Драма в Ботевград! Арестуваха мъж, плашил да се самозапали

Над 50 души бранят жена, която трябва да напусне дома си
Обновена: 27 мар 2013 15:07 | 27 мар 2013 13:08, Красимир Ангелов
304
Драма в Ботевград! Арестуваха мъж, плашил да се самозапали
Снимка: Булфото

Полицията в Ботевград арестува Николай Гацев, който се заля със запалителна течност и заплаши да се самозапали пред дома на 45-годишната Виктория Русимова, която трябваше днес да бъде изведена от дома си от съдия-изпълнител.

Общо 50 души от палатковия лагер пред парламента тази сутрин пристигнаха в Ботевград, за да подкрепят жената. Тя остана без жилището си, след като то бе продадено заради задължения към кредитор, съобщава БНР.

Историята започва през 2006 година, когато Виктория Русимова взема заем от банка ДСК, впоследствие този заем е изплатен от нейния поръчител, който пък завежда дело срещу Виктория и по съдебен път си търси парите с документи, които са юридически изрядни.

В крайна сметка съдия-изпълнителят Надя Василева успява да продаде жилището и така от четири месеца то вече има нов собственик.

Днес той пристига на място, за да влезе в имота си заедно със съдията-изпълнител, но Виктория не желае да напусне жилището си. Блокът, в който се намира жилището, е обграден от полиция.  На място пристигна кметът на града Георги Георгиев и председателят на ОбС Йорданка Лалчева. В крайна сметка градоначалникът пое ангажимент да издейства поне седмица отсрочка за решаване на заплетения казус.

Така извеждането на Виктория от апартамента й се отлага за 13 април, като датата бе приета и от адвокатите на купувача и продавача на жилището.

Преди няколко дни 45-годишната жена потърси съдействие от протестиращите в палатковия лагер до Народното събрание. "Съдебната система е чиста измама в Ботевград. Всичко, което е вършено, е вършено зад гърба ми“, заяви тогава жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още по темата: Ботевградпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Дългът и е платен от балъка- поръчител направили са му запор на доходите. Дамата си е изпечена мошеничка...
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си а направила сметката като е теглила заем. Да се пали, но да излезе от блока за да не запали жилищата на съседите. Тя няма нищо общо с хората които се самозапалиха досега. Просто една мошеница, която се опитва да се присламчи към групата на протестиращите за да измъкне облаги за себе си. Безсрамница.
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя да не си прави труда да се самозапалва. Когато парите на банките пресъхнат и банките решат да си присвоят спестовните влогове на хората както стана в Кипър, съседите и ще и помогнат да се самозапали.
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, нямам нищо против да се опрощават дълговете на такива хора, но това означава,че тя на другия ден пак ще е пред банката. Някой хора за съжаления имат много ниска кредитна култура и когато искат заем са готови на всичко и обещанията са големи - ще го погасят предсрочно и тн. т. Ако продължават да се толерират такива хора, банките ще спрат да отпускат кредити или с лихви като частни лихвари /200 за 100/. Тогава като ти е болно детето какво правим, залагаме жилище за 1000 лв. и пак го вземат
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 292Болен си от рак и не го знаеш, мислиш, че бъбреците и черният ти дроб са болни и затова ти трябват чужди органи. Бягаай на изследвания, човече, с тая злоба направо си си скоротечен.
191
0
 
1
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Точно пък в тая област-заеми и поръчителства е пълно с мошеници и измами.На една моя клиентка за трети път образуват изпълнително дело, като е теглен заем от банка с фалшив подпис.Добре за нея все рак ,че фалшификациите са доста некадърно направени.Полицията уж разследва , и накрая стигна до дълбокия извод-има намесени вътрешни хора в банката.Така че не бързайте да пишете глупости да не разфасоват вас без да имате хабер че от ваше име и с вашите данни са теглени едни пари.
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо адвоката искаше да се самозапали, така и не разбрах. АЗ също на времето изплащах заем на един хитрец.По лесна процедура за банките е вместо да търсят неизрядните кредитополучатели да правят запор на доходите на поръчителите .
189
0
 
