Дете падна от ескалатор в мол във Варна

4-годишното е с опасност за живота
Обновена: 21 авг 2013 14:00 | 21 авг 2013 10:32, Красимир Ангелов
95
Дете падна от ескалатор в мол във Варна
Снимка: Булфото, архив

Дете на 4 години е с опасност за живота, след като е било повлечено и е паднало от ескалатор в един от големите търговски центрове във Варна, съобщават от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа. Детето е било оставено в развлекателен център при аниматор. То обаче напуснало детския кът, стигнало е до ескалатора, подпряло се е на движещия се гумен парапет, който го повлякъл и съборил от височина около 10 метра.

Пострадалото дете е отведено от екип на Бърза помощ в болница, където е настанено в реанимация с много фрактури и опасност за живота.

Трима аниматори, рецепционист и управителят на фирмата, стопанисваща детския център са били на мястото на инцидента, сполетял 4-годишното дете от Варна, сочи информация на Районната прокуратура във Варна. Аниматорите се разпитват от полицията за инцидента.

От прокуратурата подчертаха, че пострадалото дете е в реанимация в медикаментозна кома със счупени ляв крак и лява ръка, счупен таз и ребра. Оперирано е по спешност, като далакът му е отстранен.

Докторите се съмняват и за контузии на сърцето и белия дроб, като има опасност и за вътрешни кръвоизливи. По образуваното досъдебно производство се разследва причиняване на тежки или средни телесни повреди от лица, които са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: детеескалаторВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този евреин собственика на мола и руските му дружки къде държат детския кът да бъдат осъдени и да платят солено обезщетение за нечовешките си постъпки. В Америка щяха да ги осъдят поне на 1 мил. долара за подобно нехайство спрямо обществото.НО защо този еврейн инвестира в България щото икономиката ни е много хай ли или щото пере пари на БСП и ДПС? Сещайте се. За мен това е убийство от доказаните детеубийци комунистите, турците и техните слуги.За това бойкот на този мол
86
0
 
24
 
! Отговори
ася преди 10 години
Молете се никога да не ви спохожда подобен инцидент,защото и най-примерният и грижлив родител не е застрахован! А това,че аниматорите са блели баирите е повече от очевадно!Искрено се моля детенцето да оцелее и оздравее!Това е истинска нелепа трагедия!
85
0
 
29
 
! Отговори
ася преди 10 години
Абе вие,съдниците,дето съдите родителите на детето.... вие родители ли сте изобщо?И ако сте - толкова примерни ли сте,че никога не оставяте децата си-нито на детски кът,нито при баби и дядовци,нито на детска градина,лагер итн? Винаги са до полите ви,така ли?Как не ви е срам да обвинявате даже и детето,че видиш ли било вече голямо и би трябвало да е научено,че на ескалатора не се катери... ами то ако знае всичко няма да е дете,за Бога!Щом е поверено на аниматор,той поема отговорността за него!
84
0
 
8
 
! Отговори
мерилина преди 10 години
Все повече нелепи инциденти с децата ни!кой,как и защо е виновен?Съчувствам на родителите на детенцето и се моля да се оправи малката душица!Аз лично не бих оставила детето си на чужди хора да го гледат и забавляват,макар и професионалисти.Родих близнаци,когато бях на 18,наивна и млада оставяла съм ги сами в къщи когато бяха на годинка за да отида до магазина...просто Господ ги е пазил...като си помисля.Сега вече на 38 пак имам бебе ,но е много различно,не бих я оставила при други хора
83
1
 
8
 
! Отговори
Нона преди 10 години
Дано се оправи, но за мен са виновни аниматорите защото жената си е оставила там детето, платила е те да се грижат за него, а те са си зяпали или са си говорили, но не са си вършили работата за която им се плаща! Ходила съм в кът във Варна на Мола и знам там какво е пълна анархия, а им се плаща! Тук в Добрич има подобен кът на две места и на двете места е направено така че да не са до ескалатор и стълби, а момичетата постоянно гледат децата !
82
0
 
8
 
! Отговори
Анимайка му! преди 10 години
Мая... не е вярно! Кой всъщност съм аз да съдя?! Дори мразя този тип юридическо мислене. Сигурен съм, че горката жена преживява огромен шок и най-вероятно в момента обвинява себе си! Сякаш да не го правим и ние, а?!Съгласен съм с Българин. Проблемът като че ли е в това, че няма ясно определен статут на този тип заведения, както и регламент и изисквания за тяхното съществуване.
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Der Какъв е смисълът на детските кътове в големите магазини и кина? Нали са направени,за да можеш спокойно да си оставиш детето и да пазаруваш,примерно. А щом го оставяш,значи за това време друг поема отговорността за него. Аниматорите били за развлечение!!! Ако с това се изчерпва функцията им, да ги пратят в цирка да развличат. Те пазят децата и ги забавляват в отсъствието на родителите,т.е. носят отговорност!
80
7
 
