В "Напоителни системи" пак не плащали, готвят стачка

Работниците не са получавали заплати близо 3 месеца
9
В "Напоителни системи" пак не плащали, готвят стачка
Снимка: Dnes.bg

Работниците от "Напоителни системи" започват протести заради забавени близо три месеца заплати.

Повече от 80 дни работещите в дружеството не са получавали възнаграждения, като работодателят не е внасял осигурителни вноски, съобщава пресцентърът на КНСБ.

Още по темата
Според синдиката социалното напрежение във всички клонове на фирмата е крайно изострено. Търпението на работниците е изчерпано и на редица места има готовност за обявяване на ефективни протестни действия, включително гладна стачка, посочват от КНСБ.

Решението на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството е да бъдат блокирани пътища в страната и да има протести пред сградите на институции. На 13 март протестите ще са в Дупница. Тези пред Министерския съвет или пред Министерството на финансите ще бъдат уточнени допълнително.

Един от работниците на "Напоителни системи" ЕАД – Петър Стоянов, синдикален член на КНСБ от клон "Среден Дунав" - Плевен, обяви отново гладна стачка, пише в съобщението.

На 7 март Народното събрание с промени в Закона за водите даде възможност да се отпускат средства от държавния бюджет за дейностите, свързани с опазването от вредното въздействие на водите. Според КНСБ тези средства с целево предназначение са крайно необходими за нормализирането на дейността на "Напоителни системи".

Обичайната процедура за въвеждане на приетата промяна отнема време и затова синдикатът иска още на първото заседание на Министерския съвет да се регламентира превеждането на средствата към дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
нико преди 10 години
До Анониментова предприятие докато не се закрие ине се реформира ще се 4удятот каде да им плащат освен да прибягнат по метода харизанов от скрап ако е останало още нещо от ромите
8
2
 
0
 
! Отговори
нико преди 10 години
До Анонименна пет души работници с 350лв имат по един на4алник с 750лв и работят сезонно по4ти нищо не работят
7
0
 
0
 
! Отговори
доооооооо преди 10 години
До работааман от разбирачи........, дано и вие така да можете да не работите и да не получавате , че да видите за какво става дума!
6
3
 
0
 
! Отговори
н преди 10 години
ми то канали от 20 години няма за кагво изобщо ги има тея серсеми
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е това е социализъм. Работиш, не ти се плаша, *** взимат помощи, крадат ток, ползват здравни услуги. Пълна солидарност. Вярвайте им на Серго, Местан и Ореха.
4
1
 
16
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Как може в държавно дружество да не са получавали заплатите си от 3 месеца,а Сергей , Местан и Ореха казаха,че преизпълняват всички планове и графици и вече ще дават по 20 лева помощи не само преди избори,но и на Коледа и Велик ден.Толкова много мислят за хората,че са си раздали увеличение от 561 лева към депутатските си заплати за Февруари,а на пенсионерите щели да вдигнат пенсиите средно с цели 6 лева но от Юли,а може и на море да ги пратят като Масларова но Декември да запълнят хотелите си
3
5
 
3
 
! Отговори
работа преди 10 години
А по цял ден като не работят, каква заплата искат?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не ви плащат напускайте. Сергейчето и Седенков разкриха 250000 нови работни места. Работа бол.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изчакат високите води на Дунав и тогава!