Руснаци с фалшиви почивки, за да си нагледат имотите у нас

Това е абсурдно, разрешете визовите проблеми, скочиха от бранша
20 авг 2013 12:16,
116
Руснаци с фалшиви почивки, за да си нагледат имотите у нас
Снимка: архив, Булфото

Абсурдно е ние, хотелиерите, да правим фалшиви резервации на руснаците, които имат жилища у нас, за да могат хората да стигнат до имотите си, тъй като не им се издава многократна виза. Това заяви Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, по време на работна среща.  Според представителите от бранша, ако държавата наистина иска да развива приоритетно туризма, то спешно трябва да се разрешат визовите проблеми.

„Не е логично ние да си осигуряваме 10-годишни визи за САЩ, и то след като знаем какъв е визовият режим там, а тези собственици, които искат да инвестират тук и да плащат данъци впоследствие, да имат затруднения с получаването на документи за нашата страна”, каза още председателят на Съюза на собствениците.

Пред експертите от двете министерства хотелиерите подчертаха, че договорът, който държавата е сключила с чуждестранната компания, помагаща на нашите консулства при издаването на визи в Беларус, Украйна и Русия, трябва да бъде прекратен.

„Години наред ни се внушаваше, че без този договор ние няма как да просперираме и да имаме ръст на туристите от тези държави. Резултатите обаче показват друго. Договореностите с тези визови центрове не само че не ни помагат, а напротив - пречат на развитието на туризма”, заяви Иванова.

В защита на нейните думи се изказа и председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов, който поясни, че чуждата посредническа фирма, които държавата уж е наела да помага на консулствата ни, печели на гърба на България. Така например визата, която за целия ЕС е 35 евро, се оскъпява с още 22-25 евро, които посредникът прибира като такса за услугата.

„И когато за България визата стане около 60 евро, а за Гърция и Турция документите се издават само за 35 евро, кой чужденец ще избере нашето Черноморие? Тези фирми играят ролята на куриер между туристите и консулствата. По-добре да се наемат повече служители в нашите служби и визите да се издават само там”, коментират туроператори.

Наскоро хотелиери от Слънчев бряг са се срещнали с вицепремиера Даниела Бобева и са обсъдили с нея възможността студенти, които са последна година, да бъдат изпращани в консулските служби, за да помагат при издаването на визи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: туризъмруснацивизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
12
 
18
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
След като изгледах стотици клипове за безумните катастрофи на пияните руски ***, смятам, че това племе ако се засели масово в родината ни нещата ще се влошат екстремно!Да не забравяме, че престъпността върви с руснаците като "смръдня след язовец".
69
4
 
29
 
! Отговори
блондинката преди 10 години
Само един въпрос, на някой от Вас налагало ли му се е да си вади виза за Русия (многократна)?Много тромава и скъпа процедура, защо за тях да е по- различно?
68
10
 
14
 
! Отговори
До руский пиздоблиз преди 10 години
Чужди собственици на къщи на Ривиерата са предимно руснаци и на французите не им пука така че не се тръшкай толкова! Много по тревожно например е на кого са 100% собственост златните мини, енергетиката, водоните ресурси, телекомуникациите и т.н. - това е реалния капитал който се източва и чрез който се дърпат конците на една нация. Е, всичко това е в западни ръце! Хайде тръшкай се сега! И си смени името на западный пиздоблиз.
67
7
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
до 64Повечето хора ще ти сложат минуси на твоя коментар.Верно че Русия ни е освободила,ако не беше тя сигурно сега България нямаше да я бъде.Но ако някой не е ходил на морето и не е могъл да съпостави туристите от различните държави,мога да кажа че руснаците са най-противните от всички ,но заради тлъстите сметки и бакшиши които оставят,всички им се хилят все едно нищо не е било.Докато ако някой западняк направи някоя бела,го гледат на кръв и веднага глоби.От руснаците по-пръсни са българите.
66
5
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Абе господа хотелиери,по-принцип в хотелиерския бранш е пълен с най-наглите хора.Хора които са влизали нормални този бранш само след две години стават супер нагли,лъжливи,крадливи просто си губят съшноста.Що се отнася до визите руснаците въобще загубиха интерес към нас.Значи говорим за разлика във визите от 25 евро и това ги спирало.Спира ги ама друг път,те се водят платежни клиенти и идват с хиляди евро джобни пари.Спира ги наглоста и дребните мошеничества на мръсните българи.
65
8
 
18
 
! Отговори
руский пиздоблиз преди 10 години
националните предателчета пак зацивриха за любимата си русия. в момента 347 000 граждани на руската федерация са собственици на недвижимо имущество в България. значи руснаците са вече повече от пловдивчани и варненци. задунайская губерния най-накрая върви към своята реализация. радвайте се, другари! :D
64
18
 
