Стоя зад всяка моя дума, отсече президентът

Да не чакаме проблемите да оттекат в канала, призова той
12 юли 2013 16:02,
120
Стоя зад всяка моя дума, отсече президентът
Росен Плевнелиев във Варна Снимка: БТА

“Стоя зад всяка своя дума в моето изявление”, така започна отговорът на президента Росен Плевнелиев, който той даде във Варна, по повод отправените от вътрешния министър Цветлин Йовчев критики.

Държавният глава беше категоричен, че изявленията на посланиците на Германия и Франция, както и неговото, имат много общо и това е “истината”.

“И от тази гледна точка, да кажеш истината, е старт на дебат за проблемите на нацията, фактите и съответно решенията. Спомнете си едно от изреченията в моето изявление – аз казах, че всеки политик решава сам за себе си какъв подход ще използва оттук нататък. Ще задълбочава проблемите, ще решава проблемите или ще чака те просто от само себе си да заглъхнат. С моя подход аз посочвам, че решението на проблемите е важно“, подчерта Плевнелиев.

Още по темата
Попитан как ще коментира критиките, че не е организирал политически консултации преди изказването си, президентът обясни, че го е направил, давайки пример с шестчасовия Консултативен съвет по национална сигурност и поведението на  Волен Сидеров.

“Второ, въпреки случилото се аз организирах неформални консултации в друг формат. Видях се с лидерите на много парламентарно и непарламентарно представени политически сили, с интелектуалци, с блогъри, с писатели, с хората, които написаха хартата, и с много други”, каза още Росен Плевнелиев. Той апелира за нов подход в управлението, в което се формулират проблемите, а "не се крият под масата и не се чака да оттекат в канала“.

По повод изказвания в публичното пространство, че протестите през зимата и настоящите са различни, държавният глава обясни, че това изказване разделя нацията. “София срещу провинцията, бедните срещу богатите, протестиращи срещу непротестиращи. Чуваме ли какво казват те? Те казват съществени и смислени неща, за които си заслужава да поработим. Това е моят подход”, заключи президентът.

“Националният план за развитие на въоръжените сили е многопластов, дългосрочен и стратегически документ”, каза още пред медиите във Варна президентът Росен Плевнелиев, който наблюдава военноморското учение “Бриз 2013”.

По негови думи трябва да бъдат направени промени в Българската армия, но  трябват допълнително средства за това, защото ако се разчита на настоящия бюджет, възниква проблем.

“В момента нашият бюджет не отговаря на стандартните за НАТО показатели като разходи за персонал и разходи за технологично преоборудване и въоръжаване”, обясни държавният глава. Той каза още, че у нас разходите за персонал са по-високи в сравнение с другите страни-членки на НАТО, което на практика означава, че ако спрат съкращенията в армията, разходите за персонал ще се увеличат.

Затова Плевнелиев апелира да бъде намерен финансово обезпечен баланс.  “Спирането на пенсионната реформа в армията означава поне още по 30 милиона лева годишно. Запазването на поделението във Враца струва поне по 13 милиона за инвестиционни разходи плюс още няколко милиона за поддържане на персонала там”, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
2
 
! Отговори
seira преди 10 години
До psnВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАН:НЕДОПУСКАНЕ ДО ВЛАСТТА НА ЛИЦА, ФОРМИРАЛИ БОГАТСТВОТО И ТЕКУЩИТЕ СИ ДОХОДИ ВЪЗ ОСНОВА НА НАЕМАНЕ НА ЧУЖД ТРУД, НАСЛЕДСТВО, РЕНТА, НАЕМИ, СПЕКУЛА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ НЕТРУДОВИ ДОХОДИ.ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
82
2
 
8
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
До ШoпЗдравей, мойто момче. Обажда ти се кифладжията. В "Свети Наум" на 4-ти километър да не би да са свършили свободните места? Бе не мога да ви разбера това ГЕРБ-ерастите! От къде на къде всички, които не подкрепяме ГЕРБ и протестиращите *** пред парламента, задължително трябва да сме червени? Каква е тая идиотска логика? Моля те, пий си хапчетата редовно, преди да се изказваш! И защо всички измислени "демократи" си вярвате, че сте анонимни в нет-а? Има ви в базите данни. Дерзай!
81
1
 
9
 
! Отговори
bggrajdanin преди 10 години
до псн .моите уважения,но хората в бг са доста уморени от затягането на коланите в страната,и всичко в името на розовото бъдеще,което и все така не идва.То не бяха илюзии за Нато,за ес и прочие измишльотини, с които заблуждаваха тррудовият човек в родината.Изредиха се какви ли не правителства и програми,религии и идеали,всички обещаващи добрини и блгоденствие на обикновенният човек,но никой не си изпълни обещанията.Включително и герб.напротив избягаха от отговорност и затова нека си носят кръста
80
7
 
