Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!

Екскметът каза къде най-много се злоупотребява с общински пари
Обновена: 25 мар 2013 15:05 | 25 мар 2013 11:07,
63
Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

За шести пореден път бившият вече кмет на Варна изпрати писмо до медиите. Този път с уточнението, че е за последно.

В него той отново обвинява политическите сили, представени в Общинския съвет, както и лидера на БСП в града Борислав Гуцанов. Според Йорданов за лидери на протестите във Варна са били обявени “наркотрафиканти и сутеньори", както и "други черноработници”. 

“Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата”, твърди бившият кмет на морския град. Той допълва, че целта на варненските политици била да се блокира работата на общината.

В откритото си писмо Йорданов обяснява това свое твърдение с тезата: “Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност.  В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!", пише екскметът. 

По-нататък на дълго и на широко Йорданов вади “страшни истини” за общинските фирми “Пазари”, “Паркинги и гаражи”, “Градски транспорт”, “Ученическо и столово хранене”, “Жилфонд”. По негови думи това са основните “хранилки” на политиците, където ставали най-големите злоупотреби с общински пари.

“Именно тук трябва да се насочи вниманието на гражданската инициатива”, дава съвет бившият варненски кмет.

“Вотът на варненци отново ще бъде подменен. Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г. Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г. И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци. Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни всъщност изпреварват вота им. С което го правят формален и безсмислен. Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж по демократични съображения...Не, варненци, оттук нататък бъдещето ви не е във вашите ръце! Ако това безумие не спре”, завършва писмото на кметът на Варна в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ВарнаКирил Йорданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
stoyan 1946 преди 11 години
дали има прокуратура в Варна ?,Пазари, Паркинги и гаражи, Градски транспорт, Ученическо и столово хранене, Жилфонд.да се проверят веднага а не само да гледаме "пиар" акции като таэи с" Гуцанов"
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, поне сега ще има възможност да си изчисти съвестта. Кириле, защо не се замислиш как да направиш така, че истината да лъсне и виновниците да бъдат осъдени?Щото нали "Дела трябват, а не думи!"...
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е. И не е лошо нормалните хора, които ги е грижа за града им да се вслушат в думите му. Цакат ви. И ви лъжат най-нагло. А вие сте свикнали да вЕрвате, щото е по-лесно човек да е будала и да обвинява вселената за мизерния си живот. И не само в тоя град е така. За съжаление това са обичайните схеми...
51
1
 
1
 
! Отговори
er преди 11 години
е нали боко ни заплаши ,че ще станем село ако не сме с гербе станахмеее при герб - нещо да е дал боко и кмета стана герб е и....при царя и 3 -коалиция Варна имаше най-голяма развитие в страната и 2- по емиграционен поток към град след Софияпричината цените на имотите да бяха най-скъпи при свръх предлагане е потока хора за 6 години стана 2 по-население в БГ, какви са били причините според вас?
50
2
 
2
 
! Отговори
lisygera преди 11 години
Тоя газ пикае...
49
0
 
5
 
! Отговори
cnn преди 11 години
Директно от вътре, от сърцето на вируса. За някои тази информация не е нищо ново, но за повечето тя ще е едно въведение във сърцето на народния враг. Пишем враг, защото става дума за тези зловещи комунисти и престъпници, тези които всички сочите с пръст и викате безпристрастно комунисти, комунисти. Е нека ви разкажем какво се крие зад всичко това по един начин определен като едно въведение просто, за да не ви усложняваме разбиранията на първо лице. От ляво на дясно: Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир МитевМного от вас сте виждали тази снимка, някои ги наричат белите якички . Сег
48
1
 
5
 
! Отговори
INTELIGENTEN преди 11 години
Проклятие за Варна са БСП и неините креатури Гуцанов/неговият авер Дънката/, П.Димитров..
47
1
 
10
 
! Отговори
Иван Порутних преди 11 години
Ну Кириль , ты уже украль что могь, сейчас мы будем драть денги общинские
46
2
 
10
 
! Отговори
боцмана преди 11 години
2 отправни точки ,които много ме озадачиха , а те са :1.70 000 ,а и повече варненци са свързани с наркопласьори и със сутеньори ! Ега си града ! Чикаго при Ал Капоне е РАЙ в сравнение с този нов Содом2.Кой,как и в чия полза подмени вота през 2011г.?По 1-ва и 2-ра точка ,трябва да се възбуди разследване ,защото не го е казал Пепи Гларуса ,а от кмета на гр.Варна.
45
2
 
