Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски

Грозната сцена се разиграла преди две седмици във Варна
Обновена: 29 ное 2013 14:04 | 29 ное 2013 12:11,
127
Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски
Снимка: архив, Булфото

Преподавател по английски език е освободен, след като набил две седмокласнички и нападнал техен съученик, съобщи за Dnes.bg шефката на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Инцидентът се разиграл в последния час на 13 ноември т.г. в училище "Васил Априлов".

Тогава едно от момичетата си гледало постоянно мобилния телефон и това вбесило учителя Димитър Гавраилов.

В опита си да отнеме GSM-а й той преобърнал чин, шамаросал момичето и ударил с юмрук в лицето седящо в съседство друго момиче. Момче от класа, което станало да защити двете си съученички, бива блъснато от преподавателя в стената.

Накрая един от зам.-директорите на училището прекратил екшъна, след като деца излезли от часа и отишли да сигнализират за случващото се.

Родители, чакащи децата си, научили за скандала, също тръгнали към директорския кабинет. Там директорката Пенка Кателиева ги успокоила и уверила, че ще предприеме нужните мерки.

"Веднага след като установила, че учителят Димитър Гавраилов не е изпълнил задълженията си, нито пък е спазил Етичния кодекс на учителя за работа с деца, той е бил помолен да напусне училището, защото е бил в изпитателен срок", допълни Венцеслава Генова.

Въпреки скандала се оказва, че учителят може да продължи да упражнява професията си на друго място, тъй като от Регионалния инспекторат нямат правомощията да го лишат от преподавателската му дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
Мама преди 10 години
До СалахадинЕх, Салахадин, не е така лесно. Почнеш ли да пишеш двойки, следват жалби до инспектората и ... пак се налага да пишеш толкова, колкото ти кажат. :(
116
0
 
16
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Така ще е ,ще уволняват учители докато няма наказания за учениците.На тях всичко им е позволено неможеш да го докоснеш ,да го обидиш,а те могат всичко.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки, който е бил в училище в последните 10-на години, знае как са възпитани много от учениците. То и затова никой не иска да става учител вече... за какво да се разправя с аборигени. Навремето учителят, като е бил и възпитател, с бой ги е оправял, но сега... чакай да ги възпитат родителите.
114
0
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 10 години
За прадядовците и прабабите на тия честолюбиви майчета, е било чест и гордост да имат възможност да посещават училище.А даскалът е бил най-уважавания човек в селото, наред с кмета и попа.Ама ще дойдат пак такива времена. Като не останат кандидати да се разправят с дзверове и лигли по цял ден за 500 лв и държавните училища изчезнат, тогава ще събирате пари за училище и ще се молите да не ви изключат отрочето.
113
0
 
15
 
! Отговори
R-1 преди 10 години
Evala na u4itelq,na koy mu skimna da dopusnat tezi telefoni v u4ili6tata,glupava rabota
112
1
 
31
 
! Отговори
Paraskeva преди 10 години
Каква футболна драма..Аз ако даскал удари шамар на сина ми, защото се е лигавел в час и си е ровил в телефона, вместо да внимава, ще отида и ще му стисна ръката.Затова, че му пука за децата и за това какво ще научат.И затова, че е показал, че училището не е кварталното кафе, да си правят каквото си искат.После ще прибера телефона и ще забраня компютъра за мин. 2 седмици за наказание, че ме е изложил така.А тия *** фъски, дето скочили да се оплакват, някой ден тъпкано ще им се върне. Ка
111
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде стига сте живели в миналото-какви сте били вие, колко сте чели, как сте си седяли да ви шокат каните по комунистическо време всякакви учители, кой някакво полувисше завършил, или кой бил мой човек на някой от ЦК и т.н.-затова сега държавата е в това положение. Цяло поколение с промит мозък, живяло в страх и подчинение. Децата са бъдещето на всички ни, и роля на всички ни, а не само на родители или само на учители е да им показват какво може и какво не, а не да ги бият и тиранизират.
110
1
 
16
 
! Отговори
ан преди 10 години
много спешно трябва да се вземат мерки и се въдвори ред в училище иначе нищо няма да ни спаси ,даже и милионитеи знаете ли кое е най жалкотоедни деца са възпитани и искат да учат но е достатъчно в клас да има 3 хулигани и се проваля всичко а и на останалите им е забавно вече и ето че се изражда всичкопредставете си мъж не е успял ,а какво става с една крехка жена какво ставаи ще ми търсят млади учителиостанаха в училищата бабите приятелки на директорките,които се справят някак с ***
109
0
 
0
 
! Отговори
Novite gospodari преди 10 години
Za promiana v nacina na mislene sa nuzni okolo 30 godini.Sled tolkova vreme normalno vuzproizvezdame sledvastoto pokolenie.Ako to bude zakurmeno s novite idei-sled oste 20, kogato to ste e v razcveta na silite-obstestvoto ste prieme za napulno NORMALNO promenenite cennosti.Polovinata ot staroto pokoleni ste gi niamaAz izrastnah s knigite na Karl Mai I Main Rid.Kudeto kauboecut be muz, I se durzese kato TAKUVI vuv filmite be taka.A ne kato ploitkorektnite Holivudski bozi-kato tazi s gejovete kauboi, natiskasti se v senotoTa cak I s Oskari.No togava imase vunsen vrag I im triabvaha m
108
0
 
0
 
! Отговори
Novite gospodari преди 10 години
Tova e samo nacaloto Sega ne mozes da postavis na miasto hlapaci s povedenie na budesti prestupnici/govoria kato cialo, ne viziram dadenia slucai/.Kogato tova bude postignato I Prieto za normalno ot obstestvenoto mnenie sledva davane na po-golemi prava na t.n. slab pol /viziram deistvitelnostta v anglo-saxonskite strani/.T.n. ravnopravie mezdu polovete ostava samo na kniga. Kakvito I da sa obstoiatelstvata, stignete li do sud-muzut e osnovno gubestia.Na novite svetovni gospodari ne im triabvat revoliucii, a v istoriata t.n. silen pol gi e izvursval.Ot promotirane, ce geistvoto e nesto no
107
3
 
15
 
! Отговори
Nuri преди 10 години
Те са вси4ките за бои и му свалям шапка на този у4ител -само така.Боят е призлязал от Рая така 4е евала даскале
106
1
 
42
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Ама и родителите тръгнали да защитават лиглите. Имаше някъде една карикатура. Представяне на ситуация през различните години: 1980 г. - Баща, ученик и учител. Бащата гледа сърдито и сочи 2-ката в бележника на ученика пред учителя и пита: "Какво е това?". 2013 г - Същата ситуация пак тримата, бащата пак гледа и сочи сърдито, но към учителя и пита същото, а ученика доволно се хили. Това обяснява всичко според мен оттук натам.
105
0
 
36
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
За това съм щастлив , че не станах учител. Много невъзпитани и нагли деца има, а родителите им са още по и от тях !!! Учителите са безсилни пред простотията , всички сме безсилни !
104
3
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До stef4i, родителят си е родител, няма нужда да е пръв приятел с децата си. Ролята на родителя е да определя правилата и да осигурява спазването им, така трупа авторитет. Боят съвсем не е единственото средство за налагане на правила, има много други наказания, които не включват физическо насилие и психически тормоз и ако родителят е последователен, на детето бързо му става ясна причинно следствената връзка. Тогава дори жест, поглед и една дума са достатъчни, за да разбере детето, че е сгрешило.
103
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грешката на учителя е в това, че си е изпуснал нервите. За другото - са виновни родителите, че възпитават гаменчета.
102
1
 
22
 
! Отговори
nikolai преди 10 години
както и на ЕС, УСА и т.н. Трябват им роби с промити мозъци. На 24 ноември беше Денят на Учителя в Турция. В самолетите на Тюркиш Еърлайнс изрично го отбелязваха и поздравяваха учителите си, наричайки ги " Архитектите на Бъдещото Поколение" Е затова ще има просперитет там.
101
2
 
34
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
В случая учителя е бил прав! Вероятно преди това няколко пъти е обърнал внимание на ученичката, че се намира в час, и сигурно и е казал да престане с тоя телефон, но не е имало резултат, и се е стигнало до това! Другите са случайни жертви!
100
3
 
31
 
! Отговори
nikolai преди 10 години
проблемът е изцяло в това, че днешните ученици нямат никакъв респект от учителите, И затова не са виновни самите учители ! Всички права им са отнети, имат право само да ходят на работа, да търпят *** (в болшинство), които са им натресени там от родителите да се оправят....Все едно даскала е някакъв Кашпировски та да им налее в *** *** всичко загубено, И не само до седмата година! Докато няма Уважение към работата на Учителите ще е така. На тая държава не и трябват умни и мислещи
99
1
 
5
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До donateloНа какъв език пишеш бе?
98
0
 
9
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До ЛейкаМила ЛЕЙКЕ боя изгражда а не разгражда...