Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците

953 са свободните места на здравни работници в бюрата по труда
28 окт 2013 07:24, Петя Славова
82
Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците
Снимка: Булфото

"Свършиха лекарите - болниците се бият за кадри", алармира "24 часа". 953 медицински кадри са липсвали на болниците в България от 1 януари до края на септември.

Толкова са заявените за този период в бюрата по труда свободни работни места, съобщиха от Агенцията по заетостта. По-голям е проблемът с намирането на медицински сестри и акушерки.

Търсели са се 538 медсестри. При лекарите са били обявени 257 работни места. Над 40% от завършилите у нас медицина отиват да работят в чужбина.

В България, освен че не може да се ползва най-новата медицинска апаратура, е трудно да се намерят доволни хора, които са благодарни от здравната система и медицинското обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
25
 
7
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Как да има доволни пациенти като докато ти прави докторът някаква манипулация, платена от държавата, ти обяснява колко пари и на какви вноски трябва да му дадеш НА РЪКА!!! Някои от тях са направо да ги пратиш в интензивното при колегите му, но като пациенти.
55
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новината е много обнадеждаваща. Както е писал Див аграр държавата ще остане без всякакви кадри след няколко години. Ще има само полиция, военни, адвокати, "бизнесмени" и разбира се много, ама много политици. Защото докато хората в нормалния свят се занимават с производство, тъпанарите тук правят политика и унищожават и последните следи от родно производство. Затова пък правим магистрали и отваряме нови гранични пунктове. Но....това не са работни места и производство. Така, че да ни е честито!
54
7
 
27
 
! Отговори
qawsedrty преди 10 години
12 юли 2011"Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.
53
2
 
41
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Спокойно, на свършване са и инженерите, и учителите. Останали са последните мохикани, чакащи пенсия. За това пък имаме много адвокатчета и финансисти, които ще ни лекуват, правят и поправят машини и системи, а и ще преподават на децата. За онзи, по-долу, дето говори за 6 месеца само работа на учителите, ами стани учител, чичовото, да те видим и теб 6 месеца на работа и 6 ваканция, и после пиши какво ти е мнението и за заплатата, и за системата...
52
2
 
15
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До BGима нужда от всички - това са професии , а не работа каквато може би ти си евентуално работил - това са стълбовете на една държава жалки *** - и в чужбина няма да Ви искат, да ринете ***
51
15
 
4
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Голяма работа ще се лекуваме в престижни западни клиники.Радвайте се бе рогачи - ще получите качествено лечение.
50
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Онзи ден "ценен" доктор от държавна болница отказа да приеме майка ми ( на 75 години, раково болна четвърти стадий!) с направление за болница , защото нямало места, направи й манипулация буквално за 5 минути (източи течност от белия дроб) и НАГЛО ЗАЯВИ, ЧЕ ТОВА СТРУВА 50 ЛЕВА! пРИБРА СИ ГИ В ДЖОБА! ЗА КАСОВА БЕЛЕЖКА НЕ СТАНА И ДУМА! И това ва възрастна жена с рак последен стадий и с НАПРАВЛЕНИЕ! Да се махат! Това не са лекари! Това са ***!
49
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както казва един познат: нещата в Бг са толкова 'забатачени', че единственият изход е да обявим война на Германия и да я изгубим за 24 часа :)
48
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След лекарите - и учителите. Направо да махаме колците на границата и да се разотиваме!45 години стигат да се наттрупа и само 24 да се разпилее...това е равносметката!
47
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не са свършили лекарите и мед. сестрите. свършиха глупаците да работят за 500 лв.! и 200.000 работни места да обявят за здравни работници, няма да има кой да се върже. в един момент не си струва да работиш само за транспорта до болницата и за обяда си. и пакистанци и занзибарци няма да спасят здравеопазването, ако бай *** продължава да точи касата, а малкото работещи хорица плащат за всеки преглед.
46
32
 
14
 
! Отговори
пло преди 10 години
До Анонименедин учител половин година взима заплата без да работи
45
28
 
3
 
! Отговори
ломсом преди 10 години
До Анонименнаправо да ги оревеш горките .безкруполни рекетьори
44
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То това се знаеше отдавна, още преди 10-12 години ни предупредиха от ЕС. Просто част от програмата за затриване на българския народ. И то без да гръмне и една пушка...
43
6
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Медицински сестри ли търсите, търтеи такива. АМИ ПЛАЩЙАТЕ ИМ ЗАПЛАТИ. Една медицинска сестра е на 300 лв заплата на лекарите на 600!!! Много ясно, че няма да имате кадри, *** комунисти. От тази мизерия много голяма част от лекарите са станали арогантни, апатични и рекетьори. Свестните и младите не искат да се развиват в такава среда вече. Далавери, далавери и само далавери има в тази страна. Бийте се сега за персонал. *** комунистически ченгета!!!
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Uchitelite ne svarshiha li?
41
8
 
60
 
! Отговори
BG преди 10 години
Е сега каква стана - плащахме по 300 евро/ден на "високо квалифицирани" военни да пазят на майка си п.. в Ирак и Афганистан. МОН въвежда военно образование в училищата, пък то нямаме лекари !!!Държава дето не храни своята храни чужда армия, а държава без лекари какво точно храни, господа фуражки ?!?!Тъпите военни се надпреварват да се хвалят че "пазят" България - държава в която няма кой да лекува хората, как ще воюва?Сега са лекарите, след 1-2 години ще бъдат учителите, после инженерите..
40
4
 
47
 
! Отговори
мето преди 10 години
Лекарите имат право на 1 договор в болнична и 1 в извън болнична помощ. Това обаче не се спазва, а ако започне да се спазва около 1/3 от болниците трябва да затворят заради липса на персонал. Тогава и касата ще излезе на +. "Вода гази, жаден ходи" е нашата. Та исках да кажа, че от това печелят само администрациите на болниците, а лекарите са принудени да работят за малко пари, на няколко места, преуморени и оказващи помощ на ръба на силите си.
39
4
 
14
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
DO 33 /priyateliu ne sa samo voennite i policaite.vij kolko kalinki ima po razni ofisi i ministerstva,vij kolko ot tezi sashtite sa v parlamenta s falshivi diplomi.BALGARIA VECHE E SAMO EDNO GEOGRAFSKO PONYATIE.skoro stranata ni ste bade izcedena nacyalo kato intelektualen potencial.ste ostanat velikite politici kato STANISHEV,DOGAN,MESTAN,SIDEROGLU,BOYKO BORISOV i MEGLENA KUNEVA za da dorazprodadat BALGARIA i da izchezne nacyalo.
38
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Интересно е дали има някой изненадан от това.
37
7
 
44
 
! Отговори
Зарибяване преди 10 години
Българи, наистина ли не разбирате защо ви пускат по телевизията все нови и нови турски буламачи? А вие се надпреварвате да ги хвалите? Колко български сериала вървят по турските телевизии?