Паркове в Стара Загора осъмнаха с табели "Влизането забранено"

Акцията е част от инициативата за запазване на парк "Бедечка"
30 окт 2013 11:31, Красимир Ангелов
4

Снимка: "Запазете Бедечка"

Провокативна акция стресна тази сутрин старозагорци. Паркове и знакови места в града осъмнаха с табели "Частна собственост. Влизането забранено".

Оказа се, че акцията е дело на гражданската инициатива за запазване на парк "Бедечка" в града.

Както е известно, 400 декара зелена площ във въпросния парк са отредени за застрояване след дискусионно решение за възстановяване на земеделски терени в парка. В сесията на Общинския съвет в четвъртък предстои поредно гласуване по заплетения казус, който вълнува старозагорци.

С тези табели защитниците на парка искат да привлекат вниманието към по-общия проблем за застрояването на зелени площи и междублоковите пространства. „В цяла България в такива територии масово се възстановяват някогашни имоти, които по-късно се застрояват. В Стара Загора подобни имоти има дори в парковете на „Алана”, на "Аязмото", в парк "Българско опълчение" и това е потенциален проблем за града“, отчитат от „Запазете Бедечка“.

Преди дни борбата за запзване на парк "Бедечка" беше подкрепена и от "Грийнпийс" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
заралия преди 10 години
*** унищожиха вилните зони, около Стара Загора, където много заралии гледаха лозя, овошки, животни, всякакви култури,..много живописни местенца, за жалост вече почват да се превръщат в спомен. Развалят вилите и материалите ги мъкнат по-надолу към Лозенец и си правят къщи, с очите си съм го видял...така, че много хора имат нотариални актове, за тези места, а едно време са имали и къщи.......
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** има в СТЗ, особено в Лозенец какви къщи имат. В града няма толкова къщи колкото в циганксия квартал.
2
1
 
25
 
! Отговори
КМЕТА преди 10 години
Част от парк Аязмото е застроен незаконно и изсечен от роми.Най-добрия вариант е да бъдат изселени всички роми от Стара Загора съгласно планът на Тодор Живков от средата на 80-те.Този проект е касаел всички граждани от ромската етническа общност да бъдат изселени в близките *** села Християново и Калояновец.Би трябвало проекта да бъде преразгледан от общинския съвет и собствениците на спорни терени в регулация да бъдат обезщетени с площи от освободените места в Лозенец от ромите .
1
3
 
27
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
Срещу "магията" на парите дърветата са безсилни. Помогнете им мислещи хора!