Местностите във Варна няма да сменят имената си

Общинският съвет отхвърли предложението за преименуване
13 яну 2014 21:20,
50
Местностите във Варна няма да сменят имената си
Плажът на Кабакум няма да смени името си. Снимка: Impact press group

Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за преименуване на местностите с турски имена. Това съобщи общинският съветник Костадин Костадинов, чиято беше инициативата за преименуването с български имена на местностите, пред „Фокус”.

„За” отхвърляне на решението гласуваха 22 общински съветници, а 9 – „против”.

Ако решението беше прието над 200 местности във Варненско трябваше да бъдат преименувани. Преди Нова година Общинският съвет във Варна взе решение зда преименува местностите с български имена, но впоследствие областният управител на Варна върна решението на Общинския съвет и предизвика скандал. На днешното заседание общинарите вече бяха размислили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
37
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Важното е да се защитават интересите на представителите на поробителите... Не, че тези всички местности, градове, реки, планини и т.н. не са имали имена - Български или дори по-древни... И помнете - един народ без да помни историята си - няма бъдеще! А през тези 24 години ни карат да забравим, че сме наследници на един велик род!
3
32
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Хубави са си...имената и са утвърдени във...времето.Имаме си други належащи...проблеми за решаване;това с имената,не е...проблем.
2
43
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Именно за това Волен беше във Варна,да отстоява българския интерес и беше против вдигането на данък МПС на бедните хора.само че,политическите престъпници и поръчкови журналисти спретнаха скандал.хайде мислете вече с главите си за кого ще гласувате.АТАКА-ЮМРУКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
1
3
 
38
 
! Отговори
Оногондур преди 10 години
Интересно,на декемврийската сесия 28 гласуваха за смяна на имената.Сега пък са 22.Къде са тия 6-има,и ако може,нека се разбере кои са имената им?Иначе,колкото до смяната на имената,това е трябвало да стане още преди столетие.Къде са блели до сега,не знам.И вече е късно.