1
 
! Отговори
безплатно насиране преди 11 години
До АнонименКак да няма безплатен обяд, бе чове? Иво Прокопиев например, както и който лигарх да вземеш, как е получил милиардите си? Как така няма правосъдие за богатите? Не само безплатен обяд има за определени хора, ами се на.раха от безплатно плюскане от ограбеното от беднотията!
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си мисля, че поръчителя е по-ощетен... или ще бъде. Безплатен обяд нямя...
187
1
 
2
 
! Отговори
БОГАТОМИЛСТВОТО? преди 11 години
До там бяха докарани хората от лошо образование довело до оглупяване, подкрепено с чалга - да теглят заеми, както правявят американците, но и да не могат да ги изплащат. Сега богатите крадци постоянно пишат по форумите колко гадно нещо е сиромахомилството... Защото богатомилството е хубаво нещо. Прекалено голям, за да фалира.... Т.е. фалират и остават без дом само бедните - т.е няма сиромахомилство. Богатите не фалират - т.е. има богатомилство!!!
186
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сиромахомилството и толерастията е изяла главата на не едно общество. Като не може да си плаща, да не е взимала заем. Да я разфасоват за органи и това е.
185
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дойде момента да посегнат и на жилищата на хората. След като всичко вече е приватизирано.
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тази жена случайно не е грубо измамена, не виждам защо да не почне да живее напр. като клошарка, след като е завлякла банка, поръчител и като компенсация на това и взимат жилището!??...
183
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Така ще става докато не се смени системата, но истината от къде идват тези проблеми четете този сайт(diagnosa.net/category/diagnosite-mi). Защото този проблем е следствие от други проблеми. Ето и сайта: diagnosa.net/category/diagnosite-mi
182
4
 
28
 
! Отговори
батко преди 11 години
що не се запали докато поръчителите ти плащаха заема?
181
4
 
16
 
! Отговори
666 преди 11 години
до М.С.Почъителството е безъзмездна сделака имаш по нея само задължения и никакви права. Всеки да мисли като става поръчител! Сам си подписал договора за поръчителство нали, да беше прочел малко преди това
180
4
 
26
 
! Отговори
АДА преди 11 години
Защо пресата трябва да "рекламира" лудите ,които искат да се самазапалват в защите на една измамница?
179
3
 
23
 
! Отговори
М.С. преди 11 години
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ И ГОСПОЖА СНЕЖКА КАЛОЯНОВА ОТ ВЕЛИНГРАД ТЕГЛИ ЗАЕМ ЗА КОЙТО МЕ ПОМОЛИ ЗА ХОДАТАЙСТВО- СИНЪТ МИ ДА И СТАНЕ ГАРАНТ. Д О ДЕН ДНЕШЕН ТЯ СЕ КРИЕ, КАТО СИ ЗАКРИ ФИРМАТА И ПОБЯГНА В КИПЪР. ЗАЩО БАНКАТА НЕ СЕ ПОТЪРСИ ПАРИТЕ ОТ НЕЯ КАТО И РАЗПРОДАДЕ ИМУЩЕСТВОТО , А СИ ГИ УДЪРЖАШЕ ОТ СИНЪТ МИ ?! А ТЯ ПОПИТА ЛИ МЕ МЕН КАК СЪМ ИЗТАРПЯЛА ТОВА - ТОЙ ДА И ПЛАЩА ЗА УДОВОЛСТВИЕТО. МОГАТ ДА ПИЯТ СЪС СЪПРУГЪТ И , А ДА СИ ВЪРНАТ ЗАЕМИТЕ НЕ МОГАТ
178
0
 
8
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Ако не е ипотекиран и е единствено жилище-не могат да й го вземат.Или поне не бива-по закон.
177
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам нищо заплетено в казуса, поне така, както е описан. Теглила кредит, някакъв *** се навил да бъде поръчител, тя не плащала нищо, а той се гърчил и плащал, а сега иска от него просто да духа супата, а тя да си живее в апартамента.