Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер

Вече втори ден учители и ученици протестират, не влизат в клас
Обновена: 21 фев 2014 09:14 | 21 фев 2014 09:04,
66
Рибново настръхна, уволнили школски директор по куриер
Училището в Рибново. Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

Вече втори ден в село Рибново тече учителски протест заради уволнението на директора на училището.

Преподавателите и близо 450 ученици не влязоха в клас и днес, като застанаха зад бившия си вече ръководител Манчо Джуркин. Според тях уволнението му е по политически причини и зад него стои депутатът от Ахмед Башев.

"Уволниха ме по куриер, докато бях в болничен", коментира Джуркин пред bTV и настоя, че уволнението му безспорно е политическо, "под диктовката на Башев".

Според него в Родопите текат асимилационни процеси с цел истинските български мохамедани да не са учители, а на тяхно място да дойдат помаци, каквито Ахмед Башев иска да влязат и в ДАНС.

"Тук съм дал живота си, това е моето родно училище", каза Джуркин, който бе категоричен, че ще обжалва в съда заповедта си за уволнение.

"100% ще обжалвам, защото тя е отвсякъде неиздържана и по всичко личи, че заповедта е политическа”, заявява Джуркин.

Учителите пък са категорични, че няма да влязат в клас до връщането на директора на поста му. Опасяват се, обаче, че следващите уволнени ще са те.

Местните от Рибново коментират, че се очакват още 2 уволнения на директори в района, едното от които ще е в Гърмен.

Официално отстраняването на Джуркин е заради провеждане на изпити в стола на училището. Той подписал заповед, с която разрешава учениците, обучаващи се в самостоятелна форма, да положат изпит в столовата.

Оправданието на директора - така не се пречи на учебния процес в училището, а в стола е оформен специален кът за изпити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
41
 
! Отговори
да преди 10 години
За пореден път се вижда, че ДПС и БСП не се грижат за своите избиратели. Те не се вслушват в техните думи, не търсят решение на техните проблеми. Като дойдат избори им се мазнят и дотам. Нека Директора ги съди, нека хората подкрепят правилния избор.