Отказаха на Жоро Милионера да работи в затвора

Няма достатъчно работни места за всички, отчитат от затвора в Пловдив
Обновена: 9 окт 2013 08:35 | 9 окт 2013 07:07, Красимир Ангелов
21
Отказаха на Жоро Милионера да работи в затвора
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Управата на затвора в Пловдив е оставила без уважение молбата на Георги Енев, който задигна близо 1 471 058 лева, да му бъде дадена работа, съобщава "24 часа".

Както е известно два дни положен труд зад решетките се равняват на три изтърпени дни от присъдата и това е причината по-голямата част от лишените от свобода да искат да работят. Скандалният Георги Енев обаче на този етап не може да се възползва от този бонус.

"Не сме в състояние да осигурим достатъчно места по фирмите за лишените от свобода в корпуса, където е и Енев. Едва 30-35 процента оттам са трудово ангажирани", коментира пред вестника началникът на затвора Божил Иванов.

Още по темата

Самият Енев очаква решаващата дума на Пловдивския апелативен съд относно наказанието си за откраднатите пари. Той получи 8 години затвор, но прокуратурата протестира и на съдебното заседание на 19 септември поиска 15 г. 

Според прависти, ако апелативният съд даде на Енев15 години затвор, наказанието ще бъде редуцирано на 10 години, тъй като производството на първата инстанция мина по съкратената процедура - с признаване на фактите по обвинителния акт и без разпит на свидетели.

Очаква се до края на седмицата решението на апелативните магистрати да бъде обявено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ПловдивГеорги Енев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той си влиза в затвора със специалност. Би трябвало той да стане инкасото на затвора и да носи заплатите на надзирателите :)
19
0
 
0
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Хванал си се на хорото дръж докрай,...
18
1
 
0
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
Жоро милионера, ще е милионер когато вземе да си харчи парите свободно (за което се съмнявам) до тогава ще е Жоро тъпака.
17
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 10 години
До честита простотия!Нашите пари?Отдавна няма Наши пари? Фирмите, които оперират в този бранш би трябвало да имат застраховки, а ако нямат то проблемът си е техен."Нашите" пари отдавна са заминали в чужбина под формата на злато. Питайте хубусниците от жълтите павета.Мир Вам.
16
0
 
1
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 10 години
До НиколовУважаеми г-н Николов,Съгласен съм с Вас, че е престъпник, но и той има човешки права, а не трябва да бъде дискриминиран, защото шефа на парите се обадил тук там и на шефа на затвора са наредили този човек да бъде смазан.Мир Вам.
15
0
 
1
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 10 години
Това е!?! За пореден път в РБ се доказва, че имаш ли пари всичко ти е позволено.Можеш да промениш съдебни дела (Максим Стависки, Павел Чернев/Волен С-в, Цар Киро и т.н.) да си купиш управата на затвора, да станеш депутата, нищо, че си мафиот - нормално.(КПСС, БКП - слава, слава, слава) Сега да ни пуснат пак "На всеки километър", а може и Ленински съботници да направят, то вече ги има "БТВ премахни и въздуха подобри".Мир Вам.
14
7
 
3
 
! Отговори
Николов преди 10 години
15 г. И нито ден по малко.Не ми пука дали ще ги харчи или ще го гръмнат.Сам си го е надробил.Престъпник е и трябва да си излежи максималната присъда.
13
2
 
2
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Този като попадне в ръцете на Светата Българска Инквизиция ще пее като Лили Иванова!Дали парите са застраховани на 100%, зависи от много неща!
12
1
 
2
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Все си мисля,че този юнак си е направил грешната сметка,че с 5-6г.в затвор ще"изкара"1млн.лева.Дори и да му съкратят присъдата, отвън го чака достатъчно народ, готов на всичко да сподели"плодовете"на труда му. И няма да действат законно като застрахователната компания и охранителната фирма.
11
1
 
6
 
! Отговори
затворнически ред преди 10 години
Бандюгите само чакат да се докопат до тоя жалък крадец и да почне боя, докато каже къде е скрил парите. Ще го бият докато си признае или умре. Там милост няма.
10
3
 
3
 
! Отговори
marantz преди 10 години
Кой ще убият,бе!?Жалка бантускотска ***!Че и вашите пари били!Парите са застраховани и отдавна са изплатени на ощетените!А пича ще си полежи няколко годинки и като шарне някой лев ще излезе по-рано или за добро поведение или заради здравословен проблем или нещо друго защото така стават нещата в Бантустана и ще си бие шута нанякъде къдто ще живее доста по-добър живот от мишия такъв на "вложителите"!Смешници..
9
0
 
1
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
До честита простотия! Доста парички са,може би си прав.....
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези дето решават дали може да работи или не искат някой лев и те. Ако не им даде ще си откара 3 години повече в затвора.
7
1
 
9
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Споко Жорка , изчакай 1 година да се аклиматизираш и ги всичко ще стане, пари имаш.
6
1
 
10
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Искат да докопат паричките!Много им пука колко ще лежи някой,дали ще работи,дали е здрав или болен.Пфу....
5
4
 
8
 
! Отговори
честита простотия! преди 10 години
Този нащастник няма да може да похарчи откраднатите пари. Впрочем това са парите на вложителите - нашите пари! Ще го мачкат, докато каже къде ги е скрил и ще му ги вземат. Ако не каже, ще го убият.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един случай на осъдена в Страстбург България! Отнема му се правото на свобода, чрез наказанието лишаване от свобода, не правото на труд. Длъжни са да му осигурят работно място.
3
2
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Тоя пич няма да си похарчи парите. Ще го съсипят в затвора. И надзирателите, и бандитите. Всички ще търсят парите. Чудно: гепа милион и половина, покри парите и се предаде...
2
0
 
35
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
До милионер: За да излезе по-рано.Ако това момче си е прибрал парите за себе си предполагам, че държава и мутри ще му стъжнят живота, защото е никой. Как така ще си позволи нещо, което е запазена марка на пилитици и мафиоти.
1
7
 
12
 
! Отговори
милионер преди 10 години
При милион и половина пари, заделени за черни дни защо му е да работи!