500 хил. лева – щетите след дерайлиралия товарен влак

Готвят площадка, за да може автокран да вдигне цистерните
20 яну 2014 10:00,
56
500 хил. лева – щетите след дерайлиралия товарен влак
Дерайлиралите цистерни. Снимка: Булфото

И днес продължават възстановителните работи след дерайлирането на товарния влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево в събота.

"Сумата за изваждането на цистерните ще е около 200 хил. лв, а с възстановителните работи и изграждането на новия път сумата ще скочи до половин милион", пресметна пред  bTV инж. Неделчо Спасов, ръководител инспекция "Безопасност на превозите" от НКЖИ.

Още по темата

Вчера единият локомотив беше изваден, а за днес се готви площадка и автокранове, които ще извадят цистерните.

"Ще се направи нов релсов път и ще се пуснат вагоните върху новия път", каза Спасов.

По този маршрут се движат само товарни превози, но не пречи при аварийни случаи да бъде пропуснат и пътнически влак, каза още представителят на НКЖИ.

По думите му кражбата, довела до тежкия инцидент, не е единственото посегателство над участъка. Контактната мрежа я няма, след като 4 пъти медните проводници били крадени.

Според Спасов катастрофата, предизвикана от кражбата на болтове и скрепителни елементи по релсите, можеше да се превърне и в екологична, ако цистерните бяха пълни с газ.

"В такъв случай инцидентът можеше да отнеме и човешки животи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
36
 
! Отговори
петров преди 10 години
Две действия ще оправят държавата: Първо - незабавно забраняване на дейността и разтурване на финансирания от щатите БХК и второ - разстрел на място за такива ***! Това е терористичен акт! Питам какво щеше да стане, ако тези цистерни бяха пълни? Някой дава ли си сметка! Не доживотен затвор без замяна - просто смъртна присъда!
5
1
 
24
 
! Отговори
Край преди 10 години
Предлагам ефикасно и приемливо за Европа наказание. Загражда се територия с кльон и автоматчици. Там тези които не искат да се съобразяват с правилата в обществото се пускат да ис живеят по техните си правила - ако иската да се самоизяждат. Не ги храним не ги греем зимата. Просто ги отстраняваме от обществото. Не виждам нищо осъдително в такъв вид наказание.
4
1
 
50
 
! Отговори
Железничар преди 10 години
Това с цистерните е поредната *** работа добре, че машинистите са живи и здрави такова чудо не знам дали го има и в третия свят, а ние уж сме в Европа хайде сега да видим какво ще направи държавата, прокуратурата и съда май пак нищо? Това е ежедневие с *** и кражбите по жп линиите!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
край преди 10 години
Спокойно бе нали ще има нов наказателен кодекс. там повечето наказания лишаване от свобода се заменят с глоба. Някой да е чул последните двайсет и пет години *** да е платил глоба. пишат му акт и той го хвърля. то затвора ги не стряска - те глоби ще му пишат. В страни в които има подобно население има т.н. членооувредителни наказания - режат ръце, крака,бой с пръчки. Тука не дават е добре тогава мислете ефикасно наказание което да е приемливо за Европа. Каторга?
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До inatutТи пък разстрелване, мислех си за бесилка или гилотина на НДК-то.
1
0
 
57
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Когато започнете да разтрелвате ***, които посягат на ЖП - инфраструктура и, когато започнат да лежат по 10 г. соствениците на изкупните пунктове за метал, тогава ще спрат набезите.