Работници от "Бургаски корабостроителници" отново на протест

Протестите ще продължат до изплащане на заплатите им
13 яну 2014 14:15, Анисия Иванова
0
Работници от "Бургаски корабостроителници" отново на протест
Работници от" Бургаски корабостроителници". Снимка, архив: Булфото

Уволнените работници от „Бургаски корабостроителници" подновяват протестите си от вторник. Това решение са взели те на среща днес.

Протестите им ще продължат до изплащане на дължимите заплати и обезщетения от страна на дружеството и ще се провеждат всеки ден от 10.00 до 11.00 часа в центъра на града, предава bTV.

Преди седмица новото ръководство на завода обеща, че почти всички 150  работниците ще бъдат върнати на работа.
Относно заплатите ръководството обеща, че изплащане може да има, след като към корабостроителницата започнат да постъпват плащания от фирми.

Още по темата
„За да получа сумата, обезщетението от Инспекцията, трябва да водя дела. Тъй като делата са скъпи, аз не мога, просто нямам възможност да водя дело. Засега не знам какво ще правя”, коментира днес след срещата бивш служител от ВиК поддръжката.

„Няма никакво развитие досега, няма никакво назначение! Нито покани има! Никой не се е обадил! Нали трябва да ти се обадят, за да идеш?!" коментираха хората неспазените обещания на ръководството.

"Сега ни излъгаха, една седмица чакахме, чакахме, излъгани пак! Още една седмица, пак ще ни излъжат, за какво да стоим?!”, недоволства друг от съкратените работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари