500 хил. лева – щетите след дерайлиралия товарен влак

Готвят площадка, за да може автокран да вдигне цистерните
20 яну 2014 10:00,
56
500 хил. лева – щетите след дерайлиралия товарен влак
Дерайлиралите цистерни. Снимка: Булфото

И днес продължават възстановителните работи след дерайлирането на товарния влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево в събота.

"Сумата за изваждането на цистерните ще е около 200 хил. лв, а с възстановителните работи и изграждането на новия път сумата ще скочи до половин милион", пресметна пред  bTV инж. Неделчо Спасов, ръководител инспекция "Безопасност на превозите" от НКЖИ.

Още по темата

Вчера единият локомотив беше изваден, а за днес се готви площадка и автокранове, които ще извадят цистерните.

"Ще се направи нов релсов път и ще се пуснат вагоните върху новия път", каза Спасов.

По този маршрут се движат само товарни превози, но не пречи при аварийни случаи да бъде пропуснат и пътнически влак, каза още представителят на НКЖИ.

По думите му кражбата, довела до тежкия инцидент, не е единственото посегателство над участъка. Контактната мрежа я няма, след като 4 пъти медните проводници били крадени.

Според Спасов катастрофата, предизвикана от кражбата на болтове и скрепителни елементи по релсите, можеше да се превърне и в екологична, ако цистерните бяха пълни с газ.

"В такъв случай инцидентът можеше да отнеме и човешки животи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
stefanova преди 10 години
ЗАТВОРИТЕ НЕ ВЪРШАТ РАБОТА - НА ГЪРБА НА РАБОТЕЩИТЕ Е ИЗДРЪЖКАТА! ТРУДОВИ ЛАГЕРИ - ДА СЕ ЗАРАБОТИ ЩЕТАТА! НА *** ДА СЕ ДАДЕ ПО ДВА ДЕКАРА ЗЕМЯ И ДА СЕ СПРАТ ПОМОЩИ ,ЧЕ НЕ ОСТАНАХА БЪЛГАРИ ДА ИМ ЗАРАБОТВАТ ПОМОЩИТЕ!ЗАТВАРЯНЕ НА ТЕЗИ КРИМИНАЛНИ ПУНКТОВЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА МЕТАЛИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ОКРАДЕ!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
До ВАНЯДА ПРОВЕРЯТ РЕЛСИТЕ КОИТО СА В БЛИЗОСТ ДО СЕЛА С РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ,ВАНЯ, tova ne e reshenie na problema. 5 minuti sled kato proveriavashtite si otidat. *** shte izmaknat relsite. Ako ima postaveni kameri i tiah shte otkradnat.Reshenieto e samo edno. izselvane na *** v zatvoreni Geta
44
0
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
Извършителите се знаят,но се укриват от полицията.Щетите ще са за сметка на честните трудови хора.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не закрият пунктовете - да им сложат камери, като на пунктовете за преглеждане на МПС. Да има контрол в реално време. Като дойде съмнителна *** - да се задържа на място!!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се закрият всички фирми за метални отпадъци.Да станат общински с работници на твърда заплата.Тогава те няма да имат интерес от изкупуването на крадено желязо.Държавата да вземе ТЕЗИ СПЕШНИ мерки докато не е станало късно.Явно не може да се разчита на съвестта на частните изкупвачи.А тези които крадат да бъдат осъдени/ако ги хванат/за тежко криминално престъпление.Няма време за губене.
41
0
 
12
 
! Отговори
ВАНЯ преди 10 години
До Анонимен 1НЯМА ДА ГИ ХВАНАТ,НО ПОНЕ ДА ПРОВЕРЯТ РЕЛСИТЕ КОИТО СА В БЛИЗОСТ ДО СЕЛА С РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ, ДА НЕ СТАНЕ НЯКОЙ УЖАС С ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК !
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Ako, ги хванат в което се съмнявам, трябва може би да се върне смъртното наказание...не искам да бъда съдник, но явно оправия няма....
39
0
 
