Плащат заплатите в "Напоителни системи" до края на април

Това стана ясно след среща между ръководството и земеделския министър
Обновена: 15 апр 2013 20:15 | 15 апр 2013 20:14, Красимир Ангелов
2
Плащат заплатите в "Напоителни системи" до края на април
Снимка: БТА

Дължимите заплати на служители от "Напоителни системи" ЕАД ще бъдат изплатени до края на април, съобщиха от дружеството.

Лично изпълнителният директор на дружеството Стайко Ганчев е дал гаранция за това на среща с министъра на земеделието и храните Иван Станков и с лидера на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. В момента са забавени заплатите в три от клоновете на дружеството.

Министърът и синдикалистите са се съгласили, че за да се реши проблемът със задлъжнялостта на "Напоителни системи", то трябва да се преструктурира като се раздели на две предприятия.

Още по темата

Към МЗХ ще бъде създадена работна група, която да подготви административното разделяне, като дейностите по отводняване ще се обособят в държавно предприятие, а тези по напояване да си останат в търговско дружество.

По този начин бюджетът ще поеме издръжката на работите по превенция от бедствия и наводнения, която в момента се финансира от търговската дейност на "Напоителни системи" и заради която дружеството прави разходи, които не се покриват от държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
teb pak koi te izkopa i otde se vse bre mishok.
1
0
 
4
 
! Отговори
werti преди 11 години
Тоя министър ми се види читав човек!