Деца учат Ей, Би, Си като А, Бе, Ве

Как чуждите езици могат да станат интересни за децата
6 окт 2013 16:00, Екип на Dnes.bg
31

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Учител преди 10 години
Не знам за какъв нов метод говорите?Явно не сте се интересували достатъчно.В клуб "Рейвън" този метод работи от 15 години.-raven.bg
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не виждам руски и италиански?!
24
1
 
2
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
Родна реч, о, майна сладка!
23
3
 
3
 
! Отговори
SSDD преди 10 години
Learn English, Bulgarian sucks!!!
22
2
 
10
 
! Отговори
tough преди 10 години
Казва се А БЪ ВЪ ГЪ ДЪ, ясно ли е, стига русизми.
21
1
 
4
 
! Отговори
дъвчица преди 10 години
Вие си научете английския и после всичко ще ви се изясни...
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А китайски? Със сигурност съвсем скоро ще ние е нужен на всички след като се сринде юдео-масонската "империя" на злото.
19
6
 
11
 
! Отговори
Positivist преди 10 години
Да учат английски с българския, не им трябва друго. За да се глобализира нормално нашата мила страна. Я вижте Румъния, идва 60 годишен мамалигар на почивка, ама щъка здраво на английски, нали? А ние? Къде сме ние на фона на този процес на отпадане на границите? Е как, ние сме си на масата с ракията и цъкаме с език колко е зле положението.
18
1
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
ще имигрирам в Чукотка , кой ще ме научи на чукски ?наситих се на латински езици
17
7
 
7
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Само един бегъл поглед на спортните новини в български уебсайт вчера и ми прилушава.Хет трик--правилно е хат трик.Саутхямптан--правилно е СауфхамптънУест Хям--превилнио е Уест ХамДерби-правилно е дърби.Плюс това дерби се използва за какви ли не мачове.Тази дума се използва когато два отбора от един и същ град играят мач.Челси-Тотнъм,Локо Пд-Ботев Пд например.
16
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
НАШИТЕ ДЕЦА ДА НАУЧАТ ПЪРВО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ! НАВСЯКЪДЕ СЕ ЧУВА ТУРСКА РЕЧ В СМЕСЕНИТЕ И НЕ САМО СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ! РОДНА РЕЧ ОМАЙНА ,СЛАДКА- ТОВА ЛИ Е НАШАТА РЕЧ -БЪЛГАРСКА?!!!
15
3
 
14
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Надявам се да им преподават нормален английски а не някой изопачен американоангглийски който се практикува от българските медии.Мой приятел който живее в България и говори английски е отвратен от начина по който преподават на дащеря му.Ако тази учителка дойде тук във Великобритания едва ли някой ще я разбере.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Бай Хасан - английският се възвеличава, защото днешно време да знаеш английски е като да знаеш таблицата за умножение - нещо необходимо в ежедневието ти. От много време насам, да знаеш английски не е плюс, а необходимост. Естествено, че е хубаво да се знаят и други езици, но без английски няма как. С английски можеш да се оправиш малко или много навсякъде по света, това обаче не важи за много други езици.
13
6
 
9
 
! Отговори
primerily преди 10 години
Най-ефективно език се учи като слагаш учебника под възглавницата. Искаш да научиш датски- слагаш учебника под възглавницата. Всеки език се овладява за няколко седмици. Важното е да се слага учебника или помагалото по съответния език всяка вечер под възглавницата.
12
0
 
8
 
! Отговори
blah преди 10 години
Koeto ne promenia fakta che triabva da se uchat i drugite ezizi, koito iska kitaiski, koito iska frenski, tova veche e varpos na lichni nujdi i izbor. Vseki ezik e bogatstvo i e bezumie da se draznite na horata koito uchat.
11
0
 
10
 
! Отговори
blah преди 10 години
Do skeptizite:Angliiskia ne e samo za da si govorite s anglichani i amerikanzi, a za da se razbirat razlichnite chujdenzi po mejdu si. Dori ako izcheznat anglofonite, horata pak ste prodaljat da uchat angliiski i da si govoriat, prosto zastoto e nai-lesnia i elastichen ezik, internazionalen e i tova niama da se promeni.
10
7
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До Анонимен - приемам написаното за вярно, мисълта ми беше, че прословутия английски се възвеличава във недопустими размери.Какво от това,че не знаеш английски бе джанъм.Сега куцо кьораво и сакато зяпа на английски.Работил съм в Чехия и си нямате на представа колко смешно и жалко е когато чехи, зяпат/пеят/ на английски.Ако ме разбирате.Този език не е всичко , а таблицата е друга бира.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Хасане, изобщо замисляш ли се какви глупости пишеш? Няма такова нещо като *официален* китайски - има различни диалекти, които се говорят в различни краища на страната, като Мандарин е най-разпространения. Това не ти е като българския - да имаш 1 книжовен и вече шопски, македонски и т.н. диалекти в разговорната реч след 5 ракии.А за английския явно имаш нужда от още наблюдения, защото да кажеш, че английският е напотребен, е все едно да кажеш, че таблицата за умножение е ненужно да се знае.
8
7
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До бре - от наблюденията ми / този сезон бях делегат на EXIM / английският език е почти непотребен.За китайският има както във всички езици книжовен /* официален /.Не говорим за диалекти - ако е ясно що е това диалект.Следващия моля.
7
1
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Така е при пазарната икономика - учат се родните езици на икономически-силните нации. С А, Бе и Це ще можете да си изкарвате хляба в някой телефонен център (кол-център), а с родният български - само ако сте чалга-изпълнител...