Предупреждение за военните, осквернили паметника

"Уронват авторитета ни", оплака се началникът им
Обновена: 27 дек 2013 21:10 | 27 дек 2013 16:53, Камелия Цветанова
102
Предупреждение за военните, осквернили паметника
Грозната сцена се е разиграла пред паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Военнослужещите от Карлово, за които се твърди, че са осквернили паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, са наказани с последно предупреждение за уволнение, съобщи бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска бригада в Карлово, цитиран от "Фокус".

"Категорично не приемам постъпката им, това е уронване авторитета на българските военнослужещи", коментира той.

Още по темата

Според него, когато специализираните органи излязат с решение, те ще бъдат уволнени, ако се докаже, че действително са осквернили паметника.

Грозната сцена се разигра в началото на месеца. Освен, че се гавриха с паметника, военните пребиха и Ивайло Пръмов, който им направил забележка.

След почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказаха по-късно самите военни.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

"Ивайло Пръмов твърди, че съм пикал върху паметника. Той няма с какво да се оправдае, защото той ме обиди и ме напсува, предизвика да стане този скандал. Просто ме предизвика, настигнахме го и го ударих", обясни на свой ред Моско Пънгов.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е случката с препикаването на паметника.

"Не съм видял точно къде отгоре или отстрани. Казах им да се съобразяват, че са в България и това е", каза той.

Побоят и разбитата бутилка в главата му, Ивайло Пръмов обясни с думите, че биячите му са били почерпени. Отказа обаче да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Пострадалият Пръмов обяви, че ще съди нападателите си. А след разследване на военната прокуратура министерството ще реши как да накаже четиримата рейнджъри.

Според генерал Шивиков истината е изкривена, повечето изнесено в медиите е тенденциозно и манипулирано и все още не е доказано на 100%, че паметникът е бил осквернен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със същия ефект тези турски роми ще препикаят трибагреника и ще ни предадат на терористите. Все пак турци и еничари управляват държавата все им е тая върху кой и какво пикае башибузука. На мая манолова изгората ги е порицал с по 500 лв.награда
33
4
 
7
 
! Отговори
АПОЛЛОН АРЕС ЗЕВС преди 10 години
DA ЗИВЕЕ ВОУЛГАРИА = ЗЕМЯТА НА ВУЛГАРИТЕ.А ТУРКИА Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ И ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ. ИСТАНБУЛ Е ГРЪЦКИ ГРАД И БЪДЕСТАТА ГРЪЦКА СТОЛИЦА.
32
0
 
28
 
! Отговори
Още по-коректен преди 10 години
Каква българска армия - хора с нетрадиционна сексуална ориентация, командват български граждани от ромски етнически произход.
31
0
 
44
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
С такива "военнослужещи" и врагове не са ни нужни!!!!!!!!
30
0
 
21
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Това не са военни, а мижитурки! Шиб------ жалки мижитурки, които трябва да бъдат разжалвани, съдени от военен съд, бити и еб------ докато им дойде акъла в главата, а след това да им се запише в досиетата, та цял живот да са метачи по улиците!
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за изгъвки? Това е най-лесно доказуемо или има тяхна урина върху паметника или няма. Освен ако не са почистили. Поредна грозна национално предателска постановка. За такова нещо във великата българска царска армия или щяха да ги разстрелят или да изгният в затвора. При бай Тошо (Бог да го прости) нямаше да излязат от Белене. Жестоко, но справедливо. Та това е БЪЛГАРСКА АРМИЯ, бе българи... Щом армията прави такива нарочни, предизвикателни долнотии в мирно време, какво да чакаме от нея, ако ни нападнат. На чия страна ще са? Опазил ни Бог от армия, която пикае върху българските светини. И хр
28
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според генерал Шивиков истината е изкривена, повечето изнесено в медиите е тенденциозно и манипулирано и все още не е доказано на 100%, че паметникът е бил осквернен.------------------Прав е генерала.На форумния панелник и пишман-патриот обаче му трябва само искрица за да започне да драска глупости,без да е наясно със случая
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А техният началник ПЛАЧЕ ли ПЛАЧЕ,рони сълзи за ***.
26
12
 
6
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Този пишман Бойко-Мохамед Ал-Борисв Сабах няма да му стигнат 1000 години да си излежи престъпленията срещу народа!Най-големият ***, предател, дърт *** ***, мазен селянин. Кой гласува за него, кой гласува срещу децата си?Репресираните роби на *** и Капитал ли?
25
0
 
26
 
! Отговори
маане преди 10 години
а ве, накрая ше излезе че пазвантина на дискотеката е уринирЪваал върху защитниците на бг от отомански произход, пребил ги е и насрал паметника а за да прикрие таа случка е разбил бутилката от главата си с което е увеличил шанаса си за оцеляване. генералите и министрите ще наградат 4-та башибузук с ордени за раброст и медали за защита на куртурнуту гяурско наследство. да здраствует булгурская армия турецкого произ- хождение! ура другарито и сишкото КЕЧ - само за 3 бройка на баламатума- строй са!
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После червените форумни мишки да ми защитават сергея...само и само да не избухне етнически скандал,което много ги плаши прикриха случая,заради коалиционния и партньор дпс..в белите страни само заради една от двете постъпки щяха да бъдат не уволнени ,а съдени..жалка работа
23
4
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
ГЕРПерасти мълчете,защото си отивате заедно с БСП,завинагиВие ли долни *** и еничари ли ще коментиратеПрипомнямКомисията за Защита от Дискриминациятя по времето на ГРОБ-Ана Страшимирова-председателБаки Хасанов ХюсеиновИвайло Стефанов СавовЛало Пацев КаменовКемал Еюп АдилСабри Салиев Ахмедов-Левски бил нарушител на реда,Вазов грешал за турцитеТворчество на Ботев било политически некоректно и внушава негативно отношение спрямо турците и ги представя като поробители и насилници
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалка историйка в жалка държава..
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незабавно уволнете тези ***, за да не бъдат "уволнени" от алуминиеви бухалки в глупавите им турско-*** тикви.
20
0
 
38
 
! Отговори
аС преди 10 години
Предупреждение ?! За какво и са на БА такива *** ?! Нима на тях сме останали ?!
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа, направете сравнение за реакцията на българските власти относно боядисването на паметника на Благоев и оскверняването на паметника на едни от най-големите имена в българската история!! Питам- има ли равнопоставеност между българските граждани, независимо от тяхното вероизповедание?? Българския народ не го ли превърнахме в рая в името на запазването властта на Станишев и компания? Срам и позор!
18
34
 
5
 
! Отговори
БХК преди 10 години
не виждам нищо лошо в армията да служат хора с имена Осман, Мустафа и т.н.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 18: абе какъв респект са създавали нали ги виждаме и дъртите полицай и военни какви нагли типове са. просто хората ги е било много страх, то не, че сега е много по-различно де
16
0
 
29
 
! Отговори
sgt. Hale преди 10 години
За препикаването ОК - да ги смъмрят, ама за опита за убийство завършил с телесна повреда?? Нещо съд? Или по добре да ги линчуват карловци и да украсят уличното осветление с недъгавите им тела...
15
0
 
42
 
! Отговори
СЪДИЯТА преди 10 години
ГЕНЕРАЛ ШЕБЕКОВ ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ,А *** В ЗАТВОРА !!