Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!

Екскметът каза къде най-много се злоупотребява с общински пари
Обновена: 25 мар 2013 15:05 | 25 мар 2013 11:07,
63
Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

За шести пореден път бившият вече кмет на Варна изпрати писмо до медиите. Този път с уточнението, че е за последно.

В него той отново обвинява политическите сили, представени в Общинския съвет, както и лидера на БСП в града Борислав Гуцанов. Според Йорданов за лидери на протестите във Варна са били обявени “наркотрафиканти и сутеньори", както и "други черноработници”. 

“Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата”, твърди бившият кмет на морския град. Той допълва, че целта на варненските политици била да се блокира работата на общината.

В откритото си писмо Йорданов обяснява това свое твърдение с тезата: “Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност.  В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!", пише екскметът. 

По-нататък на дълго и на широко Йорданов вади “страшни истини” за общинските фирми “Пазари”, “Паркинги и гаражи”, “Градски транспорт”, “Ученическо и столово хранене”, “Жилфонд”. По негови думи това са основните “хранилки” на политиците, където ставали най-големите злоупотреби с общински пари.

“Именно тук трябва да се насочи вниманието на гражданската инициатива”, дава съвет бившият варненски кмет.

“Вотът на варненци отново ще бъде подменен. Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г. Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г. И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци. Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни всъщност изпреварват вота им. С което го правят формален и безсмислен. Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж по демократични съображения...Не, варненци, оттук нататък бъдещето ви не е във вашите ръце! Ако това безумие не спре”, завършва писмото на кметът на Варна в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ВарнаКирил Йорданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега се е правел, че злоупотреби не съществуват и се чуди защо беше свален от власт, ами именно заради бездействието му в последните години.
33
2
 
16
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Гаранция иска още един мандат
32
27
 
5
 
! Отговори
GERB преди 11 години
EDIN 4ESTEN,DOBYR I SPRAVEDLIV 4OVEK
31
1
 
49
 
! Отговори
протестиращ преди 11 години
Киро, какво направи с месните данъци, защо ги вдигна. И затова други са ти виновни. Аз не съм нито наркотрафикант, нито сутеньор, но излязох на протест против политиката на Общината и Общинския съвет. Ти обеща, че няма да вдигаш данъците и таксите, а ги вдигна. Ти и общинските съветници. Затова както ти си отиде, така и те да си ходят. Мразим ви. И администрацията, която ти ръководише и която е раздута и крумпирана да си ходи. И не ни плашете, че след вас ще настъпи потоп за варненци.
30
0
 
67
 
! Отговори
ВН преди 11 години
А ЗА ИПЕРИЯТА НА ЗЛОТО -*** ,НИТО ДУМА В ОТКРОВЕНИЕТО НА Г-Н ЙОРДАНОВА!
29
2
 
52
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Мошенникът с това писмо прави самопризнания. Няма далавера която може да мине без участието на кмета. Той е главният отговорник за всичко случващо се в града и очаквам да бъде арестуван по най бързия начин.
28
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя първо го вкарайте в затвора пък след това да говори каквото иска
27
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кире , тези писма ги пращай в прокуратурата , а не до медиите!Ама те е страх!Признай си!
26
4
 
29
 
! Отговори
jeronimo преди 11 години
40-50 000 сутеньори и наркотрафиканти - ега си града !? Цялата световна мафия сбрана на едно място
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ama za liderite na protesta si e prav !!
24
1
 
43
 
! Отговори
тя преди 11 години
Знаел е за всички тези престъпления ,/а може и той да е учствал/ а си е траел. Сега изплю камъчето ,като видя дебелия край.
23
2
 
28
 
! Отговори
7 преди 11 години
Е за тва хората са на улицата .Аман от такива дето ни поробиха. И по турско нее било така.Гледаите филма и 4етете книгата . Капитан ПЕТКО ВОИВОДА
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Аз ...ами ,не си луда ти, а ВСИЧКИ МАЙ СМЕ ЛУДИ......И АЗ ТАКА ГО РАЗБРАХ И ТО СИ Е ТАКА.Подменен вот има винаги.Изборите нищо не решават,поне не в този им познат на нас вид.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо чак сега изказва официално тези "хранилки" "поилки"като че ли за бройлери.Той да не би да не се е облагодетелствал досега.
20
2
 
20
 
! Отговори
ДИМИТРОВ преди 11 години
ЗАЩО НИКОГА НЕ ВЗЕМАМЕ ПОУКА ОТ ИСТОРИЯТА ? РЕВОЛЮЦИЯТА ВЪВ ФРАНЦИЯ ИЗВОЮВА ПРАВА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО,СЛЕД ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ,ВОЙНИ И МЪКИ ЗА НАРОДА, ТОВА КОЕТО КРАЛЯТ ИМ ГО ДАВАШЕ ДОБРОВОЛНО! СЪЩОТО СЕ ПОВТОРИ И В РУСИЯ, А СЕГА МОЖЕ ДА СТАНЕ И В БЪЛГАРИЯ! ОТ БЕЗЗАКОНИЕТО МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ САМО ОЛИГАРСИТЕ И МАФИОТИТЕ!
19
0
 
36
 
! Отговори
един преди 11 години
Жалко, че в момента ни управлява един изключително достоен човек /Хр. Бозов/, който по стара българска традиция , ще бъде употребен, омаскарен и хвърлен на кучетата! А колкото до *** /без да ги защитавам!/, те ще продължат да си управляват града, защото си плащат добре и на местно и на централно ниво. И те нямат вина, че всички политици са си отворили г... за финикийски знаци! А специално Варна има традиции в това отношение - Хр.Контров, Я.Станев, Б.Гуцанов и т.н..А, да не забравя Марешки....
18
3
 
44
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Аз ли съм луда или този си признава, че е дошъл на власт с подменен вот ?
17
0
 
31
 
! Отговори
А сега преди 11 години
Да видим дали има прокуратура в България , след като кмета си е признал от къде е крал най -много....
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна-голям град с големи кражби!Стария Несебър - малко градче със световно огромни кражби!У ду-***!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига с тия комунисти бе некадърницина калпава ракета космоса и кривкато не им раждат нищо свястно тъпите картуни току си търсят с някой да се оправдаватайде сиктир