ГКПП "Капитан Андреево" блокиран от товарни автомобили

Пропускат се леки автомобили и автобуси
Обновена: 10 фев 2014 17:55 | 10 фев 2014 12:27, Анисия Иванова
7
ГКПП "Капитан Андреево" блокиран от товарни автомобили
ГКПП "Капитан Андреево". Архив: Булфото

Товарни автомобили са блокирали изхода за Турция пред ГКПП "Капитан Андреево", но се пропускат леки автомобили и автобуси, съобщава митницата в Свиленград.

Образувала се е колона от спрени камиони на българската територия, която е с дължина около 3-4 километра.

Няма информация докога ще продължи блокадата на товарните автомобили, добавиха от митницата.

Още по темата
Представители на малките и средните превозвачи са блокирали пункта, съобщи за "Фокус" Тодор Ингилизов, представител на „Автотранс"-Стара Загора.

"На границата има доста хора - около 60-70 души, може и сто да са", уточни той. По думите му обстановката на пункта засега е спокойна. „Не мога да кажа докога ще продължи тази блокада, но може би докато има решение от Министерството на транспорта", каза още Ингилизов.

Причина за блокадата на границата е проблемът с квотите за трансграничен превоз. В края на миналата седмица българските превозвачи се заканиха, че ще блокират едностранно границата с Турция, докато не се намери решение на проблема.

От няколко седмици на пункта се образуват опашки от камиони заради забраната на "Автомобилна администрация" на наша територия да се допускат турски тирове с еднократни разрешителни за превоз. Мярката е реципрочна на разпореждането на турската митница за българските камиони с транзитни разрешителни, въведена в края на януари.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички вестници и телевизии ще бъдете подпалени паднели това правителство,дето се правите на мафиоти, дето изопачавате всички новини и числа.
5
1
 
1
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Браво за блокадата!! С вас съм до край!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е държавата да защити превозвачите, къде е Съсела с неговите обещания, къде е Орешарски? Най-доброто решение в този момент е правителството да подаде оставка. То и без друго не върши работа.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гладен стомах поражда болен мозък.
2
3
 
6
 
! Отговори
Тираджия преди 10 години
Само така, непрекъснат и пълен тормоз на това некадърно правителство, докато падне.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блокирайте здраво и нищо да не идва от прокълнатия ислямистан. Нищо добро не е дошло оттам- само мръсотия, ***, фереджета, разруха и мизерия. Сърбаме им попарата още. Да минават през "обичащата" ги Гърция