Без паника в Свищов заради земетресението във Вранча

Няма сигнали за нанесени поражения, заяви кметът на града
Обновена: 6 окт 2013 17:29 | 6 окт 2013 16:47, Красимир Ангелов
7
Без паника в Свищов заради земетресението във Вранча
Снимка: Reuters

Не е имало паника в Свищов заради земетресението в Румъния от тази нощ, заяви пред БТА кметът на крайдунавския град Станислав Благов.

По думите му земетресението е усетено в по-високите сгради, но хората са останали спокойни и не са напуснали домовете си. Няма сигнали за нанесени поражения, уточни той.

Както Dnes.bg ви информира, земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер бе регистрирано в румънския град Вранча тази сутрин в 04.37 часа, по данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Земетресението е усетено и у нас в Русе, Силистра, Тутракан, Свищов. Няма данни за щети или пострадали хора.

Благов допълни, че дори при слаб трус, хората от Свищов си  спомнят унищожителното земетресение от 4 март 1977 година, със сила 7,4 по "Рихтер".

Тогава в Свищов загинаха повече от 100 души под руините на жилищен блок.

"И сега епицентърът на труса е на около 40 километра от Свищов, във Вранча. Това отново доказва, че районът не е подходящ за строителство на ядрена централа. Природата дава  своите знаци", коментира Станислав Благов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
преживяхме много преди 10 години
В коментар Номер 1 е най-точно казано всичко.Аз също съм преживял земетресението от 77ма, както и много други по-силни или по-слаби след това, живеейки на 10 етаж... Усещането е неописуемо по време на трус... Блока пращи и се огъва, хора крещят панически,тичайки по стълбите/което е много грешна стратегия BTW/...А после след трусовете месеци наред щом имаше бурен вятър и блока се злюшваше, всеки път се питах: Пак ли???Много е страшно,особенно когато не може да се предвиди...Дано да няма други
6
4
 
4
 
! Отговори
NO PANIC !!! преди 10 години
ИДЕЕЕЕЕ.....!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог няма да разреши на НИКОЙ ЧОВЕК да строи вавилонски кули на територията на БългарияВсичките природни бедствия в последните години не са случайни-а закономерни предупреждения към неразумните лакомии.Всеки, който посегне към Божията земя ще бъде наказан-и тогава да дойде да сподели в този форум за опита му да заграбва неправомерно.Бог ни е дал земята да я обработваме-да садим и да се изхранваме не да я дупчим и да изтръгваме каквото се съдържа в неяНАКАЗАНИЯТА ЗАПОЧВАТ-НЕ СЕ СЪРДЕТЕ ЛАКОМИИ
4
4
 
13
 
! Отговори
До татяна преди 10 години
Аз съм от Русе и през 1977 бях в шести клас. Нищо не съм казал за земетресението, казах, че кметът ви е *** и че Вранча е на над 200 километра, а не на 40. Добре е да можем не само да четем, а и да осмислим написаното. Иначе продължавам да твърдя, че зелените са доста посредствени като интелект, напомнят ми на партизаните през 1944 - малко акъл - много децибели. Прочети пак статията, прочети и това, което пиша.
3
5
 
15
 
! Отговори
NA преди 10 години
Към коментар 1: Ясно е, че е печатна грешка, че Вранча не е на 40, а на 400 км от Свищов, а ти, колега със сигурност ще пишеш други коментари, ако комунистите решат да построят в твоя двор атомен реактор и това не защото е много необходимо, а за да приберат комисионните и за да удовлетворат чужди интереси и явно никога не си преживявал истинско земетресение. Всъщност защо ли се занимавам с теб, като знам че е безсмислено.
2
5
 
25
 
! Отговори
татяна преди 10 години
Ей,господин Анонимен,аз съм от Свищов,бях в 7 клас,когато беше земетресението.Не сте виждали камионите с ковчези.малък град-всеки беше загубил близък.Вижте Фукушима.Не трябва да има ядрена централа,разбира се.Тогава нямаше ненапукана поне сграда в града.А Белене е на 30-на километра.
1
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""И сега епицентърът на труса е на около 40 километра от Свищов, във Вранча. Това отново доказва, че районът не е подходящ за строителство на ядрена централа. Природата дава своите знаци", коментира Станислав Благов."Този явно е голЕм спец! Иначе Вранча е на над 200 километра от Свищов. Това между другото. Аман от зелени и специалисти в тази държава. Аман и от хора, които им вярват.