Десетки деца натровени в Сливен

Броят им нарасна до 90
Обновена: 10 яну 2014 21:08 | 10 яну 2014 20:06, Петя Славова
16
Десетки деца натровени в Сливен
Снимка: Булфото

Още 20 деца са приети с хранително отравяне. Така общият брой на пострадалите става 90.

Учениците са потърсили спешна помощ, заради хранително отравяне в Сливен и близките села.

В града продължават да пристигат нови пострадали на възраст от 7 до 15 години. Пациентите са без опасност за живота. От разказите им, става ясно, че им прилошало след като яли супа в училищния стол.

Хлапетата са започнали да пристигат в болницата днес след 17.00 часа, като продължават да пристигат още 
деца с родителите си и с линейки, а лекарите им оказват спешна помощ. Всички те са настанени в болницата заради повръщане.

Заради запълнения капацитет на инфекциозно отделение, някои от децата са приети в детско отделение, а по-леки случаи има в хирургия и урология. Военна болница също е поела част от пациентите. Това заяви зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов.

Има болни от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново,Камен и др., където училищата се снабдяват с храна от обща кухня.

Направени са изследвания, които ще са готови в рамките на 48 часа. Общо 19 училища в Сливенско са сигнализирали за деца с хранителни проблеми, обобщи Агенция "Фокус". 2 училища не са подали сигнали за натравяне. Една фирма за кетъринг снабдява с храна 21 училища в Сливен и Котел, каза пред журналисти началникът на Инспектората по образование Бисерка Василева.

 



 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
умен гущер преди 10 години
Разпнете ги тези шефове на кетъринги
13
5
 
5
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
Неграмотни !!! Запомнете - в българския език НЯМА дума НАТРОВЕНИ !!! рпамилната дума е ОТРОВЕНИ!
12
1
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
а нас с какво ни тровят по празниците и не само. Летните ентеровируси станаха зимни и разтройство и повръщане през декември никога не е било, ама ей на случи се. Минаха почти 2 седмици, а още ми се гади. Затова казвам НЕ на месото, пък ако всичко отровят ще мина на фотосинтеза или на дивечово- там поне майката природа си казва думата повече отколкото в ГМО- продуктите. Горките дечица, кой знае с каква "пилешка" престояла супа са ги нахранили. Грехота. Дано бързо оздравеят. И да съдят фирмата.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хасан Адем на електрически стол!! *** безобразие е това! Да се тровят деца и пенсионери, за сметка на джоба му и турското алчно племе!
10
6
 
5
 
! Отговори
До10 преди 10 години
Переспективата пред тези *** е след време да те ***
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Firmata za meso bila na Ahmet Dogan
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и на кое училищи и тос стол щот нищу не казахти?
7
1
 
9
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Не виждам никъде да пише за виновни и за предвидените наказания , навярно супата сама се е направила отровна.
6
1
 
14
 
! Отговори
Тати на 2 деца преди 10 години
И жена ми и дъщеря ми са лекари,та от тук и от там все нещо съм подочул,прилича ми на салмонелоза,я умрели пилета,я миналогодишни яйца,всичко в казана...
5
1
 
32
 
! Отговори
Тати на 2 деца преди 10 години
Да им пикая на кетъринга,дори кучешките гранули са по вкусни и по-полезни от *** с които тъпчат децата ни,мамка им и печалбари,на това *** трябва да му забранят завинаги да се занимава с обществено хранене!(мога да го псувам поне 1 час без да се повторя,но....)
4
8
 
12
 
! Отговори
??? преди 10 години
Ей , некадърници НАТРОВА или ОТРОВА СЕ ПИШЕ ? Докога бе ? Натровен , какво е ? Сигурно нещо , като малко бременнаА на децата скорошно оздравяване
3
1
 
47
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Нека да позная - дело срещу неизвестен извършител, което ще бъде прекратено поради липса на доказателства или липса на престъпление .... както случая с варената мишка в бебешката храна. Някой да си спомня още за този случай?
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tuka v daskalo im majat filia s lutenica i krenvir6 - 4ista rabota 20 stinki i si bom bok mata hari naqden
1
3
 
72
 
! Отговори
ТЪЙ ШИЙ преди 10 години
МИ ТАКА ЩЕ Е. НЯМА УЧЕНИЧЕСКИ СТОЛОВЕ ВЕЧЕ. ФИРМИТЕ ЗА КЕТЪРИНГ ХРАНЯТ ДЕЦАТА НИ С ПИЛЕШКИ *** , КОИТО КУПУВАТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ , А ПЕЧЕЛЯТ ХИЛЯДИ ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ ДЕЦА !