Нов ад в "Ораново" - 49-годишен миньор с инфаркт

На Асен Грънчаров му прилошало, свлякъл се и издъхнал
Обновена: 1 авг 2013 14:27 | 1 авг 2013 08:50,
50
Нов ад в "Ораново" - 49-годишен миньор с инфаркт
Снимка: БТА

Нов смъртен случай има в мина "Ораново". 49-годишен работник е получил инфаркт и е починал в рудника, съобщи bTV.

Пред мината има пристигнали линейки. Инцидентът е станал около 7:30 часа.

Още по темата

На работника Асен Грънчаров от Благоевград му прилошало, свлякъл се на земята и издъхнал, обясни управителят на мината Валери Манов.

"Прилошава му, свлича се, както си стоял прав. Опитали се да му помогнат, да му направят масаж, да го наплискат с вода, но пристигналият лекарски екип е констатирал смъртта му", каза той.

За нещастния инцидент е уведомен братът на починалия. Съпругата му все още не знае за случилото се.

Предстои да се извърши аутопсия, за да се установи точната причина на смъртта.

Асен Грънчаров е бил от работниците, които извършват рутинна работа в рудник "Ораново", а не е бил част от спасителните екипи в мината, които извършат издирвателните дейности на двамата затрупани на 16 юли миньори, които продължават вече 17-и ден.

Продължава чистенето на калта и тинята, която се показа, след като бе прокопана обходната галерия към лента "А".

Надеждата е в края на тази разработка в мината да има кухина, където да са двамата мъже - Николай Михайлов и Иван Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
49-годишен преди 10 години
Почивай в мир, светла ти памет, наборе. Да е жив и здрав собственика на мината, обикновен бандит в държавата на бандитите. Защото така им е по-удобно. Там сте му видели фасона на този, работодател в смъртно предприятие. Даже не го споменават, а началника на мината търчи да се обяснява за щяло и нещяло. Плати погребенията, ***!
39
8
 
2
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Там всичките вкупом трябва да напуснат, не може такъв труд да се плаща с заплата от 1500лв.
38
1
 
2
 
! Отговори
pazete zdraveto ! преди 10 години
V Balgaria horata niamat navik da slediat zdraveto si. Da praviat profilaktichno pregledi i izsledvania. Sled 40 visoko kravno i holesterol chesto vodiat do nepopravimi posledici.Targovski patent e da se naliva sol s mnogo nitran v hranite- mesa sirena salami i konservi. Hora pazete organizma si ! PAZETE SE OT SOLTA I MAZNINITE ! TE UBIVAT! Zdraveto i jivota sa ni nai skapia podarak. Triabva da go pazim
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе как може да пишете името на човека преди да сте казали на жена му? Представете си да научи първо от вас. Мозък имате ли?
36
2
 
4
 
! Отговори
21 преди 10 години
Коментар 21 принадлежи на овен. Утре, като те заболят сливиците, ще търсиш да ти плащат пенсия за професионално заболяване, а когато получиш, недай Боже, инсулт на плажа- трудова злополука.
35
1
 
1
 
! Отговори
Дано почнем да мисли преди 10 години
Дано не само журналята, а и нормалните хора да не продължат да търсят връзки там, дето ги няма- инфаркт и собственик на мина. Боже, какво падение!
34
2
 
8
 
! Отговори
бат'Сали презид преди 10 години
Какво Огняново, ***, Мариело? Ти не си в час, аре не коментирай темата по - добре. Пусни си Планета и одари един топ лак.
33
19
 
23
 
! Отговори
Мариела преди 10 години
Само не разбирам за какво е нужно Dnes.bg да вкарва такава излищшна драма в заглавията? НОВ АД в Огняново?!?!? Какъв ад бе, да не валят огнени метеорити от небето? Човек е получил инфаркт, ми да, защо не пишете и за останалите милиони хора, които в тази минута получават инфаркт по света :D Само драма из новините, да натоварвате психически народа ! Заглавието можеше да е просто - Мъж получи инфаркт в мина в Огняново
32
7
 
7
 
! Отговори
Zdravev преди 10 години
Аз само едно не разбирам. Как стана 3 седмици копаят "НА РЪКА И С КОФИ" а сега става ясно, че и болни хора а това е огромно натоварване там долу. Толкова ли няма някакви други начини и машини ...
31
0
 
7
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
До tomahawkДа има достатъчно безработни,но ако работниците не се борят за правата си,няма кой отгоре да им ги даде даром.Така е било винаги още от зараждането на капитализма.Системата не е справедлива но е ефективана ,затова съществува.
30
7
 
19
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
до 13" Какво общо има собственика с инфаркта!?!?! "Къде е починал човека ? на работното си място ! Как да няма общо ?
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пие ,пуши има наднормено тегло,яде лоша храна ,малко спи,води застоял начин на живот (от дупката вкъщи от вкъщи в дупката..) вие кво искате да получина 50 години?Шестица от тотото?Инфаркт инсулт ,бъбречна криза диабет.. - с такъв начин на живот.
28
30
 
3
 
! Отговори
АЛКОХОЛ преди 10 години
СИГУРНО Е БИЛ ПИЯН
27
29
 
3
 
! Отговори
ТАШАК преди 10 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, КОЙ ГО Е КАРАЛ ДА СЕ РОВИВ КАЛТА ?
26
7
 
20
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Има някаква прокоба над България когато управляват БСП-ДС. Спомням си Жан Виденовото управление -умряха 14 войници уж от катастрофа, всеки ден убийства включително и Луканов убиха, непрекъснати катастрофи и неприятности. Сега е дежа-вю , всеки ден смъртни случаи, пак убийства и взривявания на коли, пак рекетьорски изпълнения. Защо ли-ами защото в правителството се назначават откровенни престъпници. Само един пример-съветник на Олигарски по националната сигурност е човек на А. Петров. Оластните управители са половината съдени за престъпления. Това е истината. Бог да пази България от БСП-ДПС-Ата
25
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А след като съпругата му все още не знае за случилото се, вие защо го правите публична новина?
24
21
 
7
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
миньорите много често ходят пияни на работа, както и се напиват там. В тези жеги е нормално на човек да не му издържи сърцето. Като се комбинира и със постоянния стрес в който живеем - ето ти инфаркт на 49год.
23
4
 
29
 
! Отговори
Ставри до кокосчо преди 10 години
Животът цена няма, но и съвременните капиталисти съвсем го обезцениха. До какво ли не води недоимъка и мизерията.......
22
3
 
32
 
! Отговори
кокосчо преди 10 години
До СтавриУсловията са такива,че за бруто 500лв. незнаеш като влезеш в мината днес, дали ще излезеш!
21
3
 
23
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Условията на труд са явно подобни на тези от края на 19 в.и хората си гинат почти ежедневно.При това положение ,каква е ролята на всички инстанции и отговорни фактори по веригата, след като при липса на условия мините са отворени , а не обратно.Ако човешкият живот е без значение, то тогава за какво е всичко останало ?