Камери ще пазят паметника на Асеневци от вандали

Община и доброволци отново с акция за почистването на монумента
12
Камери ще пазят паметника на Асеневци от вандали
Снимка: Булфото

Видеонаблюдение и осветление ще бъдат поставени около паметника "Асеневци" във Велико Търново, съобщи пред журналисти заместник-кметът на общината Ганчо Карабаджаков.

По думите му това са част от засилените охранителни мерки, които общинската администрация предприема съвместно с Районното полицейско управление в старата столица, срещу зачестилите вандалски прояви върху паметника.

Още по темата
Зам.-кметът припомни, че след като паметникът е бил почистен на 31 декември по инициатива на представителството на Съюза на българските художници и доброволци, тази сутрин отново е бил изрисуван с графити.

Поредната акция за почистването на монумента започва днес. В нея са заявили желание да се включат представители от младежката организация на ГЕРБ в града и жители на старата столица, обединени в социалните мрежи, отбеляза Карабаджаков.

От пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че работата на полицията по издирването на извършителите продължава, но информация няма да бъде оповестявана до приключване на разследването.

Паметникът на Асеневци е дело на големия български скулптор Крум Дамянов. Издигнат е през 1985 година в чест на 800 години от въстанието на Асен и Петър и едно от любимите места на търновци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Suleiman pasha преди 10 години
Tarnovci sa krepostni seliani
11
5
 
2
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
ЧервеноРуската Мафия** е подготвила серия от активни мероприятия: 1. боядисване на паметници на всепризнати Освободители***, първото действие е вече в ход във В. Търново 2. задействане на Цацаратурата, в горния случай неуспешно, в случаите с боядисване на Червени окупационни паметници - успешно 3.Експресно гласуване на Закон за оскверняване на паметници. Цел - бетониране основите на Съветските и на Червените герои, паметници и за вселяване страх и ужас в потенциалните оцветители..
10
0
 
9
 
! Отговори
Бай Пандо преди 10 години
Въпрос на желание е да бъдат открити рисувачите. Колко места в региона продават подобни бои? А хванат ли ги ......... три месеца да боядисват обществени сгради, разбира се боите от тях , защото явно могат да си го позволят.
9
9
 
1
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Яаа, колко красиво е изрисуван паметника на Асеневци! Е, какво не му харесвате? Беше такъв сив и скучен преди,а сега е толкова разкрасен и освежен. Браво на художниците!
8
0
 
5
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Това, цапането на паметника на Асеневци е напълно закономерен резултат от толерирането и поощряването на подобни прояви върху други паметници. След като вие защитавате "художниците" на другите паметници и се възхищавате колко "красиви" изглеждали след "изографисването", много ясно,че други "художници' ще се чувстват насърчени да направят същото и върху паметника на Асеневци. няма как да се отдели едното от другото. ИЛИ ТОЛЕРИРАМЕ ЦАПАНЕТО НА ПАМЕТНИЦИТЕ ИЗОБЩО ИЛИ ГО ЗАБРАНЯВАМЕ. Друго няма.
7
0
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
*** Карабаджаков - бивш член на НДСВ, настоящ гербераст, *** като антична брадва...А бе, трай си за камерите, бе ***! Сега вандалчето няма да можете да го хванете, защото е предупредено за камерите! А може би "художникът" е ваш човек и сега ще кажете: "Ами то има камери и него го е страх!"***...
6
19
 
7
 
! Отговори
Бачо Киро преди 10 години
Това е работа на комунистите. Част от "опорните точки" на Моника Станишева и най-вече на мозъчния тръст, който стои зад нея. Целта е да се размият нещата, да се покаже, че всички паметници в България се оскверняват, а не само тези на комунизма и на окупаторската Червена армия. И ще видите как тези дни ще обвинят студентите от Велико Търново за нещо, което не са извършили. Така ще ударят и тях.На продажниците хич не им дреме, че удрят най-вече България.Затова: ОСТАВКА на правителството на Орешарски!ВЕДНАГА!
5
2
 
24
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Тия шматки от ДСБ само за това ги бива вече, да цапондрят със спрейчета, не партия, ами пълен резил са:D За нищо не стават!
4
4
 
26
 
! Отговори
Доктор Гьобелс преди 10 години
Отново вандалска и просташка проява на ГЕРБ И ДСБ - Дружество на Среднощните Бояджии.
3
6
 
23
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Камери ще пазят паметника на Асеневци от...хора с капиталистическо разбиране за изкуство!
2
8
 
27
 
! Отговори
Фотограф преди 10 години
Значи най-после Асан Генов и бояджийската му бригада седерасто-герберунгели ще бъзат фотографирани.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи тази болест ВАНДАЛИЗЪМ била заразителна, щом освен в София се е появила и на други места .Когото хванат 100 тояги на голо или по 20 пръчки през ръцете, та поне един месец да ходи като спиртосан .Стига с галене и пухени ръкавици, искаме ред да се въведе и то силово, пък нека се оплакват на майната си .