Надзирателите на протест пред затворите

Служителите ще бъдат за час пред затворите в Бобов дол, Ловеч и Враца
5
Надзирателите на протест пред затворите
Варненският затвор. Снимка: архив, БулФото

Служители на затворите излизат на протест пред местата за лишаване от свобода.

Недоволните ще излязат пред затворите в Бобов дол, Ловеч и Враца „да изразят крайното си огорчение от фарса и унижението, на които са подложени служителите в българските затвори и следствени арести“.

Протестът ще се проведе между 9.30 и 10.30 часа утре, 6 ноември.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, те готвят протести с основно искане за плащане на извънреден труд

В централата на синдиката на служителите в затворите е получено копие на писмо до министъра на правосъдието от главния директор на ГД ”Изпълнение на наказанията” по повод готвения протест.

Според недоволните с писмото на практика главната дирекция по недопустим начин си присвоява правото да говори от името на Синдиката на служителите в затворите по отношение на приети решения и искания, които са въпрос на преговори с Министерството на правосъдието.

Пълният текст на писмото е публикуван на сайта на синдиката. По някои от исканията на протестиращите от ГД „Изпълнение на наказанията“ изразяват принципна подкрепа, но апелират да не се протестира, включително предвид тежката ситуация в страната. От дирекцията считат, че поетапно решаване на проблемите е изпълнимо и е възможно в рамките на няколко години.

От синдиката заявявят, че подобни протести се очакват и в други териториални служби в следващите два дни преди планирания национален протест на 9 ноември в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Какви протести, да преминат направо към ефективни действия: Да пуснат всички каторжници на свобода да плъзнат навред
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да протестират. Само протести трябват в тази държава, за да се махне по-бързо това правителство.
3
0
 
9
 
! Отговори
бачо преди 10 години
Надзирателите си търсят правата дами и господа,заплащането там е малко,а труда е рисков.Не е лесно да се разправяш с *** и престъпници от които можеш да очакваш всичко.Очите ти трябва да са на 6 иначе си прецакан.С хора най-трудно се работи трябва да си малко и психолог и филолог да се нагаждаш спрямо ситуацията.Хората не са като машините да я пуснеш и да не я спираш докато не изгори,човек не можеш да го караш да работи по 15-20ч.Какво военните да не би да са много полезни че вземат 1000 и по
2
4
 
2
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Скоро попаднах на един форум на надзирателите от Софийския затвор,където плюеха по наскоро освободения си началник! По-гнусно от тези коментари не бях чел! Извода е,че надзирателите са също като пандизчиите!
1
0
 
3
 
! Отговори
милото преди 10 години
A,в СЛИВЕН НЯМА ЛИ ДА СТАЧКУВАТ:)