ГЕРБ с малко над 1% пред БСП

1/3 са без партия, за която да гласуват, сочи проучване на "Екзакта"
222
ГЕРБ с малко над 1% пред БСП
Снимка: архив, БулФото

Около една трета от българите не посочват партия, за която биха гласували.

Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в средата на декември, ГЕРБ би получила 23,5%, а БСП - 22,3%. Това сочат данните от национално проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода 5-13 декември сред 1000 пълнолетни българи по поръчка на „Фокус”.

Още по темата

ГЕРБ в момента може да разчита на гласовете на три четвърти от избирателите си през май тази година, а БСП - на 86% от своите избиратели. Няма значими промени в социално-демографския профил на симпатизантите на двете основни политически формации.

Данните сочат, че освен двете големи партии още няколко формации набират електорална подкрепа и имат своите шансове за парламентарно представителство.

Реформаторският блок получава 5,8%. На въпрос ”В каква степен, според Вас, Реформаторският блок в момента успява да представлява дясномислещите избиратели в България?” 7,4% от всички интервюирани отговарят, че РБ в голяма степен представлява десния избирател у нас.

Според социолозите от агенцията тези данни говорят, че формацията набира скорост и има потенциал, поне на декларативно ниво.

ДПС има електорален дял от 5,5%, а „България без цензура” и НФСБ набират по 3% избиратели. Партия „Атака” получава 2,7%.

Заради неизвестната дата на следващия парламентарен вот от „Екзакта Рисърч Груп” уточняват, че в момента е манипулативно да се изчисляват мандати, както и да се твърди със сигурност кои партии влизат и кои остават извън парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей това проучване от къде излезе,ами то не е "съгласувало"данните със Сергей Стани Шеф и Омлет Джолан,как може такова нещо Герб да водят наБСП,веднага да бъде закрита" Екзакта рисърч груп"ако е държавна!!!!!
117
10
 
43
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Тук Пеевски няма влиание!!!!
116
10
 
38
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Нека да има коледна радост за всички,с какво единизбирател е повече от друг избирател?
115
38
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мен не са ме питали,беее,мнението ми е непроменено ВИНАГИ ГЛАС ЗА ГЕРБ
114
30
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боли ли другари, колкото и да плюете България и българите не ви искат!Затова не искате нови избори, защото сте аут.
113
23
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само с 1% ? Глупости.........ГЕРБ водят на всички с около десетина обиколки.Само някой да им посочи вярната посока към братската им манафска Турция и айдеееееее
112
19
 
60
 
! Отговори
ТОВА преди 10 години
ТОВА Е ВЕЧЕ МИРА РАДЕВА САМО ДЕТО Е ЗАБРАВИЛА ДА СЛОЖИ ЕДНА НУЛА СЛЕД ЕДНО - ГЕРБ МАЙ ВИДЯХА ЧЕ С ПРОТЕСТИ САМО НЯМА ДА СТАНЕ И ЗАПОЧНАХА ДА ПЛАЩАТ НА "СОИОЛОГИЧЕСКИ"АГЕНЦИИ А МОЖЕ ДА СИ СЪЗДАВАТ ИЗМИСЛЕНИ ТАКИВА САМО ДА СЕ ПИШАТ ПЪРВИ - АЗ ДО СЕГА НЕ ЧУХ ХЯКОЙ ДА КАЗВА АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ПАК ЗА ГЕРБ ТОЧНО ОБРАТНОТО Е- ДОКОГА С ЛЪЖИ ?????
111
20
 
38
 
! Отговори
USA преди 10 години
Chervenite Draskachi shte se Puknete .Tova e istinata.......
110
16
 
44
 
! Отговори
123 преди 10 години
егати стъкмистиката! Тия са пълни смешници!
109
14
 
46
 
! Отговори
ds преди 10 години
На мен пък от агенция "Гледам на боб рисърч" ми подшушнаха че ГЕРБ ще се бори с Бареков и Сидеров за влизане в следващия парламент.
108
8
 
32
 
! Отговори
Juno Lucina преди 10 години
До Dea AtargatisПодкрепям казаното от хеката Сирия Атаргатис.Според мене казусът не е за Конституционният съд, а за обикновения, защото има замислено, подготвено, осъществено и консумирано престъпно деяние, от точно определени лица и организации, които в разрез с демократичните правила са нанесли и продължават да нанасят материални, финансови и други вреди в огромни и колосални мащаби на българският народ, като цяло, на Държавата, както и на отделни лица.------Хера
107
18
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пилците се броят на есен. Боце си чеше егото и се опитва да си запази парламентарната група. Всъщност такъв газ пикае, че няма мира. А примката на безплодието от присъствието му в парламента се затяга.
106
14
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На следващите избори се надявам да се разбере че герб са долни *** дето докарахахората до самоубйства хаос в държавата безработица и масово емигриране в другистрани!Последното е положително за да се разберат разликите в различни държави...Тука хората са простовати,наивитети дето си мислят че Боко е по различен от Доган.Да ама не-Напълно еднакви са...еднакво еднолични фирми!
105
9
 
