Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич

Получават топла храна и грижи, а на свой ред чупят и заплашват
Обновена: 3 фев 2014 18:03 | 3 фев 2014 09:04,
163
Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич
Снимка: архив, Булфото

Роми се заселват в болница "Рокфелер" в Петрич заради добрите условия, които им предоставя медицинското заведение.

Миналата седмица молби за напускане подадоха осем медицински сестри и четирима лекари заради неизплатени заплати и заради стресова работна обстановка.

Оставките им поставиха под риск закриването на отделението, в което в момента има 57 деца от ромски произход, които са с придружители.

След като болничният персонал получи заплатите си за ноември и декември, ситуацията се уталожи.

"Психоклиматът е по-спокоен. Ако изплащаме навреме заплатите, няма да има такива проблеми. Имаме гаранции и от общинските съветници, и от кмета, че в новия бюджет ще бъдат заложени солидни средства, които да помогнат на болницата като общинско дружество да изплатим и старите задължения", обясни пред bTV управителят на здравното заведение д-р Борис Киров.

Обстановката обаче остава напрегната, тъй като ромите "завземат" отделението, в което получават топла храна и грижи.

"Проблемът с това малцинство е труден, огромен стрес, валят непрекъснато заплахи. Направиха и масов побой между тях си със счупване на врати и стъкла. Трудно работим така", допълни д-р Киров.

За да се справи с проблема, той е на път да въведе такса „рехоспитализация” от 50 лева за тези, които се връщат, за да използват болницата за битови нужди. Осигурен е и по-строг пропускателен режим.

Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението", обясни една от майките, настанена в отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обяснете миАми защото социализма беше лош,а Жельо Жабата и други *** ги мързеше да ходят на работа и за това докараха демокрацията,да може да се мързелува законно!
40
0
 
47
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
..."ромите завземат отделението, в което получават топла храна и грижи" ...Като *** са, напаст божия - ***! DEATH FOR GIPSIES!!!
39
4
 
44
 
! Отговори
Алоо? преди 10 години
БСП, ДПС и Атака?! Айде усмирете си електората, щото както е тръгнало скоро всички нормални хора ще се откажат да работят в тази държава! Некадърници, народа така е озверял вече, че скоро ще запалите барута! *** смотани! Това ли искате?! Гробокопачи на България! ОСТАВКА!!!
38
1
 
52
 
! Отговори
геноцид преди 10 години
Най-големите душмани на българите са..1)БСП/ДПС2)циганите3)погнилата от корупция съдебна система4)анти-български НПО като БХК например...Всички горе изброени са в симбиоза и живеят един от друг.....
37
0
 
52
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Само кастрация ще оправи проблема с тия маймуни.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** v getata dokato nishto ne ostane
35
3
 
53
 
! Отговори
истината преди 10 години
БСП носи основна вина за *** на България....!Затънахме до уши от ***, защото БСП умишлено стимулира тяхната и без това зайцеподобно раждаемост, иначе ще види власт през крив макарон...Не гласувайте никога за БСП, българи!!!
34
0
 
21
 
! Отговори
Мариян преди 10 години
*** и Рокфелер, нещо не ми се връзва
33
0
 
55
 
! Отговори
един преди 10 години
*** си е *** няма оправия с тях,кастрация и никакви помощи.Полициятя вместо да пази тъй наречените ни депутати да се заемат с тях
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека Рокфелерови да дойдат да се оправят с ***, че да ги видим тогава колко са успешни.
31
1
 
40
 
! Отговори
Колев преди 10 години
В държава в която няма закон и ред цари беззаконие независимо от етноса .
30
2
 
57
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Ще ме извинявате, ама преди 89-а *** не смееха да гъкнат, а са сгазили лука, а бой в мазето на районното. От друга страна бяха разселени сред българи и искат-неискат се социализираха малко или много. Сега са основни избиратели с платените си гласове на всички партии, дундуркат ги разни БХК и подобни сорсоиди, негласна държавна политика е да се плодят безконтролно. Виновни сме всички ние, че позволихме това да се случи!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 35 zimai si *** i se mahai ot balgaria be kuche krastavo
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре ЕС да плаща по 100 лева на *** на вечер за хотел и да освободят болницата, защото ще заразят с хепатит и въшки и останалите болни.
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голяма тъпотия...болница РОКФЕЛЕР...
26
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такаааа, значи ако аз няма осигуровки ме карат да си платя лечението и ако откажа или нямам пари ме изритват на улицата да се оправям както мога. А тези не само ги лекуват безплатно, ами търпят безобразията на цялата им рода. Защото освен болното *** там по цял ден се мотаят още куп роднини. И от къде на къде? Че и нагли. Вместо да са благодарни, трошат и заплашват. Абе, я ги оставете да си *** по гетата. Какво толкова сте се загрижили за тия? С това си поведение дори не е сигурно, че са хора.
25
1
 
40
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Бат Сали ще оправи положението. Очаквайте скоро и във вашия град. Скоро българите ще сме малцинство, за жалост процесът е необратим.
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** trqbva da se ybivat dokato ne ostane nito 1
23
31
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
леви ***, какво сте ми заобяснявали как преди 89та нямало *** проблем? вярно е че преди 89 престъпността се мачкаше много, но социалната политика беше далеч по-силна и *** се плодяха дори по-интензивно от сега. защо мислите *** гласуват за бсп?
22
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До22Тогава количеството на *** беше далеч по малко от сега. Излишно е да ти обяснявам че комунистите са основния виновник за демографския бум на тези човешки отпадаци.