Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!

Заради безпаричие Христо Марков дори мисли за самоубийство
Обновена: 7 фев 2014 08:20 | 7 фев 2014 07:23,
131
Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!
Снимка: архив, БТА

“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение.

“Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

Приятели му предлагат помощ, но той отказва, като казва, че е прекалено горд, за да приема подаяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
47
 
! Отговори
анита преди 10 години
Да види как му е на обикновения човек...не да се прави на шефче. Да се хваща да прави сандвичи не да подбира работата!
8
13
 
41
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До ти си *** беТи се замисли какъв етикет на теб би ти отивал с това заглавие. Ама както казах-на десните е това нивото-боко тиквата и т.н. А да си се замислял, че тоя не е от 15 години в политиката и просто може да са свършили парите? Или не ти стига нивото толкова? И ония честни десни партии СДС(масовата приватизация) или ГЕРБ(нема ги коментирам даже). Ако Тодор Кавалджиев(един от малкото честни в дясно) ти чете коментара ще си среже вените. Между другото Орешака не е в БСП.
7
8
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият депутат бил разочарован от държавата?Ами нали точно те,бившите законотворци я направиха такава.
6
8
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Разочарован съм от държавата"!!!Марков,как може да се разочароваш от нещо,в чието създаване и изграждане в този му вид като депутат си участвал и ТИ??Лошото е,че като седите на банките в парламента,въобще не се замисляте за какво гласувате и какво градите!!Изтрезняването идва много,много късно,но възможностите за някаква промяна са вече нулеви!!
5
8
 
37
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Ne e strashno zashtoto kogato beshe vuv parlamenta i ti si bil nenasiten i oshte po gladen ot kolkoto si sega,podobre vij tvoite bivshi kolegi i spodeli sus tqh vsichko koeto prejivqvash.A kakvo mogat dakahat ostanalite milioni bulgari koito sa po zle i ot teb.NQMASH MQSTO V PARLAMENTA IMA MIZERIQ...
4
12
 
53
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До фактите сами говорятПа и май не знаеш кой е Христо Марков-щото е един болен(ментално) човек с риторика от преди 25 години-да си се замислял, че може би никой не го печата, просто щото е некадърен. Иначе би бил доста актуален днес-обожава рефрени от типа на "червени ***".
3
12
 
78
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Това е драмата на честните хора в България. Честен ли си - накрая оставаш прецакан!
2
22
 
54
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До фактите сами говоряте ти чуваш ли се каква простотия говориш-десните мигрират и стават за лапането леви, но са по принцип честни хора...те за това дясното в България е в тинята-щото и привържениците и лидерите му са на ниво Боко Тиквоня
1
8
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре дошъл при простосмъртните.