Слагат двама коменданти при бежанците в Ковачевци

Намерени са двама перничани, говорещи арабски
Обновена: 21 окт 2013 17:17 | 21 окт 2013 17:17, Анисия Иванова
18
Слагат двама коменданти при бежанците в Ковачевци
Архив: Булфото

Двама коменданти ще бъдат назначени в бежанския лагер в детския екологичен комплекс в с. Ковачевци, съобщава областният управител на Перник Михаил Михайлов. Чака се дали Националният оперативен щаб ще вземе решение лагерът да се затвори. Засега чужденците са на свободен режим. Сред тях има 96 сирийци, над 100 афганистанци, граждани на Алжир, Сомалия и Мали.

Тази сутрин се е състояло първото заседание на областния кризисен щаб. Определена е оперативна група и е учреден областен щаб, който ще контролира дейността на всички институции на територията на региона във връзка с настаняването на бежанците. Ръководител на щаба е заместник-областният управител Галина Никодимова.

Още по темата
Заповеди за конкретни действия вече са получили ОД на МВР, Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Регионалната здравна инспекция, пернишката болница "Рахила Ангелова", Центърът за спешна медицинска помощ и "Електроразпределение".

От ЧЕЗ уверяват, че компанията може да подаде достатъчно ток на бежанците, без това да се отрази на снабдяването на близките населени места.

На място са командировани медицински екипи, които извършват допълнителни прегледи на бежанците. В Ковачевци са изпратени и представители на полицията, противопожарната служба и ДАНС, каза още Михайлов.

Сериозна е езиковата бариера. Досега са намерени двама перничани, говорещи арабски.

Утре отново ще се състои заседание на Областния кризисен щаб. Очаква се на него да присъства и представител на Държавната агенция за бежанци. По същото време в Ковачевци ще има общоселско събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ПерникМВРбежанциЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Етническият баланс в Бг ще бъде нарушен завинаги - нищо хубаво не ни чака - когато се съберат 500 000 ислямисти 2014 г това ще бъде и краят на бг нацията - после евреите ще ни "освободят" и ще станем Палестина 2 с огради и КППта- някои хора имат закупена над половин милион декара земя - а дали те са българи? Европа помагала на БГ с одеала и легла - ами не може ли БГ да помага на Европа с легла а те да си ги приемат *** - нали са много толерантни към нациите ,само не към българите )
17
2
 
3
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Направо имам гадното горчиво усещане, че управляващите в България чакат да стане някоя "беля", да гръмне някой атентат като в Бургас и не дай си Боже нещо по-сериозно, за да чуят народа си!
16
2
 
0
 
! Отговори
лп преди 10 години
До ODESSA.Какъв редник,какъв Райън,бе одеССа?Кога ще се гордеем с настоящето е въпросът!
15
2
 
0
 
! Отговори
ODESSA. преди 10 години
Е за Сливница и Дойран най големи заслуги има редник райън Рядко *** *** си.
14
4
 
0
 
! Отговори
лп преди 10 години
До vse oshte mi pukaНе,не сме забравили.Както не сме забравили,че сме в Евросъюза,че сме външна граница,че доброволно сме влезли там.Нямаме друг вариант освен да приемаме бежанци.Проблемът са ни разбитите,слели се с престъпността служби,които да осигурят спокойствието на българските граждани!От милионите емигранти в САЩ само една шепа са ***,който обикновено тихомълком отлита за Гуантанамо,а нас ни е страх от 5000 човека.Иначе за Сливница и Дойран всеки знае да се гордее...сякаш има заслуга
13
2
 
10
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Какви афганистанци още, мали, сомалийци? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ вече за атентата в Найроби миналият месец, където сред терористите са били джихадисти от Англия и САЩ (бивши бежанци)? КАКВО Е ОСНОВНОТО ЗАНИМАНИЕ НА СОМАЛИЙЦИТЕ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ за атентата в Бостън, където двама братя БЕЖАНЦИ от Чечения с получен статут в САЩ взривиха маратона?
12
2
 
6
 
! Отговори
Петко от 1875 досега преди 10 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875
11
3
 
18
 
! Отговори
е преди 10 години
не сме народа *** и си е точно така,които иска да ме псува, но трябваше да се вдигнем и да защитим държавата си,афганци, алжирци ,мали, тия само едно им е в главата джихат и нищо друго,как мислите че ще се интегрират в обществото ни,като те се водят от законите на шериата,жените им са покрити от горе до долу на училище не пускат момичетата,мразят ни нас християните и това е факт и са мързеливи мърсотията която правят в центровете кои да я чисти те не могат ли,какво общество мислите ще сме стия
10
5
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
перничани, говорещи арабски ... направо се спуках от смях като го прочето тва ... муахахахаха
9
2
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Лъжепатриотите!Протестирахме ,стачкувахме.Но не сме единни,не сме народ.Спасява се всеки поединично.Живеем на ръба ,ден да мине друг да дойде.Когато умре духовното,въпрос на време е да си замине и тялото.Душата е тази,която крепи-за съжаление много от нас живеят само за храната....Тъжно ,но е факт.Безразличието ни убива.
8
7
 
9
 
! Отговори
Лъжепатриотите! преди 10 години
Абе ''патриоти'',що не протестирате срещу чистокръвните,български чорбаджии ,които откраднаха бъдещето на децата ви,а се дървите на други бедняци,като вас????Защото е много по-лесно,а и безопасно,нали?Под турско,като сме били знаете ли кои са ни мачкали и предавали най-много?Българските чорбаджии!
7
3
 
11
 
! Отговори
Да си го кажем преди 10 години
добре че има полиция та да пази тия марионетки в парламента, иначе да сме ги изклали, като пилци.. а полицаите са просто еничарите на българите...
6
5
 
17
 
! Отговори
ВЪН ТАЯ СГАН преди 10 години
И това решава проблема така ли , като сложим не един , а ЦЕЛИ ДВАМА КОМЕНДАНТИ? УАУуууу. *** гУеми сте бе другарки и другари, само да не ви излезе през носа в скоро време желанието да крадете.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винкело говори на вси езици!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз съм българчеkoi da obiasn ,kato vsi4ki sa ***
3
3
 
23
 
! Отговори
Стоман преди 10 години
Тия, "винкелите" като ги "почешат" веднъж и Асад-чо ще им се стори съвсем не толкова лош! Като им спретнат един бърз курс по български "Сървайвър", ще си бият петите в *** докато се върнат откъдето са дошли!
2
4
 
51
 
! Отговори
патриот преди 10 години
а на нашите родители без пенсии, на децата от пансиона в Дряново например, кой ще подаде достатъчно ток и ще им го плаща, кой ще се погрижи за бедните и гладни българи. Народе събуди се, да изгоним тази сбирщина.
1
3
 
71
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Сред тях има 96 сирийци, над 100 афганистанци, граждани на Алжир, Сомалия и Мали."Обяснете ми афганистанците, алжирците, сомалийците и малийците от коя война бягат и защо се водят "бежанци".