децата трябва да се учат да си мият ръцете преди всяко хранене, и родителите да общуват с тях и да ги възпитават кое е здравословно кое не!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така... сигурно се е заразило от някое куче, но имам едно питане КЪДЕ са били родителите, че на са забелязали, че детето е зле? А и най-сигурният начин да се предпазиш от кучешка тения и от куп други болести се нарича ХИГИЕНА! Т.е. пак стигаме до родителит, които не са следили детето да си мие ръцете преди хранене и да се къпе редовно. Иначе е много лесно да обвините някое куче, ама все пак хората, а не кучетата са разумните същества, не мислите ли? И съответно трябва да са отговорни.