Нови 40 сирийци у нас, общо спипаните бежанци са 89

БЧК раздава храни и лекарства в домовете във Враждебна и Военна рампа
16 окт 2013 13:11,
8
Нови 40 сирийци у нас, общо спипаните бежанци са 89
Снимка: архив, Булфото

Само за денонощие граничарите са заловили на наша територия 89 души, 40 от тях – сирийци, съобщиха от щаба за овладяване на кризисната ситуация с бежанците.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 лица. Той е надхвърлен с 207 места.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящи сгради за първоначално приемане и настаняване.

От агенцията съобщават още, че са предприели действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила, като това ще става в рамките на 21 дни.

В местата за настаняване в София - "Военна рампа" и "Враждебна" се раздават храни, дрехи, санитарни материали и консумативи, както и медикаменти от първа необходимост, съобщха от БЧК.

В сградата във "Враждебна" се извършва ремонт на котелното помещение, поради което няма топла вода и отопление.

Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ako Volen beshe patriot nyamashe TURCI da ni vodyat za nosa!!!Sega Volen e bogat da plashta izdrujkata na siriicite!!Neka oshte da idvat da napravyat I te partia I da budat balans na fesovete,che bgite sme v chujbina I nyama koi da vzema 30lv za glas.V BG samo na otdih!!!!!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще направи ли най-после някой нещо да се депортират неконно влезлите в страната, докога нарушителите няма да бъдат третирани като такива, айде вече армията да се включи в опазването на границата на Република България, пази ли се изобщо границата на страната след като явно всеки може да мине когато и където си поиска и то след като се знае от къде точно влизат???? недоумявам как може настанените в бежанските центрове който нямат законно право да са в БГ могат да се разхождат кадето си поискат?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sumati i murgavi Balgari sme v Balgariq , malko po kulturno , obijdate sashto i mnogo politici ot parlamenta !
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-проста сметка на ден НЕЗАКОННО влизащи в България 100 човека за 30 дена =3000 за месецНЕЗАКОННО влезли ***.Честито!!!!!!Българино,СЪБУДИ СЕ от този летаргичен сън!!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
днес 40 след 50 години 40 000 тая държава е само *** и ***!!! Както франсетата изритаха наще ***,така и ние трябва да им бием шута на тия бежанци!!!
3
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Абе,за моето дете нямаше място в детската градина,на тия сгради за настаняване ще им търсите.Браво!Я,шут в г..а и обратно.
2
1
 
16
 
! Отговори
хахах преди 10 години
как да го разбираме това - 40 сирийци, пък 89 бежанци общо? Другите какви бежанци са и от кого или какво бягат? Не са 89 бежанци, а 89 нарушители на държавната граница, и тъй като държава вече няма, та камо ли държавна граница - всичките са бежанци.
1
1
 
14
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ЩО НЕ СИ ГИ ВЪРНЕТЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ БЕ ПРЕДАТЕЛИ НАЦИОНАЛНИ?ТУК ЩЕ ГИ ХРАНИМ,НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,В ТУРЦИЯ БЕЗПЛАТНО ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ,БЕЖАНЦИ,НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,ОТКАЗВАТ ПОМОЩИ И С БАНКОВИ СМЕТКИ В ТУРЦИЯ,АМАН ОТ ТЕРОРИСТИ