8
 
! Отговори
76701 преди 10 години
До wwwИЛИ ВСЯКО НЕщО КОЕТО СЕ ИЗКУПУВА ,ОСОБЕНО ПО СЪМНИТЕЛНИ НЕщА ДА СЕ СНИМАТ И ДА СЕ ЗАПИСВАТ ДАНИТЕ НА *** КОЙТО ГИ ПРЕДАВА
38
0
 
22
 
! Отговори
76701 преди 10 години
500 000 хил. заради долните ***, не стига че ги храним с данъците а сега им плащаме и поразиите,долни ***.кога ще спре това?а ако беше пътнически ?заради *** да си отидат цели семейства,НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БПФ60 000??? Българите само в Чикаго са 900 000, като сложим и по другите щатове и държави - 2 500 000 Българи, а държавата ни беше 8 000 000 сега 7 500 000 следователно 8 000 000 - 2 500 000 = 5 500 000. 7 500 000 -5 500 000 = 2 000 000 ***!!! Да не мислите, че българина е с положителен прираст???!!! Напротив всяко БГ семейство има по 1 дете, много рядко вече са по 2 деца!!!
36
0
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Защо досега няма арестуван нито един *** терорист ???? Защо храним тия 60 000 тулума, по неизвестни причини наричащи се "полицаи" ?????Незабавна оставка на министъра !!!!
35
0
 
16
 
! Отговори
Терминатор преди 10 години
- Бум! Бум! - казал Калашника- Тръш! Тръш! - казали *** Бълбук... Бълбук... - казал казана за ***
34
1
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Съвсем случаен Само че в Перник копаят от години, а болтове от релсите се крадът от още повече години... Проблема не е само в сегашните управляващи, а дълги години държавата не желае да реши проблема. Не са само *** - те са част от "веригата", но без хора от железниците и без ченгета в схемата не става... Без хора от железниците - или ще ги види кантонера докато си обхожда участъка, или ще ги изненада влак докато "работят", без ченгета - нещата ще бъдат намерени за часове..
33
0
 
16
 
! Отговори
www преди 10 години
ПРОБЛЕМА Е В ИСКУПВАТЕЛНИТЕ ПУНКТОВЕ - АКО НЕ ГИ ИЗКУПУВАТ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ КРАДЕ.
32
4
 
12
 
! Отговори
Съвсем случаен преди 10 години
Алооо, другарите!!! Докато драпате за власт - (Станишен и Първанов), докато ДПС е в управлението на държавата и си живеете в един измислен свят - България я тресат *** набези, в Перник копаят под къщите на хората, тютюнопроизводителите стачкуват и мизерстват, а вие се правите, че нищо не зависи от вас. Чудя се на кой свят живеете изобщо. Не е ли редно в затвора наред с престъпниците да влизат и тези от пунковете за изкупуване на вторични суровини, а депутати и тези от БХК за съучастие.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, сега ако намерят *** отговорна за това да я спукат от бой, защото е ясно, че тия *** няма да имат пари да платят щетите, но виж поне от бой разбират. Не ми се мисли какво можеше да стане ако това беше пътнически влак!
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами главната вина е на премиера Борисов и транспортния министър Московски, които уволниха през 2011 г. над 4000 пазачи и кантонери по жп линиите под предлог на реформа, но прокуратуратурата не търси Борисов и Московски. Както се казва за кокошка няма прошка, за милион няма закон.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живот няма да има с толко много *** в тая държава, но се чудя към коя 8ържава да се ориентирам? Тук ще става все по лошо, докато не останат само *** и се превърне България в едно голямо гето.....
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миналата неделя предадох на един *** пункт за изкупуване на старо желязо 2 купета от старите ми бракувани коли. Никой не ми поиска документ за брак на колите - смятайте какъв е контрола от страна на държавата... *** владеят всички ни и правят каквото им е кефф...
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крадът щото нямат пари, нямат пари щото парламента краде . а колкото до *** парламента се учи от *** на далавери . бедните да го духат> умират