Местностите във Варна няма да сменят имената си

Общинският съвет отхвърли предложението за преименуване
13 яну 2014 21:20,
50
Местностите във Варна няма да сменят имената си
Плажът на Кабакум няма да смени името си. Снимка: Impact press group

Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за преименуване на местностите с турски имена. Това съобщи общинският съветник Костадин Костадинов, чиято беше инициативата за преименуването с български имена на местностите, пред „Фокус”.

„За” отхвърляне на решението гласуваха 22 общински съветници, а 9 – „против”.

Ако решението беше прието над 200 местности във Варненско трябваше да бъдат преименувани. Преди Нова година Общинският съвет във Варна взе решение зда преименува местностите с български имена, но впоследствие областният управител на Варна върна решението на Общинския съвет и предизвика скандал. На днешното заседание общинарите вече бяха размислили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
10
 
! Отговори
LAST OTTOMAN^S преди 10 години
hey komsii hey heybulgarite den po den namalavat po cislo ,2030 godina ste ste maltsinstvo v bgeeeee poleka poleka izcezvatea koy ste zavladee zemite vi nanovo ha si pomisleteza 20-30 godinin nama nujda da smenite imenata Turcia idva realnost e he he he
23
9
 
24
 
! Отговори
сд преди 10 години
Абе *** глупостите цяла Варна надупчена като сирене коли спрели по тротоарите няма къде да минеш,зле отвсякъде те се хванали сега имена да сменят
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Било история, дрън дрън, историята се пише от победителите,преди тези турски имена местностите са имали бългатски.И като почнете с тези глупави буквални преводи, защо трябва да превеждаме буквално, като не звучи добре слагаме едно хубаво българско име и готово.Кога изпратя толкова и стана така лесно манипулируеми този народ?Що си сменихте името на Варна и Добрич, я какви хубави си бяха Сталин и Толбухин?
21
15
 
10
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Защо да ги преименуват, това си е история. Иначе ако България е на първо място, трябва да бутнем и паметника на съветската армия.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотията не ходи по гората!
19
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кирякстефчовци винаги е имало. Националните интереси се отстояват ежедневно и от всеки българин. С малки постъпки. Като например: предпочитам български стоки пред турски, избягвам да ходя, дори на почивка, в местности, които не ми говорят нищо. Гледам къде инвестират турски фирми и избягвам да търгувам с фирми от този край. Нищо лично-цивилизационна несъвместимост.
18
14
 
15
 
! Отговори
Бойко е виновен преди 10 години
А къде са сега онези с Харлей Дейвидсън дето не можеха да си пращат тока? Къде са манифестантите от Февруари дето свалиха правителството- Стана ли ясно че Болен е *** и всички Хатакисти са ***? Пак гласувайте за СерГея и Мая Покварата! Аз съм си стегнала багажа и дим да ме няма.
17
5
 
41
 
! Отговори
боко тиквата преди 10 години
що бе предатели , скараха ви се туските *** , да не забравите да си сложите фесови , предатели мръсни
16
7
 
19
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До Зинаида ЗлатановаКолко глупаво мнение! В момента Истанбул в на коя страна пределите е?! В на Гърция ли - прекия наследник на Византия?! На кой?!
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагате да се сменят с български имена и от там е дошла белята.Предложете имена като Марк Цукербер и Милтън Фрийдман и ще имате резултат.
14
13
 
9
 
! Отговори
Баба ви преди 10 години
Кабакум - "Голям пясък". Отивам на голям пясък. Отивам на кавичка голям пясък кавичка.
13
6
 
25
 
! Отговори
бсп+дпс=заедност преди 10 години
Поредното скандално назначение на БСП и ДПС. Отредиха шефският пост на Регионалната екоинспекция във Варна на дългогодишния областен председател на антиконституционната партия Ерджан Ебатин. Официално се твърди, че за длъжността е проведен конкурс. Не става ясно обаче на какви критерии е отговорил Ебатин, за да бъде избран, тъй като е нужен минимален професионален стаж от 7 години, какъвто той няма.
12
5
 
51
 
! Отговори
срам преди 10 години
Комунистите винаги са били национални предатели.
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заплашени, купени и тн. Човек не си променя мнението за подобно нещо просто ей така.
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже ДПС имат шепа общински съветници във Варна, затова ВСИЧКИ ОТ БСП са гласували за турските имена.Честито на поддръжниците на социалистическата партия , но Сергейко само на хартия им е председател , а истинския е другаря Ахмед Доган.
9
4
 
39
 
! Отговори
бсп+дпс=заедност преди 10 години
Българска партия ли е БСП? Зададох този въпрос преди два месеца, когато на Орлов мост Сергей Станишев се извини за възродителния процес и попадна в прегръдката на екзалтирания Лютви Местан. Сега отново се питам: що за партия е БСП и ще я бъде ли като ремарке на турската пета колона в България.
8
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси тъпите овце!
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*коалиционният партнъор
6
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам и позор за БСП - всички против, за да не обидят коалиционният позор.То се знаеше, че БСП не е социалистическа партия, ама вече се питам българска ли е?
5
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да е късно за смяна на имената, що за логика? За това няма краен срок. Ти фес ли си? Дали в Турция или в Гърция има запазени наши имена на местности, всичко е прекръстено.