Почина най-тежко пострадалият от взрива край Езерово

Минчо Колев бе настанен в болница с над 90% изгаряния
Обновена: 22 авг 2013 14:00 | 22 авг 2013 09:57,
5
Почина най-тежко пострадалият от взрива край Езерово
Снимка: Булфото

60-годишният Минчо Колев, който пострада най-тежко след взрива в село Езерово, почина в сряда вечерта, съобщиха от  Варненската военноморска болница.

След инцидента мъжът бе приет с над 90% изгаряния и въпреки усилията на лекарите почина около 23 часа снощи. След нещастния инцидент на 14 август Колев бе държан в медикаментозна кома.

В реанимацията на здравното заведение все още е управителят на "Газтрейд" Пламен Стоянов, който е с 25% изгаряния. Мъжът е стабилизиран и няма опасност за живота му.

В Клиниката по изгаряния на Военноморска болница-Варна продължава лечението на останалите 7 пожарникари, които са с по-лека степен на изгаряния.

Както Dnes.bg ви информира, на 14 август влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали край варненското село Езерово, община Белослав.
Една от тях впоследствие се взриви. При инцидента пострадаха 12 души, като най-тежко бе състоянието на Минчо Колев.

Две са основните версии за възпламеняването на цистерните край Езерово - техническа неизправност или неспазване на технологичната дисциплина, информира ден след инцидента директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов.

Още по темата

Едната версия е, че не са спазени правилата за безопасност при прехвърляне на гориво, според които тази дейност се извършва от двама души.

"Всеки от тях стои до крановете в двата края на тръбопровода с готовност да спре подаването на газ при възникване на теч. Вчера обаче прехвърлянето е извършено само от един работник", обясни след инцидента комисар Николов.

По негови думи има вероятност при разхлабване на гайките на газопровода те да са изтървани и служителят да не е успял да спре изтичането.

Другата хипотеза за възникване на инцидента е спукване на маркуч, по който е текло горивото. "И тогава обаче течът е можел да бъде спрян, ако двамата служители са били по местата си", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Езерово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Всеки от тях стои до крановете в двата края на тръбопровода с готовност да спре подаването на газ при възникване на теч. Вчера обаче прехвърлянето е извършено само от един работник", обясни след инцидента комисар Николов." тва тоя самичкият на маркуча ли е бил? Ми могъл е да спре да прелива като е сам.Дали случайно не е знаел при авария кво ще му се случи. "Нищо нема да стане,няма страшно.." и то зе ,че страшното стана. ***.
2
20
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Варнeнци са опозорени! Тe са позор за цяла Бъгария!искахте промяна, надянахте старата премяна. Махнахте кирето а на балотажа - заместника на Кирето и сол-та_ака на Кирето. За това ли зимата излизахте те бе, Варна? За това ли? Мислите че сте ударили шамар на политиците.... ГРОБ=СМЪРТ напълно ясно следствена връзка. Избираш ГРОБ сееш и жънеш смърт умря им попа на втория ден щото Бог се отврати от Варненци!
1
0
 
29
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Бог да го прости човечеца!!! Дано е на по хубаво място вече!... Но при такъв процент изгаряне няма друг изход ми се струва! :(