Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!

Заради безпаричие Христо Марков дори мисли за самоубийство
Обновена: 7 фев 2014 08:20 | 7 фев 2014 07:23,
131
Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!
Снимка: архив, БТА

“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение.

“Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

Приятели му предлагат помощ, но той отказва, като казва, че е прекалено горд, за да приема подаяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМАМ ДВА ЛЕВА В НАРОДНАТА БАНКА........ЛЪЖЕ МРЪСНИКЪТ , ПРЕЯЖДА С ЛУКАНКА
28
11
 
34
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До Dedo IvanАма аз съм влизал(и влизам) там Иване, и да ти кажа-смешно ми е, да обяснява(към днешна дата), че ако Пловдив било столица комунистите нямало да победят. Ти представи си колко ретрогарден трябва да си. Аз си мислех, че демокрацията е до избори и т.н.-щото ако "комунистите" побеждават на избори(на които те не броят бюлетините), то такива демократи трябва да са доволни, защото демоса си е казал думата.
27
8
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пенсионерите със 130 лв. как са бе ексдепутатино ?! Като си живя живота за тях помисли ли ?! Зададе ли си въпроса не за лекарства, за хляб имат ли пари ?! Никакво състрадание за такива като теб! Никакво !
26
11
 
60
 
! Отговори
er преди 10 години
не си си отварял устата а си отровил живота на много хора , от СДС почна приватизацията и сега знаем какво отстана о СДС и от заводите и колко хора избягаха и колко деца се раждат и как Иван Костов ни продаде.Единственият плюс на европейският съюз е ,че може лестно да се емигрира ,така,че заслужаваш съдбата си
25
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде,стига сте коментирали този комунизъм бе!!Комунистите,комунизма!!Кой създаде основите на комунизма,кой финансира великата революция??Нали същия този "хуманен"Запад създаде и финансира този ***!!Този ЕС,в този му вид и с тези КОМИСАРИ,не прилича ли на онази държава с онези комисари!!Разликата само е,че сега унищожават с бедност и глад,не с концлагери и куршум!!
24
10
 
37
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До ФъваБоклук-в ляво има действащи политици на това дереже-например Дърева, ама не знам да е мърморила публично.
23
13
 
42
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 10 години
За да вникнете в морала на г-н Христо Марков и се опитате да го разберете, в това, в което вярва, за което се е борил, да се запознаете с приятелите и враговете му.... Да разберете какво бе преди 23-24 години - просто влезте в блога "toross" на този достоен Човек и прочетете какво и за кого е публикувал! След това отново заповядайте да коментирате. Лично аз изпитвам огромно уважение и симпатия към един от малко останалите честни радетели на СДС- такова, в което вярвахме.
22
11
 
37
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До онбашиятаименно това имах предвид-не го печатат щото е болен човек и некадърен драскач, иначе е чудесен като настроение за днешната обществена нагласа:)
21
8
 
41
 
! Отговори
селкор преди 10 години
това е предупреждение депутатите да се натискат в нс на всяка цена
20
12
 
43
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
бахахаха, тоя е уникален! потърсете в интернет, излизат безценни негови мисли, ето например "Христо Марков: Гражданска война е изход от шизофреничния кръг на българската безизходност" да мре в кофите ***, гражданска война му се приискало. то не че наистина му се иска де, както виждаме и капитализъм май не му се иска, същото е и с гражданската война предполагам. но е *** , две мнения няма
19
9
 
44
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
при капитализма е така, какво иска държавата да му намери работа? това е минало. а и си го заслужава. тоя е един от 39те, които сложиха началото на разпада на сдс. не че ако не се беше разпаднало нещо щеше да е много различно, но донякъде ни забави. вече имаме зрял капитализъм и без сдс.
18
8
 
57
 
! Отговори
ekonarcis преди 10 години
СКОРО ВРЕМЕ И ДРУГИ ЩЕ ИЗПИЩЯТ,ГОСПОД ЗАБАВЯ,НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!!!! ЛОШОТО Е ЧЕ ДОСТА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СИ ОТИДОХА ПРЕДИ ТЯХ !!!ЧУМАТА ДА ГИ ТРЪШКА ДАНО !!!!
17
10
 
40
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До ти си *** бекакто казах-това ти е нивото...това е и нивото на дясното. Сега като си пусна телевизора ще почнат да ми подскачат някакви илитерати и да ми обясняват, че са способни и честни и т.н.
16
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво да кажем ние с гайдите
15
8
 
69
 
! Отговори
jo преди 10 години
Да отива да се жалва на черния Ванчо. Нали заедно крадяха и приемаха закони. Нека да види как живеят ограбените от тях, които сега са пенсионери и карат със 140 лв. пенсия. СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КРАДЦИ.
14
8
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А га яди кифтета, не рева, нали?
13
12
 
59
 
! Отговори
Времето е наше ! преди 10 години
Дайте му пистолет и да се самоубива. Такива мърлячи като него скачаха по метър от място през 1990 и 1997 г. Такива въшкави въшльовци като този *** бяха решили да правят нещо от което хабер си нямаха. Искаха капитализъм , имат го. Нека му се радват. Защо цвили този Льольо, каквото е искал вече го има. Вместо пистолет, най добре е пловдивчани да му осигурят въже, да му сложат примката и да му ритнат стола. Един *** по малко, какво по хубаво от това ?
12
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог забавя , но незабравя
11
9
 
66
 
! Отговори
макето преди 10 години
таквия кат него и костов разпродадоя сички за жъти стотинки ся немал паре ами да дойде при мене ке го направим овчар и ке му гласувам заплата от 350 лв па след 10 годин ако е работлив ке му я дигнем с 4 лв
10
8
 
63
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Жалва се човекът, зле е и това не е никак приятно. Но се жалва публично и все някой ще го чуе. Кой ще чуе целокупният български народ?