Салмонела натръшкала децата от лагера в Приморско

Осемте деца яли руло "Стефани", но хапнали и извън хотела
Обновена: 27 авг 2013 11:59 | 27 авг 2013 11:58,
5
Салмонела натръшкала децата от лагера в Приморско
Децата бяха приети в болницата през уикенда. Снимка: архив, Булфото

Осемте деца от лагера в Приморско, който бяха приети с тежка чревна инфекция в бургаската болница, са се разболели от салмонела.

Това потвърждава микробиологичният анализ, извършен в лабораторията на МБАЛ-Бургас.

"Състоянието на децата вече е добро и най-вероятно утре ще бъдат изписани", съобщиха от Инфекциозно отделение на здравното заведение.

Както Dnes.bg съобщи, децата на възраст 14-16 години са били на лагер в хотел, ученици са от Английската гимназия в София.

В петък и събота те получили силни стомашни болки и бяха приети в тежко състояние в болница.

Децата казали, че в хотела яли руло "Стефани", но споменали на лекарите, че са похапнали и извън комплекса.

Очаква се всеки момент да излязат резултатите от проверките на Агенцията за безопасност на храните (БАБХ), взети от храната в ресторанта и кухненския персонал, извършват се проверки и на други обекти, от които се смята, че са се хранели децата, обясни д-р Райна Иванова, началник "Контрол на храните" в БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Джей преди 10 години
В ММЦ-то освен хотели има и бунгала. Бунгалата са ок, но нямат собствена баня и тоалетна. Ако са били на легер, още по-зле. Практика на ученическите лагери е учениците да са длъжни да си водят готвачи (тоест някоя дебела потна лелка), ученците да мият и да отсервират. Лагерите са със средна продължителност 10 дена, като за тези 10 ден чаршафите НЕ се сменят. Това е спомена ми е от лагерите, които съм посещавал до преди 3 години.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В големите хотели може и да има някакъв контрол, но в статията се споменава за лагер. Така че може и да е от рулото.
2
4
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Големите хотели по морето са...железни за хигиената в кухните,защото стане ли...издънка,им се срива сезона и загубите са за милиони.Тези...големи дечица на по 15-16 години,са се...пос#али,защото са посетили някой капанчета за цаца и миди,като са пили и биричка.По крайбрежните...капанчета контрола е мижав,персонал е...гурелив,недоспал,сърдит и недоумит.Там е станала...заварката,ами да си признаят,поне да затворят заведението.
1
0
 
35
 
! Отговори
Джей преди 10 години
В комплекса, извън комплекса - едно и също е! Навсякъде има *** с фалшиви медицински за работа и нулева хигиена, да не говорим за храните с изтекъл срок на годност! Казвам го, като човек работил на такива места.