12
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Махнете визите за руснаци.
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре сега ако обича МВР да се задейства и да види кои аджеба са идвали с фалшивите резервации, да им фрасне на всичките по един черен печат у паспорту, а на тая едно разследване за документна измама, та да им дойде акъл у главата.Като са си купували апартаментите, к'во не са знаели че за ЕС им трябват визи ли ????
62
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПО ДОБРЕ РУСНАЦИ ДА СЕ НАСЕЛЯТ В Б-Я ОТКОЛКОТО ЕВРЕИ,ТУРЦИ, КИТАЙЦИ,*** И ПРОЧИЕ. АКО СЕ ЗАСЕЛЯТ МАСОВО ЕВРЕИ ЩЕ НИ СПУКАТ С АТЕНТАТИ.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ся ние к'во да направим по въпроса да излезем от ЕС, та да може на тая тетка клиентите да си влизат тука без визи ??? ай сик тер
60
12
 
22
 
! Отговори
СССР преди 10 години
Млада душо, ако не бяха руснаците, сега щеше да си потебител с ник " Йени джанъм", обрязан и оноден многократно, така че по-полека с глупостите!
59
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе нестига че заради тех цените на имотите станаха като на френската ривиера па да ги пускаме без визи, а тая Елена Иванова въобше няма нищо общо с туризма и хотелиерството, а бачка в руска фирма за недвижими имоти , така че да си глеа работата
58
12
 
19
 
! Отговори
69 преди 10 години
стига с тия руснаци. Не туризъм, а земеделци и фабрики трябват на тая държава!
57
17
 
19
 
! Отговори
Млада душа преди 10 години
САМО ВИЗИ ЗА РУСНАЦИТЕ, това е ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА! Никой не ги е канил да идват в Б-я! МРАЗИМ ТАЗИ НАЦИЯ И НЕ ИСКАМЕ ДА ИДВАТ У НАС!!!! МАФИОТИ СА КАТО НАШИТЕ КОМУНИСТИ, затова да се измитат заедно и вън от България! РУСНАЦИТЕ У ТЯХ, стига с тая помия ни се влачи в нашите земи! ВЪН ВАШТА МАЙКА ГАДНА!
56
1
 
4
 
! Отговори
simeon преди 10 години
Tozi Ivan Ivanov da vzeme da si proveri malko informaziata zastoto vseki rusnak moje da vleze v bulgaria s shengenska viza kojato struva 35evro i ne e neobhodimo da plashta za bulgarska ,a za negova informazia ima sporazumenie mejdu rusia i turcia i vlizat bez vizi tam
55
7
 
13
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 10 години
да уволнят тези кърлежи които не дават визи и не вземат решения в полза на инвеститори в тази пропаднала държава!не стига че сме бедни но не дават на хората да оставят пари в страната е това ако не е простотия!!!!!!!!!!!!!!
54
16
 
17
 
! Отговори
ALLO преди 10 години
Кви са тия смешници Елена Иванова, Иван Иванов? Трябва да има квоти за руснаци. В един курорт не бива руснаците да са повече от 10%, защото става ужасно: викове, грубости, пиянство до късно, бутане край шведската маса. Да се повиши цената на визите!Ние може да печелим и от западни туристи. Примерна реклама: Нашия хотел има 800 легла и гарантираме, че само 60 са за руснаци - заповядайте на спокойствие!И не забравяйте: Ние ако платим 10 МЛРД евро за Белене, те ще похарчат 10 МЛН по черноморието
53
4
 
24
 
! Отговори
Oz преди 10 години
Хора всякакви навсякъде, така че хайде стига с обобщенията! Допуснахме да се оцигани БГ, смени се генотипа на нацията, пък руснаците ви трън в очите. Тези които се възмущават за превземането ни от Русия на 9ти 1944, прави са, но да не забравят че и самите руснци са жертва на долен заговор срещу нацията им! И да не забравят: зад тези престъпления не са стояли руснаци! ЦК на КПСС е бил изцяло от неруски индивиди, първите комисари също, революцията им е внесена и платена от вън, Троцки не е говорил руски даже!!!
52
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като са си купували апартамента много добре са знаели че ЕС има визови ограничения за руснаци и това вероятно няма да се промени през следващите 15-20 години, така че невиждам в какво им се състой проблема, да са си купили апартамент в страна, която не подържа визов режим с Русия или още по-добре могли са да си купят апартамент в Сочи, там пък въобще няма да им трябва здграничен паспорт
51
3
 
5
 
! Отговори
До #50 преди 10 години
Не искам да споря, но къде ги видя тези автомобили?