Оперираха мъжа от Димитровград, който опита да се самозапали

Операция е претърпяла и сестра му, която също пострада
7 юни 2013 13:45,
5
Оперираха мъжа от Димитровград, който опита да се самозапали
Снимка: архив, Булфото

Операция на лявата предмишница на самозапалилия се 31-годишен мъж от Димитровград са извършили днес медиците от Клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, съобщават от пресцентъра на болницата.

По време на интервенцията хирурзите са отстранили некрозиралата тъкан и са я заменили с кожен трансплантат от здрав участък от тялото на пострадалия. 

Следоперативният период ще продължи в Интензивния сектор на клиниката във флуидно легло, подходящо за пациенти с обширни термични травми, уточняват от лечебното заведение.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че 31-годишният димитровградчанин е с 30% изгаряния, след като преди ден се опита да сложи край на живота си, като се самозапали. Около полунощ на 5 юни той напръскал дрехите си с бензин и драснал клечката.

Пламъците, обхванали тялото му за секунди, го уплашили и димитровградчанинът събудил сестра си, която спяла в съседната стая, за да изгаси огъня. Жената подала сигнал на телефон 112 и започнала с голи ръце да се бори за живота на брат си. До идването на специализираните екипи обаче тя получила 7% изгаряния в областта на пръстите, дланите и предмишниците на двете ръце. 

Двамата с брат си били откарани по спешност в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Вчера специалистите от лечебното заведение са оперирали сестрата на самозапалилия се димитровградчанин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
И аз подкрепям "Може ли..." Първо като здравен работник знам колко скъпо е лечението при изгаряния и как хора се борят за живота си без да са искали това да им се случи!Минават през 9-те кръга на ада и нямат пари да се опитат да се борят с по ефикасно лечение.И болниците изнемогват.След тежка битка си отиват от този свят с очи жадни за живот.Тези които избират такъв жесток начин на самоубийство са гинетично обременени.Разбрахте ли ме от тройната коалиция? Да не взема да кажа,че е заради ВАС!
2
0
 
5
 
! Отговори
Може ли... преди 10 години
Ако е възможно и не ги притеснява, моля всички самоубийци да избират по-ефикасен начин. В случай на неуспех да си заплащат сами лечението в болница. Ако погледнете колко струва лечението на изгорял на здравната система няма и да ви мине през акъла да дадете минус. За луди има пари, а за децата събираме с смс-и.
1
0
 
6
 
! Отговори
една преди 10 години
Уж беше жена му, сега пък сестра му. Ха върви разбери с кого е живял!