Без пререгистрация в КАТ за автомобили на газ и метан

Заради плъзналите слухове само вчера 400 коли окупираха Дървеница
Обновена: 26 ное 2013 15:39 | 26 ное 2013 12:27,
102
Без пререгистрация в КАТ за автомобили на газ и метан
Снимка: архив, Булфото

Автомобилите с вече монтирани газови уредби няма нужда да минават каквато и да е допълнителна проверка, съобщиха от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", съобщи "Труд".

Така напрактика шофьорите с коли на газ вече могат да си отдъхнат, след настаналата през последните дни шофьорска психоза пред отделите на КАТ в страната.

Още по темата

Дотук се стигна след серия информации в медиите през последните дни, че автомобилите с газови уредби трябва да минат допълнителна техническа експертиза и да сменят големия талон, в който изрично да е упоменато, че колата може да се движи и на газ или метан.

Информациите гласяха още, че промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена в КАТ.

Само през вчерашния ден заради плъзналите слухове близо 400 автомобила, снабдени с метанови и газови уредби, са били пререгистрирани в КАТ-София.

Такова изискване все пак ще има, но то ще е само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, гласи наредба Н-3 на транспортното министерство, съобщиха пред "Труд" от ДАИ.

От КАТ пък обявиха, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на газ или метан дори и след 1 март догодина.

Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установено при него, допълват от "Пътна полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
9
 
! Отговори
Газ-Бензин преди 10 години
До с. (17)Е тъкмо това щях да пиша, че няма и какво да допълня! ++++++Хайде все пак: Нагли ***, ама Коледа идва!!!
24
17
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Да благодарим на бат Бойко че на изпроводяк от 01.03.13г ни подари тази промяна в наредбата .Тихомълком приели наредбата и подали оставка, е това е тарикатлък сега другите да им берат гайлето . Няма да се учудя че може да изникнат още такива наредбички от негово време който да се приложат спрямо мизерстващия народ .... Учудваме, че някакви наредбички отменят цели членове на закони или ги променят но нали живеем в АБСУРДИСТАН всичко е възможно..............
23
13
 
20
 
! Отговори
Revolver преди 10 години
До Ivan 6Заради Вас, пишещите по-долу, държавата е в такова положение. Само гледате да се скатаете и да не изпълните задълженията си. Добре, че поне има съвестни хора, които да спазват правилата, да си плащат данъците и да изхранват такива *** като вас.Друг е въпросът, че цари пълно безхаберие в държавните институции и никой пет пари не дава да информира изрично гражданите кои задължения да изпълняват и какви права имат.
22
29
 
14
 
! Отговори
stolichan преди 10 години
До Анонимен 22,Използването на газ трябва да бъде под контрол, иначе колите с газови бутилки са си едни бомби на пътя. Случва се по няколко шъти в годината да избухне някоя бутилка, точно заради липсата на контрол. Като искаш газ, трябва и контрол. Като нямаш пари, няма да караш, никой не те кара да си с кола.
21
0
 
40
 
! Отговори
HidAn преди 10 години
Тези се чудят вече какво да правят ...и какъв е смисъла на талона да ти пише, че си с газова ?
20
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз искам да си карам колата на бензин, но от къде пари?! Колата ми е на газ не от друго, а от беднотия, а тези охранени вълци ще ме дерат като агне! Утре могат да сложат данък върху Типовия хляб (най-долнопробния хляб), за да е ме откажат да се храня! ***! ОСТАВКА!
19
1
 
33
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Нищо старо не е забравено.Преди години така продаваха банани.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се проверяват гласоподавателите на ГЕРБ. Споко.
17
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахах сутринта ги гледах по тв-то тия овце как се редят на опашка, за да ги издоят пак. Лошото, е че все млади и уж интелигенти хора. Абе просто калпав матриал
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Новината" за пререгистрация още миналия ден като я чух разбрах, че това няма как да стане, колкото и да им се иска някакви парички да приберат, това е невъзможно.
15
10
 
52
 
! Отговори
с. преди 10 години
Долни робски бантускотски душици!Във всяка една нормална държава ако се пробват да направят нещо такова ще избухне революция!А в тая територия Бантустана *** веднага коленопреклонно се наредили да им взета париците!Че току виж изпуснали срока!Е,няма по-голяма *** на планетата!Честно!Напълно заслужена съдба на най-бедна,отлупена,цървулска и подритвана "нация" в цяла Европа!Драйфа ми се направо!
14
1
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Били Хлапето си призна, остават още 399.
13
3
 
41
 
! Отговори
mery преди 10 години
Управляващите направиха народа на луди калинки! Приемат закони и наредби на килограм и после виждат какви глупости са сътворили. Няма такава държава, в която през 2-3 месеца се променят законите и наредбите, така нито бизнеса може да си прави планове за развитие, нито гражданите да живеят спокойно, а постоянно са подложени на стрес, защото хазната се пълни само с глобите от *** решения!
12
5
 
31
 
! Отговори
svejarov преди 10 години
Ако не се бяха вразумили не зная през кое не блокирано кръстовище щяха да минат с правителствените си таратайки.
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-после и една добра новина. Иначе така наречените новини не са нищо друго, освен една криминална хроника. На всички собственици на автомобили с газови уредби /и аз притежавам такава/ от мен едно честито!
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето така се събират пари от правителство, което не може да си събере заложения бюджет. За да може слабото правителство да подкупва ***, социалнослабия и пенсионирания си електорат ще ни ограби за пореден път! Не сте познали! Студентите не успяха да ви свалят, но "радостните" шофьори ще ви свалим от власт
9
22
 
19
 
! Отговори
Били Хлапето преди 10 години
Ей умници!!!Миналите 400 човека вчера не са овце!!!! След първи март 2014 г. това което го обещава сега КАТ може вече да не е в сила. Сега го обявяват само и само да няма опашки пред КАТ. А догодина ще извадят голямата паламарка и бой *** и стригане на такива тарикати като вас!!!
8
8
 
32
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Ivan,И освен всичко друго - нови 20 х 400 = 8000 лева за *** електорат на Орешаро :)Ама така е, като са глупави...
7
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата държава се управлява от слухове и манипулации....
6
5
 
60
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Честито на 400 човека , които са минали вчера да се пререгистрират за тоя дето духа. Загуба на време и 20-30 лева. Да не повярва човек колко изпълнителни хора или такива дето се чудят какво да правят по цял ден.