4
 
! Отговори
psn преди 10 години
До bggrajdaninНе става въпрос само за правителството на ГЕРБ, а за всяко едно до тук управляващите. Настоящите включително. Вместо да предприемат реални стъпки за икономическо развитие, се правят на приятно разсеяни. И очакват една ли не хората да ги гледат с влажен поглед все едно Спасителят е слязал на земята, и да очакват подаянията им, които буквално са си жълти стотинки.
79
4
 
2
 
! Отговори
psn преди 10 години
До seiraВинаги съм се чудела какво точно означава "Цялата власт в ръцете на народа". Представям си го все едно всички се събираме на площата и и гласува "за" нещо си с вдигане на ръка и броене на вдигнатите ръчички.Меко казано ми е несериозен един подобен призив. Ако някой има релно обяснение как би могло да се осъществи "цялата власт в ръцете на народа", моля да сподели.Нека сондираме мнения.
78
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев направи за посмешище институцията "президент".
77
0
 
7
 
! Отговори
BGREALIST преди 10 години
NA POSLEDNITE, KAZVAM DA GO ... OT DNES DO KATO IMAT SILI!
76
11
 
4
 
! Отговори
seira преди 10 години
До psn"...Човешките свободи са в основата. Вкючително и икономически. В България обаче всички властимащи целят само да ни държат в икономическо робство."ТУК СИ ПРАВ, НО В ОЦЕНКАТА СИ ЗА "ДРУГАРЯ" ПЛЕВНЕЛИЕВ - НЕ СИ!!!РЕШЕНИЕТО Е САМО ЕДНО:ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
75
8
 
12
 
! Отговори
bggrajdanin преди 10 години
до псн за нямащите и тези 50 лева са нещо,докато змиярникът герб се мъчеше дори и тях да отнеме от хората.Къде е онази *** Дянков,защото именно той със мълчаливото съгласие на бойко направи така че изнемогващи и докарани до безизходица хора в Бг да се палят,докато в същото време пуделът цецко наливаше милиони в полицията и срс-та.И най-лошото е че няма резултати.Това говори само за 1 че герб си разчистваха сметките с опонентите като атака,янев,сдс,дсб,бсп,дпс,но бяха рамо за своите олигарси
74
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мошеник без съвест!
73
13
 
13
 
! Отговори
psn преди 10 години
Включително сегашното правителство разчита да заглуши протестиращите чрез т.нар. "социални мерки". 50 лв отгоре няма да подобрят живота на хората. Хората трябва да се чустват сигурни със собствените си доходи от труда им. А не да разчитат на правителствени подаяния. Сегашното си е чудесен пример за икономическо робство.
72
8
 
11
 
! Отговори
1111 преди 10 години
еххххххххххххх БУРАТИНО
71
8
 
11
 
! Отговори
най преди 10 години
стоиш *** такъв, а 40% са за орешарски
70
10
 
16
 
! Отговори
psn преди 10 години
Адмирации към позицията на президента!Всеки един държавник в ХХI век трябва да защитава и работи за прилагане на демократичните принципи. За да изградим една успешна България, трябва на първо място да стъпим на демокрацията като фундамент. Човешките свободи са в основата. Вкючително и икономически. В България обаче всички властимащи целят само да ни държат в икономическо робство.
69
6
 
16
 
! Отговори
bggrajdanin преди 10 години
до одисей 1 смяташ ли че всички протестиращи са разумни,а какво ще кажеч за протестиращите през февруари.Или те не са от разумните,защото надигнаха глас против некадърното и егоистично управление на бойко.Искате ново управление.Кое ново, на бойко ли пак.Не благодаря.Протестиращите в момента нямат никаква идея за бъдещето на Бг.Искате нови лица в политиката Дайте да ги видим кои са.Това не са протестиращи,а СИМПАТИЗАНТИ НА ГЕРБ.А мисля че февруарските събития ясно казаха че не искат герб.
68
12
 
16
 
! Отговори
аутсайдер! преди 10 години
На снимката: един, който има час при психотерапевт, и още не може да вдене, че е посредствен аутсайдер!
67
12
 
12
 
! Отговори
погр ебален агент преди 10 години
Плевелът, политически, е дори по-слузест и от слузестия Софиянски.
66
11
 
12
 
! Отговори
въздух под налягане преди 10 години
Другарят Плевелиев пуска такова огромно количество въздух под налягане, че с него могат да се напомпат гумите на половин София!
65
12
 
10
 
! Отговори
вход свободен! преди 10 години
Днес плевелът ще изнесе лекция на тема: Офшорките в Кипър - няколко съвета как да ги купим. За комунистите от ЕТ герб - вход свободен!
64
12
 
15
 
! Отговори
bggrajdanin преди 10 години
Плевнелиев, ДЪЛЖИШ ИЗВИНЕНИЕ НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Защото явно подкрепяш протестиращите и стоящите зад тях полит-икономически сили.Но питам аз защо никога досега не се поинтересува от мнението и на непротестиращите????? Или ти се ще да върнеш на власт хунтата на герб.Ами ако тогава сега непротестиращите се вдигнат тогава ще трябва да бягате през 9 планини в десета.Защото тогава няма да горят невинните в Бг,а ще горят вашите трупове герберски.Край на откровенията.