35
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 10 години
До Dea Atargatisза белязах в поста си две грешки за което поднасям ИЗВИНЕНИЯТА СИ !Обикновено си проверявам текста. Забелязах че пълният член от закон(ът), стана закон(ат) и Спазен малко след това Зпазен... това ми се е случвало и преди в други сайтове.Тази анимация съм я гледала и на други местаНО ПОЕМАМ ВИНАТА - ПРОЩАВАЙТЕ!
104
19
 
39
 
! Отговори
Dea Atargatis преди 10 години
До избори имаше(на 12 мНИКОГА АЗ НЯМА ДА ПРИЗНАЯ ТЕЗИ ИЗБОРИ ЗА ЛЕГИТИМНИ, ЗАЩОТО ИЗБОРНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА МУ ЗА ДЕН НА РАЗМИСЪЛ ДОКАЗАНО НЕ БЕШЕ СПАЗЕНТук не става въпрос за "недоволство" а за реакция срещу ПУЧНе коментирам решения на съд, особено относно хипотези какво е могло да повлияе, повлияло ли е и дали е повлияло.ЗАКОНАТ ЯВНО С ДОКАЗАТЕЛСТВА НЕ Е ЗПАЗЕННИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕЗИРА КС в качество на НЕ легитимен парламентаристВСИЧКО Е НЕ ЛЕГИТИМНО ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ДО ДНЕС !
103
16
 
48
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Писателят Марко Ганчев за протестите:Имаме чисто и просто едно непризнаване на изборни резултати. Толкова ли голяма интелигентност се иска, за да се сетиш, че го правят едновременно ГЕРБ и невлезлите в парламента с надежда за нова конфигурация. Още по-нищожна интелигентност е необходима пък да проумееш, че конфигурацията ще бъде същата и че ако пък се измени в полза на ГЕРБ, безредиците ще са още по-непредсказуеми.
102
10
 
41
 
! Отговори
избори имаше(на 12 м преди 10 години
До Блонди 107Това, че има неудовлетворени от резултатите от предсрочните майски избори НЕ е основание да се проведат нови предсрочни избори.Впрочем, след всички Избори има недоволни от резултатите! Но протести заради резултати от Избори се правят в Съда, а НЕ на улицата- ако се счита, че Изборите са били фалшифицирани и/или е бил нарушен Закона или Конституциата. И каквото Съдът каже! За майските избори Съдът(КС) каза, че са законни и непротивоконституционни! След това решение на Съда(КС), всякакви искания под натиск на улицата за оставка на Правителството и Парламента против волята им са
101
11
 
48
 
! Отговори
Мурва преди 10 години
Тая изследователка не я ли беха изгонили от НЦИОМата за неверни про ГЕЙбърски и прогаргамелски прогнози....Ся остава да се изока и Мира Радовата със 149% за Герп......Тия ***, тва процентите си ги немат за нищо .... немое и в 1000% да се поберат
100
15
 
54
 
! Отговори
измет преди 10 години
Абсолютна долнопробна поръчкова платена лъжа. ГЕРБ се разпада и няма никакъв шанс. Това го виждат и децата. Само *** могат да повярват на подобни лъжи. А т.нар. "Реформаторски" блок е сбирщина на политически трупове, преяли с власт, изгонени от партиите си, и предали многократно избирателите. Кунева - министър и еврокомисар в две от най-вредните правителства цели 8 години, затворила реакторите на АЕЦ Козлодуй, Костов - унищожил българските предприятия, Касим Дал - слуга на ислямиста Ердоган
99
13
 
35
 
! Отговори
Блонди преди 10 години
До РеволюционерВиж забравих за статуквото.... да ти отговоря.Аз съм с демократични разбирания. ТЕЗИ ИЗБОРИ БЯХА ОПОРОЧЕНИНЕ БЕШЕ СПАЗЕН ЗАКОНЪТ ЗА ИЗБОРИТЕ ТАКА КАКТО Е ПРИЕТ И ОБНАРОДВАНЗа мен ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е НЕ ЛИГИТИМЕН ИЗЦЯЛО ЗАЩОТО Е СФОРМИРАН С ЛЪЖААЗ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЯ ТАЗИ ГАВРА ЗА ЛЕГИТИМНАЗа това искам избори - народа да си каже думата и каквото каже това !НЯМА ДА ДОПУСНА НАРУШИЛИТЕ ЗАКОНА ДА ПРАВЯТ ДРУГ ЗАКОН !НЕ СА ЛЕГИТИМНИ ВСИЧКИ ТЕХНИ РЕШЕНИЯ. включително заплатите