8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7

Няма сила, която да го накара да върне парите, призна адвокатът му
Обновена: 31 юли 2013 15:53 | 31 юли 2013 14:36,
95
8 г. решетки за Жоро Милионера, ще лежи обаче само 7
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Присъда от 8 години затвор издаде Пловдивският окръжен съд на охранителя Георги Енев за кражбата на близо 1 милион и половина лева от инкасо автомобил през лятото на миналата година.

Станалият известен като Жоро Милионера трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Магистратите освен това наложиха и конфискация на собствеността на Енев, която в случая е само един мотор. Издадена му е и забрана да заема отговорна длъжност, както и за в бъдеще да охранява пари и ценни предмети.

От присъдата му ще бъде приспадната едната година, излежана в следствения арест. По прости сметки излиза, че през 2020 година, когато ще е на 41 години, Енев ще излезе от затвора.

Още по темата
Сутринта съдът в Пловдив даде ход на делото заради кражбата в размер на 1 милион 482 хиляди 18 лева и 18 стотинки от инкасо автомобил. Неочаквано самият Енев се призна за виновен и така делото бе разгледано по съкратената съдебна процедура. Заради самопризнанията магистратите намалиха наказанието му с една трета.

"Няма сила, която да го накара да върне парите. Аз го посъветвах да ги върне, но това е негов избор, аз не зная къде са", заяви адвокатът му Георги Кутрянски.

По думите му подсъдимият е извършил кражбата, защото е видял пропуските в системата.

Прокурорът по делото каза в пледоариите си, че Енев е извършил крупния обир, за да накаже банковия сектор у нас.

"Той е искал да се облагодетелства, да накаже банковите институции и фирмата, в която е работил, заради наложена му финансова санкция", съобщи пред Dnes.bg прокурор Дилян Пинчев.

С решението на Енев да се признае за виновен не бяха разпитани призованите за днес 39 свидетели, няма да се събират и повече доказателства.

Колегата на Енев – Манчо Юруков, който е бил с него в деня на обира призна, че е бил изпратен за дюнер, като охранителят се е възползвал от този момент, за да пренесе чувалите с пари в собствената си кола.

Застрахователите вече са покрили липсващата сума, но фирмата настоя, че ще си търси парите от Енев. Това обаче ще се случи в друго дело.

"Няма как да познавам 1500 души, които работят във фирмата, важното е, че се призна за виновен", съобщи управителят на охранителната фирма Юли Димитров.

Според прокуратурата полицията ще продължи да търси задигнатия милион и половина лева, въпреки осъдителната присъда на Георги Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Севдо преди 10 години
Имаше подобен филм, но не си спомням кой е. До последно го тормозеха човека в затвора и той мълчеше къде са та накрая и почина, пък други преследваха тези пари и т.н. Не си представям, като излезе след 4 - 5 години, че просто ей така ще го оставят да си ги "изкопае" и да замине нанякъде ... Дали институциите или някой по - любопитен - няма значение. Спомняте си какви "земеделски труженици" се появиха още когато се обяви предполагаемото място, как се отправиха "въоръжени" с ръчна техника :).
77
0
 
6
 
! Отговори
taniavel преди 10 години
след 7 г среща на малдивите със рускините на плажа.....
76
0
 
3
 
! Отговори
taniavel преди 10 години
след 7 г среща на малдивите със рускините на плажа.....
75
2
 
5
 
! Отговори
готин преди 10 години
евала,на жорката само така трябва ще излежи една троика и е навън и му дреме,после ще си щрака с пръсти много евала
74
0
 
10
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
Браво, браво на адаша ;-)) Сега ще се уреди да работи нещо и след 3 год. е на карибите ;-))Евалата.....
73
2
 
2
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
sled 3 godini kato smeniat , parite v evro , kakvo shte si pravi?
72
0
 
3
 
! Отговори
Богдан Филов преди 10 години
Чудно! 7 години затвор и милион и половина.Предвид ситуацията в България доста хора би ха се съгласили и на 15 години и 700 000 лв До "83 жОРО тЪпото0 7"Голям пич си 1,5 милиона за 5 години няма да ти стигнатИли просто му завиждаш :)Голяма част от българите са доволни като изкарват 800 лв месечно(средно статистеско)Което не е добреДа не би ти получаваш 26 000 месечно че са ти малко милион и половина
71
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Помислете - полиция, надзиратели, затворници, застрахователи, псевдо приятели...не трябваше изобщо да го откриват след обира. На такива им се вика "пушечно месо"...Този човек има един голяма мишена на гърба си...всеки ще иска да се докопа до тези пари, следователно няма да се учудя ако Георги се спомине нещастно в близките месеци (не че го пожелавам).
70
0
 
