Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер

Вече втори ден учители и ученици протестират, не влизат в клас
Обновена: 21 фев 2014 09:14 | 21 фев 2014 09:04,
66
Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер
Училището в Рибново. Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

Вече втори ден в село Рибново тече учителски протест заради уволнението на директора на училището.

Преподавателите и близо 450 ученици не влязоха в клас и днес, като застанаха зад бившия си вече ръководител Манчо Джуркин. Според тях уволнението му е по политически причини и зад него стои депутатът от Ахмед Башев.

"Уволниха ме по куриер, докато бях в болничен", коментира Джуркин пред bTV и настоя, че уволнението му безспорно е политическо, "под диктовката на Башев".

Според него в Родопите текат асимилационни процеси с цел истинските български мохамедани да не са учители, а на тяхно място да дойдат помаци, каквито Ахмед Башев иска да влязат и в ДАНС.

"Тук съм дал живота си, това е моето родно училище", каза Джуркин, който бе категоричен, че ще обжалва в съда заповедта си за уволнение.

"100% ще обжалвам, защото тя е отвсякъде неиздържана и по всичко личи, че заповедта е политическа”, заявява Джуркин.

Учителите пък са категорични, че няма да влязат в клас до връщането на директора на поста му. Опасяват се, обаче, че следващите уволнени ще са те.

Местните от Рибново коментират, че се очакват още 2 уволнения на директори в района, едното от които ще е в Гърмен.

Официално отстраняването на Джуркин е заради провеждане на изпити в стола на училището. Той подписал заповед, с която разрешава учениците, обучаващи се в самостоятелна форма, да положат изпит в столовата.

Оправданието на директора - така не се пречи на учебния процес в училището, а в стола е оформен специален кът за изпити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
До човек преди 10 години
По-полека бе човек .От напъване ще получиш херния.Не лъжи хората.Я изброй десетте села, от които децата се возят в Рибново да учат.А каква партия е ДПС се произнесе Българския съд преди мнооооого години.И кажи тъй като си много знаещ ,този Манчо с 30 годишния стаж,яви ли се на конкурс за Директор или не.Стига разтягай локуми
20
2
 
8
 
! Отговори
търсещ истината преди 10 години
Преди и сега за директори на училища назначават само хора от тяхната партия.Учителите да му мислят на кого да слугуват.С директора на училището си вървят и голяма част от учителите.
19
1
 
13
 
! Отговори
реалиста преди 10 години
Има три партии, които трябва да се забранят със закон. В момента те са на власт. И ако това стане, България ще бъде много по - добро и спокойно място за живеене.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе, само в Рибново ли е така! То в София по министерствата и агенциите текат поголовни депесарски чистки, че *** ще оставят Родопите. България бързо бива превземана отвътре. Властта на ДПС вече е тотална. БСП са само едни фигуранти, ръководени от гей, който мисли единствено за собственото си бъдеще.
17
1
 
19
 
! Отговори
Човек преди 10 години
В това училище се учат деца от поне десет села в района,транспорта и преценката за учебния процес е на директора.Вместо да му отпуснат още автобуси и пари за ремонти те го батисват.Налагат турцизъм,противоконституционна партия мъти водата в района,плашат с проблеми които ги няма от години там,така правят тези от ДС на това са обучени.
16
12
 
5
 
! Отговори
До Човек преди 10 години
ти явно си сложен герберски избирател ,преливащ от ум .Аз съм от този район ,имам висше образование,знам три езика и гласувам винаги за ДПС.И само да отбележа ,че работя за хора ,които хич не ги интересува коя партия подкрепям-плащат ми много ,но само за много и добре свършена работа.А разните Манчовци ,които са партийни кадри и назначения като теб да не говорят глупости
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Троловете дойдоха,яко са се изръсили тези от БСП и ДПС
14
0
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименНе е естествено политиката да царува в българското образование-нито преди ,нито сега.Децата са деца и трябва да играят и учат,а не да ги занимават с тази мръсотия.
13
3
 
20
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До Анонимен 10Абе долен ***,учителите са българи ,директора е българин с 30 год. стаж,пишат и говорят на български,какъв Герб бе *** мръсен или така пише в опорните ви точки.Тази земя не е по-малко българска от Разград,Шумен и други.Там живеят БЪЛГАРИ.Платени драскачи вън от нета..........
12
1
 
20
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АнонименТам живеят български граждани,които вече осъзнават бездействието на ДПС по проблемите и поминака им.Защо като от 15 год. ДПС са във властта не направиха нищо за да заменят тютюнопроизводството с друг отрасъл и поминак,ЗАЩОТО им трябват бедни и прости избиратели. Това е същтноста на тази долна и мерзка партия,интересуват я само икономическите и финансови интереси.Долни слуги на БСП и ДС както и всички тези кръгове и обрачи около тях,Пеевски,Доган,Башев и др.Подкрепа за учителите....
11
0
 
17
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
Ами не си ходила там.Иначе щеше да знаеш ,че там хората не знаят и не говорят на турски език.Това ,което пишеш са дежурните празни приказки
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този ахмед баше беше скоро на гости в всяка неделя , така високомерно се държеше че не едвали каквото каже това ще става , много на дълбоко си пуска пипалата ,синъси иска в данс да вкара ,за какво говорим
9
3
 
6
 
! Отговори
ами преди 10 години
до 6, а те гласуваха ли за български политик, те какво направиха за да бъдат приобщени. Учат ли български език, говорят ли на Български език. Ходила съм там ... само за твое сведение.
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде Манчо.Когато стана Директор да не би да се яви на конкурс.Назначиха те ГЕРБ,а тогава плачеха други хора.Сега уволнението му било политическо.Ами каквото е назначението ,такова ще е и уволнението.така ,че който се е съгласил да бъде назначен по политически причини ,да бъде така добър да не плаче като го уволнят по същите причини.Естествено ,че ще се назначи човек на ДПС и БСП,нали те са управляващи.Или предлагате герберските калинки да си стоят на работните места ,а от ДПС да са безработни
7
1
 
32
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Поредната долна манипулация на ДПС,след като плашеха с изкупуването на тютюна,а и се *ха после с ниските цени,сега искат да подменят във всички училища в региона българските преподаватели.Това е ново потурчване в България,с подкрепата на една манипулативна партия ДПС.Докога правителството ще се прави,че такъв проблем няма,или както за Украйна ще мълчи като бит. Жалкото съгласие между ДПС и БСП докарва страната до фалит и етническа вражда.Долу този гнусен кабинет и партиите в него.
6
1
 
33
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Джуркин бил в болнични,ами да обжалва.Спрете да подкрепяте ДПС,видяхте вече че за вас нищо не се прави.Имате в селото много стойностни и образовани хора,издигайте ги,работете за тях,покажете,че наистина не сте вие чуждите в страната.И че разделението е на политическо ниво.Успех на младия учител,който се издига в община Гърмен,дано не се отдаде на партийна кариера само и да не забравя от къде е тръгнал.
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие ходили ли сте в това село? То е накрая на света ! Какво направи държавата и вие тука бръщолевещите за тези хора ?! Трябва да ги приобщаваме към нас, а не да ги обиждаме. Това е най-лесно .
4
2
 
17
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Знаете ли нещо за долината на сърбежите!!! Питайте Местан!!!
3
15
 
18
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Електората на Местан-какви шарени пингвинчета са само!!! Сигурно това са им униформите за училище!!! Какъвто електората смешен,такива са и избранеците им в парламента!!!
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** карабини с власт, паляци от всякъде.