Дъждът решава временно водната криза в Омуртаг

Водата в града ще бъде пусната в петък от 17 до 23 часа
17 окт 2013 13:35, Красимир Ангелов
0
Дъждът решава временно водната криза в Омуртаг
Снимка: Булфото, архив

Ситуацията с водната криза в Омуртаг започва да се нормализира, обяви областният управител на Търговище след заседание на кризисния щаб.

Благодарение на започналите валежи, нивото на водоизточника се покачва, съобщи зам.-управителят на "ВиК" в Търговище Георги Пашов. Водата в града ще бъде пусната в петък  от 17.00 до 23.00 часа.

Кризисният щаб е взел решение да се изпрати писмо до Министерството на регионалното развитие с искане да се отпуснат пари за спешен ремонт на участък от 500 метра от трасето на водопровода в района Кипиливо - Кънино.

Още по темата

Георги Пашов допълни, че след валежа дебитът на водоизточника се е увеличил двойно. В момента в напорния водоем в Омуртаг постъпват 15-20 л/секунда, което дава основание на специалистите да обещаят пускането на вода в петък вечерта.

Продължава транспортирането на вода от три пункта в Търговище с цистерни.

Кметът на Омуртаг Неждет Шабан обяви, че за да удовлетвори исканията на протестиращите граждани, другата седмица ще бъде свикано открито заседание на Общинския съвет с основна точка от дневния ред ще бъде водната криза в града и стъпките за решаването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Омуртагводна криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари