Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски

Грозната сцена се разиграла преди две седмици във Варна
Обновена: 29 ное 2013 14:04 | 29 ное 2013 12:11,
127
Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски
Снимка: архив, Булфото

Преподавател по английски език е освободен, след като набил две седмокласнички и нападнал техен съученик, съобщи за Dnes.bg шефката на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Инцидентът се разиграл в последния час на 13 ноември т.г. в училище "Васил Априлов".

Тогава едно от момичетата си гледало постоянно мобилния телефон и това вбесило учителя Димитър Гавраилов.

В опита си да отнеме GSM-а й той преобърнал чин, шамаросал момичето и ударил с юмрук в лицето седящо в съседство друго момиче. Момче от класа, което станало да защити двете си съученички, бива блъснато от преподавателя в стената.

Накрая един от зам.-директорите на училището прекратил екшъна, след като деца излезли от часа и отишли да сигнализират за случващото се.

Родители, чакащи децата си, научили за скандала, също тръгнали към директорския кабинет. Там директорката Пенка Кателиева ги успокоила и уверила, че ще предприеме нужните мерки.

"Веднага след като установила, че учителят Димитър Гавраилов не е изпълнил задълженията си, нито пък е спазил Етичния кодекс на учителя за работа с деца, той е бил помолен да напусне училището, защото е бил в изпитателен срок", допълни Венцеслава Генова.

Въпреки скандала се оказва, че учителят може да продължи да упражнява професията си на друго място, тъй като от Регионалния инспекторат нямат правомощията да го лишат от преподавателската му дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като родители трябва да спрем да се осланяме на детската ясла, градина, училище и учители да ни възпитат и отгледат децата! Това си е преди всички отговорност на семейството! Как може да има майки, които казват "като отиде в детска градина, там ще го научат". Защо трябва градината да го учи, къде е ролята на родителя?!
96
1
 
26
 
! Отговори
дедо Йов преди 10 години
Значи да бият учители може, а да посегнеш на полицай не може а!!! айде всеки полицай опитал се да въдвори ред чрез сила да бъде уволнен по примера на учителя, щото в САЩ още малко ще раздадат на учителите оръжие са самоотбрана, учениците днес не са учениците от едно време, преди да учиш беше привилегия щото можеше иначе да пасеш добитъка или да мъкнеш вар на строежа, а сега не знаят защо ходят!
95
1
 
2
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До OF 56Лелел май и ти не си ходил на училище.
94
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не защитавам действията на учителя, но преди да го хулим, нека се огледаме какви деца отглеждаме в болното си общество...неграмотни, безцелни, ***, без интереси по-далеч от мобилния телефон, интернет, парцалите, секса и парите, и най-важното неспособни на истинска съпричастност, съчувствие, взаимопомощ и т.н. Къде отидоха ценностите, на които ние сме били научени...?! В много развити държави ползването на мобилни телефони в у-ще е забранено, да не говорим за ползването му в час...
93
1
 
10
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До П.ПетровВ грешка си....никой не говори да ги пребиваш но децата не ги е страх от друго.Пари ще вземат от приятел и после пак ти ще ги връщаш.Просто наблюдавам семейства,които си позволяват да удрят по някой друг шамар,и такива които се опитват да са приятели с децата си.На вторите никак не им се получава....
92
14
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Уважение и английски с бой не се възпитава. С бой се възпитава страх и агресивност. Училището съвсем не е в състояние да научи децата на всичко, поведението им се възпитава от обществото и родителите, а родителите най-хубаво се стимулират да възпитават децата си както трябва, като ги удариш в джоба, загубиш им времето или публично ги изложиш.
91
0
 
38
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Просто нямате представа какъв ад е класната стая.Повечето деца са толкова невтзпитани и нагли,че е трудно да не ги пребиеш....боят не възпитавал-да бе да!
90
0
 
18
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Просто нямате представа какъв ад е класната стая.Повечето деца са толкова невтзпитани и нагли,че е трудно да не ги пребиеш....боят не възпитавал-да бе да!
89
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а вий.. вий сте *** до един
88
1
 
25
 
! Отговори
педагог преди 10 години
До Анонимен-89--многоуважаеми-*** в училище са именно такива деца,които отиват там за всичко друго освен да учат-а ползването на мобилен телефон е абсолютно забранено в час-а в някои от страните в европейския съюз е забранено да влизат в училище с телефони-така че ако имате деца първо ги стягайте в дисциплината им и ги мотивирайте да учат или те наистина ке идат да пасат *** ,ако е останал още такъв в тази държава....
87
0
 
33
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ГО преди 10 години
ТОВА МИНИСТЕРСТВО ,ВМЕСТО ДА ГОНИ ДАСКАЛИТЕ,ДА ПРЕМАХНЕ ДЕЛЕГИРАНИЯТ БЮДЖЕТ И НАРКОМАНЧЕТАТА И *** ДА НАПУСНАТ УЧИЛИЩАТА....ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УЧЕНИЦИ В ГОЛЯМА ЧАСТ СА НЕКАДЪРНИ И МЪРЗЕЛИВЕ МАМИНИ СИНЧЕТА И МОМИЧЕНЦА--НАСЛЕДНИЦИ НА ...БИЗНЕСДАЛАВЕРАДЖИИТЕ---А УЧИТЕЛЯТ Е ПОСТКЪПИЛ ПРАВИЛНО..НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДЪРЖАТ КАТО ПРОСТАЦИ И ДА ГО ПОДИГРАВАТ-МАЛКО ИМ Е БИЛО!!!!!!
86
0
 
15
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
Едно време учителите не ни шамаросваха, понеже бяха "въоръжени" с пръчки. Спомням си учителят по ... си строши пръчката в главата на един съученик и го прати долу до реката да му отреже и издялка нова пръчка.
85
0
 
29
 
! Отговори
jentry преди 10 години
Ето един сериозен и нормален учител - не за наказание,а направо за кмет на Варна да бъде предложен!!!
84
1
 
40
 
! Отговори
българин преди 10 години
Тези *** - "учениците" с мобилните телефони, САМО БОЙ ГИ ОПРАВЯ. Учителят не е трябвало да си играе с шамари, направо е трябвало да ги погне с шутове, гони ги от клас, води ги при директора, записват им го в характеристиката, а по предмета, в час по който си гледат и слушат телефоните, им пишат слаб. А пикльото, дето щял да "защитава" пиклите, го съдят за нападение на учител. Това е.
83
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не са добре с нервите и не могат да си владеят злобата, да ходят да пасат ***, може и във Великобритания. Аман от *** в училищата.
82
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Училището е основният виновник за разпада на обществото. Още от там се насаждат комплекси. Всеки гледа да се облече по-модерно, което създава чувство за неравнопоставеност у децата от по-бедни семейства. Така се губи и задружността в обществото. Трябва да се въведат УНИФОРМИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. В армията една от причините да си с униформа е чисто психологическа - да те приравни и да те направи част от масата и да не е чувстваш различен. В училище трябва подходът да е подобен.
81
3
 
33
 
! Отговори
бивш ученик преди 10 години
Браво на учителя. Сега особено в тая възраст се отглеждат и възпитават само бъдещи *** и мутри. В Училище няма никаква дисциплина , защото учителя няма никакви права. Така че бой и само бой
80
0
 
17
 
! Отговори
аххах преди 10 години
тя мама *** тати *** детето кво да е?
79
2
 
37
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Горките невинни дечица, как смее този лош учител да им взима телефона-играчка, той не знае ли, че децата са над тези неща като уроци и внимаване в час? Децата имат важни належащи неща, като например да проверят какво ново става във фейса, кой левел са стигнали на любимата си игра, какво ги занимава тоя с тези незначителни уроци. Добре, че са добрите журналисти, които така пресъздават ситуацията, сякаш не е имало предупреждения, а един вид учителят ей така от нищото се е нахвърлил на ***.
78
3
 
33
 
! Отговори
всичко зависи от нас преди 10 години
Подписка в защита на учителя трябва да се направи! Защитата на този учител ще бъде част от защитата на децата от самите тях.