13
 
! Отговори
еди коя си преди 10 години
Стига сте го плюли бе хора .Когато човек е на ръба е готов на всичко.Евалата за това че е имал кураж да го направи.
69
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Жорка, трябваше по голяма сума да откраднеш от тези таргаши,,,стискай до края и не им казвай къде са парите,,тези банки ограбиха народа не са ги спечелили с пот и труд,,,така им се полага,,
68
0
 
13
 
! Отговори
Prison преди 10 години
До 80Не говори глупости , за разлика от теб , аз съм бил в затвора . И ще излезе много по-рано . Има право на предсрочно освобождаване , като излежи половината присъда - значи след 3,5 години .
67
10
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
Не му завиждай защото в затвора бандюгите и надзирателите ще се надпреварват да го разпитват къде е скрил парите. Ще го подложат на такива зверски мъчения че каже и майчиното си мляко. Ако изобщо някога излезе ще бъде пълна развалина.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много неща могат да се случат през тези седем години. Избрал е да е милионер на 41 вместо щастлив и свободен през тези седем години. Света е шарен. Разни хора разни идеали. Въпрос на вкус казало кучето и си облизало топките.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е организирано, нищо няма да изпее в затвора защото никой няма да го пипне, в схемата са и други със достатъчно протекции навсякъде.
64
1
 
17
 
! Отговори
БРАВО ,ЖОРЕ!!!!!! преди 10 години
ТАКА СЕ ПРАВИ!!!!
63
0
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Най-после някой да го "сложи" на банките както заслужават, защото същите банки на запад дават кредити срещу 3%, а тук най - малко срещу 9%...МНОГО ГЛУПАВИ ХОРА ИМАЛО ЕЕЕЙЙЙ ! АБЕ ТЕ БАНКИТЕ СА ЗАСТРАХОВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ПАРИТЕ ИМ СЕ ВРЪЩАТ ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА ! А И НИКОЙ НЕ КРАДЕ МИЛИОНИ НА САМА ГЛАВА ,ТУК СА ЗАМЕСЕНИ ГОЛЕМИ ХОРА ,ТА ДОРИ И СЛУЖИТЕЛИ НА БАНКАТА ,А ТОЯ ГЕРОЙ ПОЛУЧАВА НЯКОЛКО % ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА +7Г. ЗАТВОР! А КРЕДИТИ НАСИЛА НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА ДА ТЕГЛИШ
62
24
 
2
 
! Отговори
имигрант в САШ преди 10 години
Дано да го разпорят откъм излазника тоя *** в затвора. За 7 години дано му се разшири перманентно на размера на ония монети от 10 лева от онова време.Същото пожелавам и за всички, които желаят доброто на този КРАДЕЦ.
61
11
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
И ако по време на тези 7 години България приеме еврото, или се сменят парите, нали се сещате къде може да си ги завре тези левчета:-)
60
4
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
КОЙТО НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ЗАПЛАТАТА ,ПЪРВО СТАЧКУВА ,АКО НЕ УСПЕЕ ЗНАЧИ ЗА НЕГОВАТА РАБОТА В СТРАНАТА ПЛАЩАТ ТОЛКОВА ! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ Е ДА СЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРА ,ДА УЧИ ! И ТОВА АКО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ,ПОСЛЕДНАТА СТЪПКА Е ДА ЕМИГРИРА КАКТО НАПРАВИХ АЗ ! КРАЖБАТА НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ОСОБЕНО ЩОМ ПОЛУЧАВАШ НЯКАКВА ЗАПЛАТА И НЕ УМИРАШ ОТ ГЛАД ! НО ПРИ ВАС МОРАЛ НЯМА БРАТКО ,И НАРКОТИЦИ ПРОДАВАТ ВИДНИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ , КАРАТЕ ЖЕНИ ДА ПРОСТИТУИРАТ , КРАДЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ *** ,АБЕ УЖАС !
59
0
 
14
 
! Отговори
;))) преди 10 години
7 години затвор- цял живот милионер, а вие си бачкайте хаххахах