Студентите в Пловдив тръгват на шествие по "Главната"

Блокираха за кратко кръстовище в града
12
Студентите в Пловдив тръгват на шествие по "Главната"
Снимка: БТА

Група студенти от ПУ "П. Хилендарски" блокираха за кратко кръстовището на бул. "Хр. Ботев" и бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив. След разговор с представители на полицията младежите се оттеглиха отново в окупираната от тях аудитория 5, съобщи БТА.

Малко преди това "ранобудните" взеха решение как да продължи студентският протест в Пловдив. Приета бе и протестна декларация, чието съдържание студентите обявиха пред медиите.

Още по темата
„Ние, студентите на Пловдивския университет, съзнавайки историческата си роля, като част от гражданското общество и пазители на основните демократичните ценности, стоим зад първоначалните си искания за незабавна оставка на компрометираното правителство, последвана от разпускане на Народното събрание“, се казва в декларацията.

Те заявиха, че окупацията на 5-а аудитория ще продължи до удовлетворяване на исканията им.

Студентите решиха още, че в Деня на народните будители - 1 ноември, ще излязат с протестно шествие по главната улица на града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Българският народ е велик народ. И търпението му е велико!Мафията няма цвят. Тя е шарена. Мафиотски е лозунгът --"Дръжте крадеца!"Студентите са ***. Повечето са родени през демокрацията, захранени са с маргарин и са с квадратно мислене.На времето бащите им подскачаха по улиците и викаха: "Кой не скача е червен". Ето и резултата за 20 години.!
10
1
 
5
 
! Отговори
кака преди 10 години
скоро и във Варнанапред НАРОДЕ
9
1
 
4
 
! Отговори
avel преди 10 години
До АнонименDokato ne umre tova staro komunistichesko pokolenie, izhod ne se zadava. Gorkite mladi, starite pesove lesno vlast ne davat.
8
2
 
6
 
! Отговори
До пловдивчани преди 10 години
След изтеклите записи на Пловдивския кмет Тотев, предлагам на будните студенти да окупират Община Пловдив за да докажат своя морал и принципност.
7
8
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Протеституиращите не били с Борисов но друга алтернатива нямало :DDDDDDDDDDDDDDDDДържавата ни беше зверски съсипана от Борисов и ще мине много време докато нещата се оправят!
6
5
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Добре, че ГРОБ плаща за по някой плакат и за по шепа протеституиращи!!!!
5
7
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 10 години
...ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е "национал-социалистическо " ПОРАДИ СГОВОРА НА АТАКА ,БКП/бсп И ДПС!ТОВА Е ЧИСТА ФОРМА НА "червен фашизъм" , КАТО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ,БЕШЕ ПРОГРАМИРАН ДА ИЗВЪРШИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРЕВРАТ И УСТАНОВИ "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА" В БЪЛГАРИЯ!МЕДИИТЕ , СТАРАТЕЛНО ПОДГОТВЯХА ,ЧЕРВЕНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ!НОМЕРА ОБАЧЕ НЕ МИНА!!!/хората не спят/СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА ОБРАТЕН УДАР НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И ,ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДА БЪДЕ ОКОНЧАТЕЛНО ЛИКВИДИРАНА!МЛАДИТЕ СТУДЕНТИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ!!!ТОВА ЩЕ СТАНЕ
4
7
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
Нищо ново! 20 човека "студенти" ще ходят напред назад по улицата, докато някой по нервен не ги напердаши!
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Samo sex za vas studenti,iak darmon
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какжи студенти за ништо не стават.
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"пазители на основните демократичните ценности" :)))Днешната младеж по-скоро е не пазителка, а разпространителка на идеите на Джим Морисън, които в никаква степен не могат да се нарекат морални.