9
 
! Отговори
Nona преди 10 години
А родителите на това 4- годишно дете/ не е толкова малко и със сигурност разбира/ дали са поговорили с него и са му казали,че ще го оставят там да си поиграе,а те имат малко работа и после ще го вземат?!? И дали то би хукнало нанякъде в такъв случай?!? Дано се оправи,но по този начин това дете може да реагира във всеки един подобен момент....тогава кой ще бъде виновен?!?
79
1
 
5
 
! Отговори
Калина преди 10 години
До 76Интересна идея за детски кътове на първия етаж...Но не мислиш ли, че тогава ще "се изстрелват" директно на "Сахаров" и ще четем новини за блъснати от коли деца?
78
3
 
6
 
! Отговори
I.Ivanov преди 10 години
Много интересно как всеки почва да дава акъл, ако, как и т.н. никой не го еб* за *** ви и най-вече безсмислено мнение :)
77
3
 
19
 
! Отговори
Simona преди 10 години
До ПапаВие деца имате ли, за които да няма кой да ви помогне понякога и да се наложи да ги оставите някъде дори за 10 минути за да свършите нещо. Аман от акълии в тая държава. Нали все пак някой е разрешил на този детски център да съществува като такъв!!!!
76
2
 
10
 
! Отговори
Simona преди 10 години
Много строг контрол трябва да бъде наложен върху всичките тези детски центрове и клубове, никнещи като гъби!!! А вътре понякога момичета на по 18г. на които да трябва да си повериш детето. За безопасността на въпросните сгради също...Дано се оправи детенцето! :(
75
12
 
14
 
! Отговори
аз преди 10 години
Аниматорите там първо, че взимат мизерни пари и второ се правят на маймуни по сумати часове там заради децата, това може само човек с голямо сърце да го прави... другото което е, там има барче, ако искаш да наблюдаваш детето си - можеш да останеш там и там да си смучеш количката, но да си спокоен. Трето - и на най-добрите се случват гафове. Не обвинявам аниматорите - те са последните виновници... родители, собствениците ... ами че сложете една портичка със звънче.. елементарно. Ама парите...
74
25
 
19
 
! Отговори
Папа преди 10 години
Родителите му са виновни, оставили малчугана а те са отишли до кафето да се жабурят с кола и да смучат цигари. И той да не им се мота наоколо!
73
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де,защо детските кътове не се правят на първия етаж на мола,ами винаги се правят на най горния етаж.Влизаш в мола,оставяш детето си още в началото и отиваш нагоре да си пазаруваш,после като си тръгваш минаваш и си го взимаш,така е по практично и няма опасност да падне детето от високо,не е ли така!
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами аз всеки път като ходя в Гранд Мола във Варна се чудя,как може да сложат такива ниски парапети.
71
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ТОДОР ЖИВКОФФНаистина можем само да гадаем какво са искали да кажат авторите на статията, макар че вероятно и те самите не знаят какво се е случило и затова текстът е толкова неконкретен. Според мен най-вероятно дететое загубило равновесие е паднало по стълбите на ескалатора, а не се е преметнал през гумата.
70
2
 
12
 
! Отговори
maq преди 10 години
До Анимайка Ви!vsi4ko,koeto kazvash e istina, no ot momenta, kogato si dal deteto si na nqkoi da se gri6i za nego, ti si mu glasuval doverie, v protiven slu4ai da gi zatvarqt tezi centrove, kato ne si gledat rabotata. ne e vinovna maikata, tq se e vazpolzvala ot ne6to s misalta, 4e ostavq deteto si v SIGURNI RACE!
69
23
 
6
 
! Отговори
Der преди 10 години
До ТОДОР ЖИВКОФФМного си прав, и аз предполагам че детито се е покатерило на парапета. Няма начин само с подпиране да стане работата. Батманчето се опитало да батманчи, ама нещо не му се е получило ... Което пак опира до липсата на възпитание.
68
6
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анимайка Ви!Брей, ти и длъжностната му харектиристика наизуст знаеш. До всички останали!Детските клубове са места, където краткосрочно можеш да оставиш детето си.Трябва да отговарят на купчина изисквания, подлежат на ежеседмични проверки от всевъзможни институции и всичко това с една единствена цел - да се осигурят минимални условия за здравето и безопасността на децата. Не на последно място, всеки, който обвинява родителите за инцидента, със сигурност няма деца и е далеч от реалността