"Оставка" в полето

Българин изписа призива си на три декара в полето край Бъзън
Обновена: 28 ное 2013 14:08 | 28 ное 2013 08:53,
101
"Оставка" в полето
Снимка: мРепортер

Българин от Русенско избра нестандартен начин, за да изрази своята гражданска позиция.

На площ от 3 декара той изписа с огромни релефни букви думата: "Оставка!"

Надписът се откроява особено ясно сега, след падането на първия сняг.

32-годишният Танжу Ахмед от село Бъзън се занимава професионално с озеленяване. Именно професията му дава идеята как да даде гласност на своите искания.

"Аз исках да изразя своята подкрепа в протеста срещу това правителство, което просто дърпа България надолу, на нас ни трябва нещо по-добро, по-хубаво. Като озеленител знам, че когато вали снегът, че когато тревичката е равна, снегът покрива равно тревичката и всеки надпис в декорацията се изразява", обясни той пред bTV.

Танжу е изработил надписа върху баира край селото със собствения си хресторез. За да го направи, са му трябвали около 3 часа.

"На площ от 3 декара, може да се види и от Космоса", хвали творбата си младият мъж.

Обяснява, че предприел нестандартния ход заради административните спънки, от 3 години се опитвал да развие собствен бизнес с озеленяване, но той така и не потръгнал до днес.

"Все не мога и все не ми се дават възможности. Държавата постоянно ощетява средния и малкия бизнес и ни потиска, и не помага", коментира Танжу Ахмед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на човека! Вместо да се обработва земята - мацай, вместо да работят хората - протестирай! Нашенска работа - ще стане като с онази случка на двамата българи замръкнали в една от пирамидите в Гиза - единият се уплашил и казал - Хайде пиши *** и да си одиме!
48
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бай Ахмед е *** човек...от 3 год. му пречат - 2,5 год. Боко, 0,5 год. Орешарски...ама той на Орешарски се е запънал...пусти Стокхолмски синдром...да обичаш мъчителите си...значи да подаде оставка и да се върне тоя дето го е мъчил повече... без вазелин...
47
13
 
15
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 51Много сте задръстени шопите.Да ти припомнян ли ,че 90% от кварталите ви са бивши села?
46
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка
45
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на човека , да окичим цяла България с ОСТАВКА - поздравление на орешака за Коледа.Тогава мечтите се сбъдват!!!!
44
9
 
35
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Това е хубава новина. Изглежда, че в провинцията не живеят само *** и ***, които за 10 лева са готови да продадат и майка си. Изглежда, че има много свестни и интелигентни хора по малките градове и села, без да са получили някакво специално университетско образование. Изглежда, че не всичко е загубено в тази държава, и на стандартния "електорат" може и да му дойде акъла някой ден. В такива моменти ми се иска да не сме разделени на "София и провинцията", да сме малко по-сплотени. Да сме повече хора!
43
2
 
23
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
До 47Логиката му е абсолютно ясна. Освен това исканията са му абсолютно последователни и те са:О С Т А В К А !Тоя човек е работодател на тия ***, които не искат да си дадат партийните субсидии, за да пълнят София с ***, които накрая захвърлиха и изпотъпкаха българските знамена.Като работодател на тия калпави работници той (както и 80% от борда на директорите в цяла България) иска да ги уволни. Както между впрочем уволни и предните калпави работници. А ти защо искаш той да търпи?
42
4
 
16
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
БЕ, ОСТАВКА!
41
3
 
46
 
! Отговори
Поздрави! преди 10 години
Брех че ми стана хубаво и че сред хората с турски имена има здравомислещи, смели и находчиви индивиди. Браво Танжу Ахмед!
40
30
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
ОТ ТРИ ГОДИНИ СЕ ОПИТВА ДА ЗАПОЧНЕ СОБСТВЕН БИЗНЕС И ДЪРЖАТА ВСЕ ГО СПЪВА, А ОРЕШАРСКИ МУ Е ВИНОВЕН?!?! КЪДЕ Е ЛОГИКАТА!?!? ЕТО ТОВА Е ЛОГИКАТА И НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! ЛИПСВА ОТ ВСЯКЪДЕ! ТО НЕ БЕ ОРЕШАРСКИ Е ВИНОВЕН, ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ, ДС..........СИГУРНО И СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМ Е ВИНОВНА, НО Е И ТЕЗИ, КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ ТОЧНО ТЕЗИ ПОСЛЕДНИ 4 ГОДИНИ!
39
3
 
29
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ОСТАВКА
38
3
 
22
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
до 43Батка, ще отнемаме партийни книжки. Ей сега ще говоря с шефа да направим вътрешна проверка в столетницата и най-вероятно ще ти бъдат спрени безплатните пици и 10 лв., които ти плащаме за да кибичиш на контрапротеста и да правиш маанета.Нали не смяташ, че съм Филип Кутев? Аз съм другия Кутев... И май ще изхвърчиш от турската хранилка, на която сме всички от БСП!
37
8
 
22
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Кутевската *** пак е на амбразурата :)
36
3
 
24
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
До 37Значи като дойдат на власт комунистите, те всъщност не са мафиоти, така ли?
35
1
 
12
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До alf2. Точно така, но ходи им го обясни на ***, които непрекъснато се делят на някакви. Живеем всички заедно, независимо какви сме, всички се мъчим, ако има богата държава, всички ще сме по-добре, до момента всички били на власт са доказали, че не стават, затова не виждам какво толкова ги делите, те са еднакви, дори произлизат от еднакви места.
34
11
 
12
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Събудиха се червените *** и взеха да о**рат форума.-------Да разбирам, че това си го писал спейки ли?
33
3
 
18
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
Къде този господин е тръгнал да прави бизнес При мутроолигархичната система бизнеса е за наши хора за останалите в тръстиката така е независмо дали е агент Буда или сестра Галева начело!
32
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щеше да е още по продаваемо ако от долу пишеше ;"НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ И КОСТОВ"!!!
31
19
 
7
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Като Брайвик да избият един остров комунисти ли? Което не е всъщност чак толкова лоша идея между впрочем....-------Абе, някак си, като дойдат на власт "комунистите" ви избива на агресия, пък като са на власт мафиотите се спотайвате и не мърдате, да не ви усетят? Бравос, гражданско общество. Моралисти!
30
22
 
10
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Ей, студентчетата, нали ви казах да зарязвате образованието и да се захванете със селскостопанска дейност. Марш на полето да го окупирате!