Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома

Детето е с 6 фрактури, ще му правят операции
Обновена: 21 авг 2013 16:10 | 21 авг 2013 14:45,
101
Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома
Снимка: архив, Reuters

Малкият Стефан, който падна от 10 метра височина във варненския "Гранд мол", е с комбинирана травма, в мозъчна кома и остава на командно дишане, обяви на извънредна среща с медиите зам.-председателят на съвета на директорите на болница “Света Анна” проф. Дико Бошнаков.

„Детето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата и има сътресение на мозъка”, уточни още той. По думите му след преглед от неврохирург е установено съмнение за счупен първи шиен прешлен. Ако се окаже, че прешленът е счупен, има опасност от развитие на оток на мозъка. Проф. Бошнаков обясни, че предстои изследване със скенер, което ще бъде извършено утре.

„Установени са общо шест фрактури – три на таза, на лявото бедро, лявата предмишница и мишницата. Отстранен е далакът и е спряно кръвотечението в корема. Все още обаче не може да се каже какво ще се случи оттук нататък”, подчерта докторът.

Още по темата
Той уточни, че пострадалото дете е под непрекъснато наблюдение, правят се постоянни консултации със специалисти, а в четвъртък ще бъдат направени няколко операции. Родителите на Стефан - Тихомир и Искра Манолови, са в шок. Във фаталния следобед те оставили детето си в развлекателния детски кът „Kids Planet” в "Гранд мол" във Варна. Отишли до киното, за да купят билети, където искали да заведат момченцето по-късно. В детския център сложили на Стефан гривна с чип.

Когато обаче разбрал, че майка му и татко му ги няма, тръгнал да ги търси, излизайки от детския кът. Звуковият и светлинният сигнал на гривната му веднага се задействали, а аниматорите тръгнали да го търсят. За нещастие обаче след като видели 4-годишното дете до ескалатора и започнали да му викат, то се обърнало, пропаднало в пролука и паднало от 10 метра височина на първия етаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
34
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Шнур за гадната РУСКА *** собственик на детския кът, да вадят парите и да плащат на хората да си лекуват детето, ако оцеле.Шнур за собственик на мола, дето не е обезопасен.Шнур и за мърлite дето се водят аниматорки. Не знаят ли с каква отговорност се нагърбват работейки с чуджи дец?????????Дано да оцелее и да се възстанови малкото момченце, но ще е дълго и скъпо.Мъчно ми е и за детето и за родителите му. В този мол само да се краде и чупи щото са едно собственици и наематели-убийци.
58
1
 
23
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯ преди 10 години
Иво Генов-бившия шеф на НАП-ВАРНА бил директора на МОЛА ,че каква хубава службица си намерил...
57
7
 
19
 
! Отговори
az преди 10 години
ДИРЕКТОРЪТ НА МОЛА -БИВШИЯ УВОЛНЕН ШЕФ НА НАП-ВАРНА...НЕ ГЕРБЕРСКИЯ *** ,А ЧЕРВЕНИЯТ...
56
24
 
26
 
! Отговори
някоя преди 10 години
Дано Господ го спаси детенцето,а тези и всички такива родители,които създават деца,но не им се занимава мнго стях е по-дпбре да не ги създват изобщо, що за мода излезе да си зарязват децата н ей такива гледчи по моловете и по заведенията като хукнат,ми тръгнали за билети за киното детето какво им пречи да си е с тях,да си го прегрне майката и да си го носи - но неее,така е по-лесно - горкото детенце Госдпод ще му помогне,и бащата що за баща е - толкоз ли им пречат децата,че им търсят гледачи...
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До GODDano detenceto se opravi!No dori i roditelite da bqha s nego, takyv nelep incident vinagi moje da se sluchi
54
1
 
36
 
! Отговори
амисега преди 10 години
Ако има пролука(както е посочено в текста)то трябва да се търси вина и в хората, които стопанисват този обект.(има правила за безопаснос при подобни обекти.инспекцията по труда трябва да провери тази сграда,защото това е стопански обект)
53
1
 
64
 
! Отговори
:'( преди 10 години
ОК,ЖИВЕЯ В USA СЪС СЪПРУГА МИ! И ДЪЩЕРЯ МИ! ИСКАМЕ ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕТО И РОДИТЕЛИТЕ!ДАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ,КАК ДА СТАНЕ ТОВА?БОЖЕ ДАНО НЕ Е КЪСНО!!!
52
5
 