18
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Кире, гълъбче златно, абе след толкова много мандати ти пъту,ваш ли по централните улици и не виждаш ли окопите по булевардите! ? Кажи ни що има погреби на всяка крачка? Кой е виновен? И "фъш" най-накрая, че ни писна от тебе! И т в "морска столица". Да ти пикая тогава на "столицата" и на твоето управление, наглец такъв!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ мисля че някой го е принудил да го напише.....ПРЕДИЗБОРНО и се досещам КОЙ Е....
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ок, бе Кирчо , всичките са виновни , кажи какво направи ти през всичките тези мандати.И още като говориш за ученически столове , кой го сложи , че той не беше ли и при тебе директор на дирекция . Кажи си още и за другите комбинации, не може да се оправдаваш с другите. Като те пренебрегват, подай си сам оставката, ние ще преценим дали пак да те изберем. Така ти подредиха и районните кметове , ти само закъсня за първата сесия и пак се съгласи . Сега за какво плачеш, кой ти е виновен , на какво се надяваш , ти пак се благодари , че не те разкъсаха.Аз съм обикновен средно статистически българи
42
7
 
23
 
! Отговори
Психиятрията преди 11 години
Оставкаря Бойко да вземе да напише едно писмо или СМС до медиите по примера на колегата си по оставка Кирчо в което да обясни как Съсела и Сокола му организираха метеж щото в "чесни" избори няма кой да го бие.И как докато той е рязал ленти те са крали и са вдигнали тока и повечето цени без да вдигат заплати и пенсии.Как народа го обича а само няколко стотит хиляди наркомани и сутеньори са му искали оставката. Това ако го направи сме подготвили една лилава осмерителна риза и ще дойдем с линейка
41
1
 
20
 
! Отговори
Samuilov преди 11 години
Също така, вината носят и американските военни моряци, които редвно създават проблеми в града след запои с CocaCola.
40
0
 
13
 
! Отговори
КО-КО преди 11 години
КМЕТЕ, МНОО СИ ПРАВ.АМА ЩО ЧАК СЕГА?ЗА ПАЗАРИ И ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СА НАПИСАНИ МНОГО НЕЩА, НО И ТИ ИМАШ ХОРА ТАМ ОТ 4 ГОДИНИ.АЙДЕ МОЛИМ ТИ СЕ!!!!Я КАЖИ ЗА САПАРД НА ПАЗАРА.КВО СЕ СЛУЧВА ТАМ СЕГА.ГОВОРИ СЕ ЧЕ ТОЗ МИХАЛЧЕВ Е ДАЛ ЛУДИ ПАРИ НА ФАКТОРИ ОТ ГЕРБ/БИВШИ/ САМО И САМО ДА ОСТАНЕ.КАЖИ ЗА АПОРТНАТА ВНОСКА НА ОБЩИНАТА В ПАЗАРИ, КАЖИ И ЗА "ДУПКАТА".НЕ ТИ СТИСКА...........ИЛИ ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБЕ СА ТЕ ПОДВЕЛИ?!ДА БЕ, ДА....................
39
2
 
34
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Всичко това го знаем, бе Кириле! Ама и ти беше вътре с всички тях, нали?
38
1
 
29
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
има много таксиметрови шофьори, които и до сега разказват какво е ставало в *** махала на Варна по време на изборите - димящи скари, леещ се алкохол и открито раздаване на банкноти - от там са основно 70-те хиляди гласа, с които киро дупката твърди че е избран. също и *** ортаци, както и тези, които са били членове на измислени бордове, които са вземали по 5-6 хиляди на година, като такива. абе, доста лапачи и хрантутници, но не и хората. варненци го избирали - ама, друг път
37
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора бдете,хора бдете,за да има България!Такива,като тоя ***,пак се опитват да ни ЯХНАТ!
36
1
 
48
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
А ти през тези 13 години не беше ли на най-малко 10" хранилки"?. Мисля ,че ако имаш грам достойнство ще е по- разумно да премълчиш и приемеш краха си.
35
4
 
30
 
! Отговори
БГ преди 11 години
ВСИЧКО В ЕДНА ОБЩИНА ЗАВИСИ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЗА ИНФО НА ***. А ЗА ОБЩИНСКИТЕ ФИРМИ ВИ Е БЕДНА ПРЕДСТАВАТА КАКВО КРАДЕНЕ СТАВА САМО ОТ ПАЗАРИ КИНТИТЕ СА МИЛИОНИ АМИ ДРУГИТЕ АМИ ДРУГИТЕ ДАЛАВЕРИ НЯМА СЪВЕТНИК КОЙТО ДА Е С ПРАЗНА ГУША ВСИЧКИТЕ СА ЗА КИТАЙСКИ СЪД И ПРИСЪДА А КОЛКОТО ДО ЙОРДАНОВ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХ СИ И ОТИДЕ .