Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич

Получават топла храна и грижи, а на свой ред чупят и заплашват
Обновена: 3 фев 2014 18:03 | 3 фев 2014 09:04,
163
Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич
Снимка: архив, Булфото

Роми се заселват в болница "Рокфелер" в Петрич заради добрите условия, които им предоставя медицинското заведение.

Миналата седмица молби за напускане подадоха осем медицински сестри и четирима лекари заради неизплатени заплати и заради стресова работна обстановка.

Оставките им поставиха под риск закриването на отделението, в което в момента има 57 деца от ромски произход, които са с придружители.

След като болничният персонал получи заплатите си за ноември и декември, ситуацията се уталожи.

"Психоклиматът е по-спокоен. Ако изплащаме навреме заплатите, няма да има такива проблеми. Имаме гаранции и от общинските съветници, и от кмета, че в новия бюджет ще бъдат заложени солидни средства, които да помогнат на болницата като общинско дружество да изплатим и старите задължения", обясни пред bTV управителят на здравното заведение д-р Борис Киров.

Обстановката обаче остава напрегната, тъй като ромите "завземат" отделението, в което получават топла храна и грижи.

"Проблемът с това малцинство е труден, огромен стрес, валят непрекъснато заплахи. Направиха и масов побой между тях си със счупване на врати и стъкла. Трудно работим така", допълни д-р Киров.

За да се справи с проблема, той е на път да въведе такса „рехоспитализация” от 50 лева за тези, които се връщат, за да използват болницата за битови нужди. Осигурен е и по-строг пропускателен режим.

Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението", обясни една от майките, настанена в отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
*** са супер, само те ще ни отучат от социалните извращения, още трябва още. ако нямаше ***, расата е обречена на лява смърт. да са живи и здрави и още да се плодят, докато *** леви *** лелеещи социална справедливост украсят с главите си градските порти.
20
1
 
20
 
! Отговори
malina преди 10 години
nqmam dumi .da g ipratqt na poleto. da se namesi policiqta , kak taka 6te zapla6vat personala?? zna4i romite imat prava , a personala v bolnicata nqma??!!!!!!!!! da stane kato v kitai- samo za ***- samo po edno dete???!!! deputati , vzemete merki 6te stane stra6no v bulgariq
19
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обяснете миАми, преди 89г. комунистите не се интересуваха от правата на ***. *** знаеха, че издънят ли се с нещо и имаше яко бой- с или без доказана вина.Знаеха, че първото нещо, което ще последва е бой.Отделно от това-не живееха в гета по 50хлд.Бяха разпръснати и не им позволяваха да се събират повече от 2-3 семейства в блок или сграда.
18
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УДОБЕН МОМЕНТ ДА БЪДАТ КАСТРИРАНИ И МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА. САМО ТОВА Е НАЧИНА ДА СЕ СОРАВИМ С ТАРИКАТЛЪКА.
17
3
 
40
 
! Отговори
няма дави се размине преди 10 години
Сега заселват болницата в бъдеще ще заселят палатите на комунистите и лъжедемократите.
16
1
 
55
 
! Отговори
Ох, малее преди 10 години
Да вземат Станишко, Мая, К.Нинова, Кутев и сие да си ги турят в къщи. Тези роми се плодят като зайците: едно дете в сряда, две - в петък. Проскубаният петел Местан също да си вземе полгащата му се част, защото чрез *** ДПС взе властта в големите села в СЗ България - видинско, монтанско, ломско, врачанско и сега българите са пропищели от тях! И благославят жените и дъщерите на Станишев, Местан и свитите им...
15
0
 
64
 
! Отговори
преди 10 години
***
14
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами те "господа Метълите, господа Рокерите, господа Скинърите, господа Футболните фенове " са по-бетер и от *** - смели са само като са по много и само като са друсани/пияни.
13
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението", обясни една от майките, настанена в отделението.АААААААААХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХАХАХАХААААААААААХАХАХАХААХАААНе издържам АААААААААААААААХАХАХАХАХААХАХА НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ МОГА ААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАААХАХАААХА ЩЕЛИ ДА ПЛАЩАТ, НО КОГАТО НЯМАТ ДА ИМ ВЛИЗАМЕ В ПОЛОЖЕНИЕ.
12
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За заплахи и за повреда на имущество в закона е описано как се постъпва!
11
1
 
86
 
! Отговори
македонски преди 10 години
*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. Затова пък много крадат, вземат пари от помощи и се оплакват. Такива създания са мъртъв товар върху икономиката, обществото и държавата. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.
10
2
 
54
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 години
Добре, проблемите с "малцинството", което много скоро ще стане мнозинство са ясни. Не ми е ясно обаче къде са господа Метълите, господа Рокерите, господа Скинърите, господа Футболните фенове и как те още не са взели адекватни мерки по горната ситуация?Господа, вземете се в ръце, също като едно време!
9
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пратете на *** жандармерията, да ги пази от докторите, че нали са на полуукраинския електорат.
8
0
 
96
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Колко от тези,дето получават подслон и топла храна ,неболни,са си платили здравните осигуровки ?????
7
2
 
75
 
! Отговори
gio преди 10 години
е така ще е, докато власт имащите у нас разчитат основно на този етнос за да влязат в парламента.
6
0
 
39
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Фая пон дем! Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи
5
0
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
"берат" си каквото могат, удава им сещом не е покрито млякото.........
4
0
 
108
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Не е само там. Скоро пак писах тук коментар за подобно нещо. От 37 места в болница,областен град-36 са ромчета. Не се познава дали са пациентки или майки в детското заведение. Едната майка е с 4 бр. и не знае в коя стая са. В коридорите се пуши. Не се диша от роднини. Така си изкарват целите зими там.Едното оздравее,връща се с второто.И доволни,нищо че е мизерно,топло,храна,това си е лукс за тях. Нищо че и лев не са внесли за осигуровки. Ама о си има предел ... Все някога ще гръмне тая система.
3
1
 
110
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението""Когато нямаш пари ще стоиш отвънка мамка ти ***.
2
3
 
82
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
При Тодор Живков нямаше подобни проблеми.