34
 
! Отговори
родител преди 10 години
НИЕ РОДИТЕЛИТЕ СЪЩО ИМАМЕ ВИНА!!! БОЖЕ ДЪЩЕРЯ МИ ОТРАСНА НА ГЪРБА МИ! НО НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН! ДЕЦАТА СА ДОСТА БЕСНИ ДНЕС,А И НИЕ СМЕ БЕЗОТГОВОРНИ!ЗА МОЛОВЕТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ-САМО ПАРИ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ!ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕДНАГА ДА ПОМОГНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО!АЛО, ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ ! ПОМОГНЕТЕ НА ДЕТЕТО ЗА БОГА!
51
3
 
52
 
! Отговори
не не не преди 10 години
ДА СЕ ОСЪДЯТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА Ш#БАНИЯ МОЛ! ДА ИМ СЕ ВЗЕМАТ МИЛИОНИТЕ И ДА СЕ ДАДАТ НА ДЕТЕТО И РОДИТЕЛИТЕ!ВЕДНАГА ЧАСТЕН ПОЛЕТ ДО ДОБРА БОЛНИЦА И ДА СЕ МОЛИМ ЗА ЖИВОТА НА ДЕТЕТО!
50
12
 
47
 
! Отговори
Преминаващ преди 10 години
Това е поредното доказателство в БГ, че народа е тотално изперкал. Както и 61 е писал да си оставиш детето с гривна с чип, като *** с ушна марка е върхът на простотията и снобизма. Нашите баби са гледали по 6-7 деца на къра и са обработвали земята. А сега какво. За да си купиш билет оставаш собственото си дете на грижите на непознати. Ужас!!
49
1
 
60
 
! Отговори
7МАЙКА преди 10 години
БОЖЕ,ДАЙ СИЛИ НА ДЕТЕТО ДА ОЖИВЕЕ! ПОМОГНИ НА ГОРКИТЕ РОДИТЕЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ С БОЛКАТА!
48
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не разбирам, а може би и съм остарял, но да си оставиш детето, за да купиш билети за кино? Те половин ден ли се купуват тия билети, не можаха ли да си го вземат с тях, да го разходят. Аниматорите за мен НЯМАТ вина, те са аниматори - не педагогически персонал в учебно заведение.
47
1
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Детето се е хванало за подвижния гумен парапет и той го е изтеглил нагоре,но за съжаление се е преметнало не към подвижните стълби а през външната страна към междуетажното пространство...Няма друго обяснение...Парапета не може да захване дреха-опитайте и ще видите...
46
3
 
2
 
! Отговори
varg преди 10 години
ето ви го grand mallyoutube/watch?v=ddP2nacz69s
45
4
 
28
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Колко прости хора има тук, които са тръгнали да сравняват тези детски центрове с детските градини и училищата. В детската градина и в училище децата ви се поверяват на педагогически персонал, преминал през няколко години на обучение, а в повечето случаи и с дългогодишен опит. В тези центрове работят млади момичета без особена подготовка и без съответното образование. А прехвърлянето на вината върху само един субект е наистина глупаво. Всички замесени носят поне по малко вина.
44
7
 
27
 
! Отговори
varg преди 10 години
Затворете моловете.
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми е ясно какъв е този ескалатор и тази пролука??? Че от едно завъртане да падне човек
42
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой би видял намеса свише за случилото се, друг би казал съдба, трети би обвинил аниматорите от детския кът ... дяволска работа или просто поредица от случайни събития плюс небрежност са довели до тежкия инцидент? Трудно е да се отговори еднозначно. Но е факт, че колкото и да спазваме правилата и законите, тежки инциденти ще се случват, защото сме хора а не роботи. Изразявам подкрепата си към родителите, аниматорите и пострадалия малчуган. Всички имат нужда от нашата подкрепа а не укор.
41
1
 
8
 
! Отговори
някаква си там преди 10 години
До DER Абе не те знам какъв си, но цял ден нервиш форумците с някакви хипер *** коментари! Мислиш се за много умен ли??? Е, не си! Яко *** си, заклевам се!
40
2
 
16
 
! Отговори
скълата преди 10 години
Спокойно, сега ще се окаже, че на входа на забавачницата имало табела "Персоналът и собственикът НЕ носят никакъв вид отговорност за поверените им деца".... и дотам