Лалета цъфнаха в Ботаническата градина в Балчик

Над 60 000 стръка от 128 сорта ще ни радват тази пролет там
4 мар 2014 12:24, Анисия Иванова
2
Лалета цъфнаха в Ботаническата градина в Балчик
Ботаническата градина. Снимка Булфото

В Университетската ботаническа градина в Балчик първите стръкове в Парада на лалетата разцъфтяха след необичайно топлата зима, съобщиха от парка.

Сред най-ранните предвестници на пролетта е червено лале от сорта "Торонто", клас "Грейги", който е най-близо до дивите лалета, каза инспекторът по озеленяването Петя Георгиева. С багри в жълто краси парка кичесто лале от сорта "Монте Карло", напъпило е и цвете от сорта "Монсела".

Тази пролет в Ботаническата градина се очаква да цъфнат над 60 000 стръка лалета от 128 сорта, уточни Петя Георгиева.

По думите й вероятно от втората половина на март цветните фигури с най-голяма колекционерска стойност ще радват посетителите в Божествената градина и в Разсадника. Сред най-новите сортове в колекцията е "Рококо", чиято чашка трябва да разцъфти в черно, червено и зелено.

"Дебютанти" в парка са и двуцветните лалета "Принцеса Ирен" - оранжево с виолетови щрихи, и "Естела Режнвелд" - червено с бяло, посочиха специалистите.

Пролетта в Университетската ботаническа градина идва и с уханието на 80 000 стръка виоли от 30 сорта. Заедно с първите теменужки вече цъфнаха и парички и минзухари, има и напъпили нарциси, казаха от парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекрасно място!